reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

dzień dobry :)
w nocy szalały i rano nie wstały. Zazdroszczę wam spania do późna. Ja nawet jakbym do pracy nie chodziła to mam mojego szoguna któy spać dłuzej niz do 7.30 nie chce :)

reklama
nadzieja05 ja biore zastrzyki z fragminu, lutke oraz aspiryn cardio....;-)

Lei
jak sie czujesz? brzuch juz nie boli?:tak:

marela
mam fb i dzieki za informacje.. wejde na nia sobie...;-)

Kajka
jak wizyta u gina i dentysty?;-)

Karina
co tam slychac?;-)jak w pracy?

Ja ostatnio musze sie popoludniu polozyc na godzinke chociaz bo potem chodze do "tylu" hehe ;-)

Hej dziewczyny :-) ja dzis się wyspałam. Połozyłam się o 21 i spałam jak niemowlak do 6 rano :-D

marela te łózka sa w rozmiarze tez 2 metry i my takie zamówimy :-)

U nas kolorki neutralne w domu. Salon to jedna ściana gorzka czekolada a reszta to biała czekolada, nasza sypialnia to tapeta na jednej scianie taki brąz z turkusem i słotem a ściany to takie ecri a kuchnia z jadalnia to fototapeta jasna z akentem różu i zieleni i sciany chałwa. teraz przerabiac będziemy meble kuchenne bo nam sie rozwaliły po 7 latach :szok: i będzie front popielaty lakierowany i czarne blaty do tego. i tam tez musimy zmieścic kanapę obijamy na nowo ja na kolor grafitowy bo teraz mamy jasny i cała w plamach jest a przy 2 dzieci to byłaby masakra jakas.

Kuklaki my chyba z wózków to zostaniemy przy Mutsy Evo ale tylko gondole kupimy bo spacerówke mamy super. ja z Antkiem taszczyłam cały wozek i był leciutki. Potem jak sie kapnełam że nikt w klatce problemu nie robi ze wózek stoi przy zejsciu do piwnicy to zostawiałam stelaz a sama gondolke wnosiłam sobie do mieszkania. teraz tez tak będe robic.

A mnie katar zaatakował znów. Kicham i prycham okropnie.

Olusia, dzięki za troskę, ogolnie zaczynam sie przyzwyczajać, z corka tez mnie bolał co rusz plus spojenie...taki moj urok w ciazy. Mam dwie kumpele (plus moja mama) ktore w ciazy czuły sie fantastycznie i gdyby nie rosnący brzuszek to mógłby nie wiedzieć, ze w ogole w ciazy sa! Zero mdlosci, wymiotów, boli, zmęczenia...no szczesciary!!

U mnie ciagle cos, jak nie bóle głowy to zaparcia, wzdęcia, bol brzucha, spojenia, mdlosci (np wczoraj nagle mnie złapało, musiałam sie powstrzymywać) bol pleców, zmęczenie itd. Ogolnie staram sie myślec pozytywnie i nie narzekać ale czasami mam juz dosyć :wściekła/y:

Amisia jakos przetrwasz 2 h, poczytasz gazete i zleci:tak:
Dobrze ze z twoja dzidzia ok.

Ide spac, przedtem bylo male trzesienie i sie wystraszylam ze serce mi walilo jak szalone.

Ide spac. Dobranoc

Kuklaki, nie dziwię się, zawsze jak słyszę o jakimś trzęsieniu albo wybuchu wulkanu, myślę sobie, że mam szczęście, że mieszkam w tej części Europy...

U mnie po wizycie wszystko ok, nadal dziewczynka ;-)wg usg jest starsza o tydzień, rusza się jak szalona. Widziałam stópki z paluszkami :-) wyniki w porządku, następna wizyta tym razem dopiero za 4 tygodnie...

Miłego dnia :-)

Milia to dużą dziewczynkę masz :) ile juz ma w takim razie ?
Ja się dzisiaj słabo czuje...od dwóch dni prawie nie spie a dzisiaj w nocy męczył mnie bol i trzyma nadal i juz nie wiem czy to żołądek czy podbrzusze -_- dzisiaj wizyta u ginki wiec zobaczymy. Mały daje o sobie znać więc może jednak żołądek...
Wytrwałości Amisia ;)

Hej dziewczyny! Odkąd jestem na zwolnieniu to na nic nie mam czasu hehe. Jestem w tej ciąży niestety tez bardzo chaotyczna i biore sie za kilka rzeczy jednoczesnie :-) az wczoraj kupilam notes :-) wczoraj odebralam w końcu zdjęcia ze ślubu :-) pochodzilam troche po miescie i juz mam katar i gardlo drapie :-(

reklama
Milia to dużą dziewczynkę masz :) ile juz ma w takim razie ?
Ja się dzisiaj słabo czuje...od dwóch dni prawie nie spie a dzisiaj w nocy męczył mnie bol i trzyma nadal i juz nie wiem czy to żołądek czy podbrzusze -_- dzisiaj wizyta u ginki wiec zobaczymy. Mały daje o sobie znać więc może jednak żołądek...
Wytrwałości Amisia ;)

Pat, długości mi nie podała, ale mierzyła główkę, brzuszek i kość udową, zarówno z tych wymiarów jak i z wagi wychodzi 19 tydzień, waży już ok. 220 g. Chociaż nie wiem, na ile dokładne są te pomiary... Koleżanka na usg słyszała, że będzie duże dziecko, w sensie, że duża waga, a urodziła chudzinkę, tyle, że długą ;-) Myślę, że bardziej wiarygodne będzie 4D w ocenie wieku ciąży :-)

Do góry