reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Myla ja mam tak blada karnację ze mi krecha nie wyszła w pierwszej ciązy. teraz pewnie tez nie bedzie jej widać.

Zazdroszcze wam troche tego leniuchowania na zwolnieniu. ja jeszcze grudzien musze zapylac do pracy ech

reklama
Ja nie wiem od czego to zalezy ale mi połozna juz na porodówce mówiła że nie każda babka ma ta kreche i te blade to maja i blada krechę albo i wcale.

A z praca to wiem że jakbym w domu siedziała to by mi sie nudziło i wolalabym do pracy ale znów wstawac rano i dybac i 8 godzin przed kompem to juz meczące i brzuch zaczyna mi przeszkadzac.

W c&A internetowym jest rabat -23% na wszystkjo mozna cos dla noworodka znaleśc ładnego :happy2:

Cześć dziewczyny,

Gratuluję udanych wizyt. Milia to dużą dziewuchę już masz :-)

Ja dziś miałam wizytę u położnej. Pobrała krew do badania i wymierzyła mnie na wszystkie sposoby. No i wszystko ok. Zapytałam o tą moją galopująca wagę no i ... mieszczę się w normie dla mojego wzrostu i wagi sprzed ciąży więc ulżyło mi :-)
Macica sięga już powyżej pępka. No i wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Dygotka ja w pierwszej ciąży też tej krechy nie miałam a cerę mam cyganią jak Myla. Więc nie wiem od czego to zależy..

Zgodnie z wyliczeniami położnej jutro kończę 21 tydz. Ja już nie wiem jak oni to liczą :dry: bo wg lekarza termin pozostaje bez zmian na 03/04. Jak to mój lekarz stwierdził - później nie ma co zmieniać bo najbardziej dokładny termin można wyznaczyć w 11-12 tyg a później dziecko co raz większe więc niema sensu. Pożyjemy, zobaczymy :happy2:

reklama
Olusia, dzięki za troskę, ogolnie zaczynam sie przyzwyczajać, z corka tez mnie bolał co rusz plus spojenie...taki moj urok w ciazy. Mam dwie kumpele (plus moja mama) ktore w ciazy czuły sie fantastycznie i gdyby nie rosnący brzuszek to mógłby nie wiedzieć, ze w ogole w ciazy sa! Zero mdlosci, wymiotów, boli, zmęczenia...no szczesciary!!

U mnie ciagle cos, jak nie bóle głowy to zaparcia, wzdęcia, bol brzucha, spojenia, mdlosci (np wczoraj nagle mnie złapało, musiałam sie powstrzymywać) bol pleców, zmęczenie itd. Ogolnie staram sie myślec pozytywnie i nie narzekać ale czasami mam juz dosyć :wściekła/y:

Lei bidulko mam nadzieje ze cie opuszcza te wszystkie dolegliwosci

Kuklaki, nie dziwię się, zawsze jak słyszę o jakimś trzęsieniu albo wybuchu wulkanu, myślę sobie, że mam szczęście, że mieszkam w tej części Europy...

U mnie po wizycie wszystko ok, nadal dziewczynka ;-)wg usg jest starsza o tydzień, rusza się jak szalona. Widziałam stópki z paluszkami :-) wyniki w porządku, następna wizyta tym razem dopiero za 4 tygodnie...

Miłego dnia :-)

Milia super ze wszystko ok a dzidzia rosnie i szaleje:tak:
Na szczescie ni duze bylo to trzesienie, ale sasiedzi mnie wystraszyli bo wyszli i siedzieli na ulicy pol godziny.

Milia to dużą dziewczynkę masz :) ile juz ma w takim razie ?
Ja się dzisiaj słabo czuje...od dwóch dni prawie nie spie a dzisiaj w nocy męczył mnie bol i trzyma nadal i juz nie wiem czy to żołądek czy podbrzusze -_- dzisiaj wizyta u ginki wiec zobaczymy. Mały daje o sobie znać więc może jednak żołądek...
Wytrwałości Amisia ;)

Trzymam Kciuki za wizyte Pat

Hej dziewczyny! Odkąd jestem na zwolnieniu to na nic nie mam czasu hehe. Jestem w tej ciąży niestety tez bardzo chaotyczna i biore sie za kilka rzeczy jednoczesnie :-) az wczoraj kupilam notes :-) wczoraj odebralam w końcu zdjęcia ze ślubu :-) pochodzilam troche po miescie i juz mam katar i gardlo drapie :-(

Do domu i sie kurowac cherbatka z cytrynka:-D

Współczuje wam tych bóli kobitki moje. Oby nic was juz nie męczyło. Ja ciążę przechodze w miarę dobrze choc z Antkiem czułam sie lepiej ale to pewnie przez to zy nie było dziecka malego plus mąz w delegacji cały tydzień a ja leniuchowałam sobie. teraz praca dom dziecko i czuje zmęczenie.

A ja dzis dostałam niezapowiedzianie podwyzke w pracy :szok: niespodzianke mi zrobili normalnie

Gratuluje podwyzki, to mila niespodzianka.
Zobacze ja sobie bede dawac rade z tym wozkiem.

Dzień dobry.
Ja dziś nie wstaje. Obudzilam się o 7 wyprawilam dzieci do szkoły i poszlak dalej spać, obudzilam się po 9, poszłam do sklepu,zjadlam śniadanie i leże dalej. Normalnie sił mi brak.

Milia gratuluje udanej wizyty.

Ja mam co chwile sny jakieś zrypane. Śni mi się dzidz mój zawsze jako chłopiec, no raz się śniło obojnakiem ;) czy cos chce mi powiedzieć że PAN dr palnal pomylke ?? :-D

Mialam Wam pisać ostatnio juz ze robi mi się krevha ciazowa. Jeszcze bardzo blada ale jest. Chciałam uchwycić na zdjęciu ale nie widać

Lez kochana, lezenie ci nie zaszkodzi.
Sny masz takie bo ciagle myslisz o tym zeby jednak sie dr. nie pomylil i boisz sie ze bedzie jednak chlopak. Relax:cool2:

Doli ogrzewaj szyje, ciebie to co chwile sie cos chwyta, jak nie katar to szyja, jak nie szyja to znowu cos innego. Bidulko. Mam nadzieje ze szybko pusci.

Do góry