reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Ja juz w maju mam zamiar jechać na weekend bo mój M ma zawody i mamy 3 wyjazdy. Wiadomo zależy od dziecka ale zrobię wszystko żeby jeździć i nie siedzieć w domu bo zwariuje :)

reklama
Cześć Kobitki :-)

Mam chwilę więc postanowiłam zajrzeć co tam na forum. Dziś mamy teściów na obiedzie/kolacji więc ja od rana ciasta piekłam a mój luby zadeklarował że zajmie się jedzonkiem. Musze jeszcze stół przygotować i będzie git :-)

Karina ale fajne łóżeczko -kołyska. Też o czymś takim myślimy bo mała będzie na początku z nami w pokoju a tu nie mamy za dużo miejsca.

Sataga dobrze że już wszystko ok. I niech tak już zostanie!!

Marela ja doświadczeń z podróży z małym dzieckiem nie mam ale bratowa mojego M ze swoim 3 miesięcznym synkiem i starszym 3 latkiem była przez tydzień w Hiszpanii. Więc jeśli z maluszkiem wszystko w porządku to nie wydaje mi się żeby to był problem.

Pat też staram się myśleć pozytywnie ale na razie jeszcze nie mogę wyluzować. Jeśli przetrwam te nadchodzące tygodnie to mi trochę ulży. Tak jak Wam wcześniej pisałam, właśnie w 22 tyg zaczęły się większe komplikacje i już do końca ciąży leżałam w szpitalu. Zgadzam się że na każdym etapie może się coś wydarzyć więc trzeba myśleć pozytywnie. Ale jak na razie to silniejsze ode mnie..

Zakupy pewnie zacznę dopiero po 30 tyg. Ja jak na razie nie mam kompletnie nic (za wyjątkiem wózka, który kupiliśmy jak byłam w pierwszej ciąży i nigdy go nie użyliśmy a ja nie miałam siły go sprzedać) Jakoś nie mogę odważyć się żeby cokolwiek kupić. Ale cieszę się że Wy już zaczęłyście powoli szaleć po sklepach bo jak ja w końcu się do tego zabiorę to będę miała kogo o opinię zapytać :happy:

Ja zakupy większe tez zaczne później. Ale dla nas tez łatwiej finansowo cos kupić. Stwierdzilismy z M że jak dowiemy się ze wszystko ok i jaka płeć to co miesiąc będziemy cos kupować dla malego, żeby nie zwalic sobie zakupów na koniec, tym bardziej że co miesiąc robimy cos w mieszkaniu wiec dodatkowy koszt.
A ja mam dodatkowa przyjemność :D uwielbiam oglądać ubranka które za kilka miesięcy będzie nosił mój malucj :) :)
Tym razem margo będzie wszystko ok !;) mała Ci w brzuszku szaleje i daje znać "mamo jest ok!";)

Oj zazdroszczę wam tych zakupów. Ja mam wszystko no jedynie wózek głęboki i fotelik musimy kupić. Dziś w smyku oglądałam ciuszki takie malutkie i juz zapomniałam jakie to maleństwo die urodzi.

Karina super kołyska

Ja sądzę że ciuszki 52-56 mnie ominą...mały pewnie urodzi się większy bo i ja byłam duża (62) i M jak na bliźniaka był duży więc pewnie będziemy mieć niemowlaka a nie noworodka, hehe :D

margomali, ja tez nic nie kupuje bo sie ciagle boje, choc wiem ze musi byc dobrze. Sporo rzeczy z wyprawki mam po corce, ktorej plci nie znalismy jak kupowalismy wyprawke, wiec byla unisex, ale az mnie korci zeby cos dokupic, szczegolnie ze moja mloda mialaby z tego ogromna frajde. Zaczniemy chyba po nowym roku, moze jakies fajne wyprzedaze beda :)

Nadzieja wyprzedaże to super sprawa. My dla antosia zawsze kupujemy trochę na wyrost i potem problemu nie ma. Duża oszczędnośc u można coś ekstra upolować

Cześć kobitki :-)
Ja z zakupami też startuje po nowym Roku:-) Wózek już w sumie mamy wybrany :-)Od miesiąca znoszą mi ciuszki do domu znajome i dla chłopców i dla dziewczynek

A teraz ratujcie Mogę wziąść coś silniejszego na ból zęba???? Apap za słaby a dentysta jutro po ołudniu:szok:

reklama
Z tabletek to nie sadze żeby cos było...może coś znieczulajacego miejscowo, są takie żele różne na dziąsła to może pomoże...

Do góry