reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Witam,

ja obalę teorie alkoholową , syn - efekt podróży poślubnej , z pakietem ultra allinclusive :-D

lei, babydust - gratuluje ruchów , ja pod moim tłuszczykiem to pewnie jeszcze długo nie poczuje nic :tak:

myla - współczuje nocnych przeżyć :tak:

doliores - no persen by się przydał :-D mój właśnie się rozebrał i gania w samej koszulce po domu :tak:

no to na tyle , idę łapać dziecia

reklama
kifsi ja tez mam sporo tłuszczyku a ruchy Antka poczułam w 17 tygodniu teraz licze że szybciej choc nieraz mi sie wydaje ze cos czuje ale to pewnie po jelitach cos lata :-D

Witam, posta mi wcielo kurde

Ja wstalam o 11, leje jak z cebra zebyscie juz pogody nie zazdroscily, szaro i troche ciemno przez to mi sie tak fajnie spalo.

Myla dobrze ze ci juz lepiej, ale nastraszylas

Renatka Neta ale sny dolujace

Karinko mam nadzieje ze dzisiaj nikt ci nie bedzie przeszkadzac i sie wyspisz

Dygotka ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam tez ok 17 tyg. Teraz w 15 tyg takie łaskotanie a od kilku dni czuję nie za często ale od czasu do czasu małe delikatne kopniaczki ale tylko jak leżę płasko na plecach (czyli 17 tydz). Pytałam o to lekarza to powiedział mi że to zależy od wielu czynników - chudziny poczują szybciej, te z większym sadełkiem trochę później. To zależy też od ułożenia łożyska - jak z przodu to później, jak z tyłu to wcześniej :-)

Jejku, dziewczynki, jakie okropne sny :-( odkas zaszlam w ciaze to ani razu nie snilo mi sie dziecko :-(
Dzis czuc zime, jest okropnie zimno, tylko 3 st.

Ja tez juz czuje ruchy, w zasadzie od poltora tyg. Ale tylko jak leze przed zasnieciem. Smieszne to jest strasznie, gilgocze i smieje sie na glos :-) i do tego jak sobie wyobrazam taka mala istotke fikajaca koziolki to juz w ogóle :-)

Widzę zew nie tylko ja czuję laskotki :D od razu można to uczucie odróżnić od jelit :D ewidentnie czuje jak od środka ktoś mi się rusza i to strasznie laskocze, czasem tak ze tez się śmieje :D ale jak na razie czuje to tez leżąc na plecach i jak na razie to jedyne uczucie :)

a ja mam takie ciągoty na mandarynki, oczywiście w domu nie mam.....

kifsi u nas najgorsze piszczenie, nauczył się ostatnio i szału można dostać :baffled:

Olusia ja mam szuflade pełną zupek-zapraszam hahaha nie jem tego, to nasze jedzenie wyjazdowe jak coś, ale zostało z ostatniej podróży :p

babydust ale Ci suuuuuuuuper tez bym chciała już poczuć

Kuklaki u mnie leje od 2 dni nieprzerwanie :/

Hi Laseczki!
Ja też kiepsko śpie, jeszcze mój na nockach, wstałam przed 11stą
Plecy mi dokuczają, a od 2 dni w posldek mi coś wlazło i ciagnie aż do łydki :-(
Moj mnie wkrza bo mówi, że w XXI wieku ciążę sprowadzono do choroby. Wcześniej to kobiety na polu, racowały, rodziły i pracowały dalej :p tak gada.
Leków nigdy nie urzywam za durzo, dopiero jak już nie moge wytrzymć. Nie marudze, nawet nie wspomne, że coś mnie boli puki nie staje się uciążliwe.
Mila cieszę się, że już lepiej

Warto zauważyć że te paredziesiat lat temu odsetek dzieci które przeżywają był dużo niższy niż teraz, teraz kobiety bardziej o siebie dbają i dzieciaki tak nie chorują :p no fakt że medycyna też poszła do przodu ale ważniejsze jest to że bardziej o siebie dbamy i jak nasze chlopaczki chcą zdrowe dzieci to niech się gryza w język i sniadanka robią :p

reklama
te gilgotki to juz od kilku tyg czulam a teraz juz wyrazne kopy :) fajne :) najbardziej lubialam jak dziecko w brzuchu sie przeciagalo i takie przesuniecia z jednej strony brzucha do drugiej bylo czuc :)
mam nadzieje ze moje dzieciaki niedlugo te kopniaczkki poczuja bo juz nie moga sie doczekac :)
ja szybko zaczynalam czuc ruchy mimo tluszczyku bo mam jakas wrazliwa macice :( jak tylko cos sie dzieje to od razu skurcze mi sie pojawiaja :(
przez to tez ilosc lekow jaka teraz biore to :confused::confused: 3x2 magnez, 3x1 nospa , 2x1 duphaston, 2 tabletki dha +
witaminy + lek na nadcisnienie i 2x1 luteina dowcipnie

Do góry