reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

AniaK witaj!
Tabasia, no jako dalam rade, ale ciezko bylo. chociaz jak by juz te mdlosci zostaly tak jak sa to i tak bedzie dobrze. ale obawiam sie, ze bedzie gorzej.
co do brzucha, to ja poki co mam plaski. ale pamietam, ze na styczniowkach u mnie byla jedna dziewczyna, ktorej odrazu brzuch wywalilo i w 4tym miesiacu wygladala jak by byla w 8. niesamowite serio!

reklama
Hej dziewczyny,
tutaj mama z UK, termin na 14.04. Mam juz 16 miesiecznego synka.
Czuje sie dobrze, troche zmeczenie I czeste sikanie to narazie wszystkie dolegliwosci. Pozdrawiam

oj z ta aspiryna to chyba trzeba sprawdzic, bo cos mi si ekojarzy ze jednak nie wolno.
W mojej drugiej ciąży ginekolog przepisał mi aspirynę i codzienne brałam jedną tabletkę przez kilka miesięcy.

Ps... Doleciałam żywa :)
Było mi bardzo nie dobrze, ale zjadłam dwie muffinki, jabłko, a potem kupiłam gorącą czekoladę i snickers'a ;)
Na lotnisku zjadłam dużą kanapkę.
Chciałam przemycić trzy soczki w kartonach 200 ml, ale nie dało rady - wypiłam przed bramką - specjalnie mnie cofnęli, skoro chciałam je wypić.
Powiedziałam o ciąży i przeszłam obok bramki :)
Miałam cykora, bo bagaż może być do 10 kg, a mój był na bank cięższy....
Zważyłam go po powrocie... 13,1 kg ;)
Ale przeszłam bez problemu :)

Rano zrobiłam drugi test ciążowy...i wyszedł znów negatywny. Nie kumam tego :/

Dzieci też już są ze mną :)

Ostatnia edycja:
Dzień Doberek :-)
Witam serdecznie Nowe Mamusie :-)
Ja jestem w stresie remontowym, jeszcze do końca tego tygodnia. Czuje sie ok, wczoraj jak mała przekrecalam to mnie cos ukulo, troche sie wystraszyłam... Ale pozniej nic nie było. Musze uważać , ale cieżko z chorym dzieckiem :-(. Dobrze ze teściowa u nas jest , bez niej to byśmy zginęli.
Życzę wszystkim udanego dnia :-)

Witam Was Dziewczyny,
Obserwuję Wasze wpisy od 2 dni i postanawiam dołączyć. :-) Póki co wykonałam dwa testy - wynik pozytywny. Nastrój? Jestem przerażona bo to moja pierwsza ciąża i jak łatwo się domyśleć raczej niezaplanowana. Według kalkulatora termin wypada 9.04.2015.

Serdecznie pozdrawiam!

Anulka 90 zobaczymy wlasnie musze szukac dobrej lekarki jak narazie i tak mam wolne do 26 sierpnia
Amisia hehe dzieki duphaston mam juz zalatwiony ;) a Ty skad jestes?
Mila ja mialam z corka problemy z pecherzem a do tego doszla kolka nerkowa :/ bylam na lekach ina podtrzymaniu ale do 5 mc potem mala przygniotla nerki i kolka pokazala sie dopiero po porodzie. U mnie w zlobku nie ma takiej opcji zebym nie dzwigala jestem w grupie gdzie jest 25 dzieci od 6 miesiaca do 1, 5 roku i nie ma opcji zebym pampersa nie zmienila czy dzwigala na przewijak czy dolozeczka u mnie lekko nie ma nie pracuja same mlode jest starsza pani ktora raz wyrazila swoje zdanie na ten temat ze ciaza tonie choroba ale pewnych rzeczy nie rozumie . Jesli chodzi o higiene ja caly czas myje rece po kazdym dziecku robie to odruchowo. W tamtym roku jak zaszlam 2 raz w ciaze nie wiedzialam o tym bookres pojawil sie normalnie dopiero jak poronilam samoistniew wannie to wtedy dotarlo ze jednak bylam w ciazy...w 7 tc... minelo pol roku jak zaszlam w 3 ciaze oczywiscie za pomoca lekarki i tabletek anty bo nie wystepowala owulacja to podczas badan wyszlo ze w niedalekim czasie bylam chora na rozyczke :/ lekarz mi tlumaczyl ze to moglo byc przyczyna. Strata kolejnej ciazy nie wyjasniona dziecku serce stanelo i na tym koniec robione badania mialam na zespol antyfosfolipidowy wyniki ok tarczyca ok. Jedynie nerki mnie strasznie bolaly. Teraz musze troszke postawic na swoim i bede sie domagac od lekarza wszystkiego ...
Aniak witaj :) tez mialam bladziocha ;)
Ann90 witaj ;)
Tabasia ja wlasnie wczesniej pisalam tez ze mnie wybuliloale dzis rano to przegiecie ;/ nie ukryje tej ciazy przed rodzicami nawet a mieszkaja osiedle obok a narazie nie chcialam gadac. Nie wiem czy woda mi sie znowu w organizmie nie zbiera :/
Ramaluja jak to negatywny? A ile Ci sie okres spoznia?
Karina podziwiamCie bardzo
Wiecie co wczoraj musialam wziac nospe tak mnie brzuch rozbolal :/

10 dni i, do dziś... temperatura była podwyższona...
Boję się, że lot samolotem zaszkodził ;(
Wzięłam No-spę teraz, ale... temperatura obniżona bardzo mnie martwi :(

reklama
Do góry