reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Dzień dobry!
Ja biorę multiwitaminę z calivity New Born, bardzo dobry zestaw witamin.
Czy miałyście w poprzednich ciążach, albo teraz jakieś problemy z pęcherzem? jakieś zapalenie? Ja odczuwam niewielki ból przy oddawaniu moczu ale tylko rano, ginekolog kazała mi zrobić badanie i brać urosept, trochę się niepokoje:/

reklama
Asiulka ja tez pracuje w żłobku :). Najgorsze są u mnie mdłości i to calodniowe. W żłobku star się nie dźwigać dzieci no i nie zmieniamy pieluchy. Mi mój gin powiedział ze muszę bardzo dbać o higienę i co chwila myć ręce.

A jeżeli chodzi o zwolnienie to na razie pracuje, chciałabym do grudnia ale to wszystko będzie zależało od samopoczucia, wiadomo dzidziusiek najważniejszy !!!!

Cześć. Chciałabym do Was dołączyć :)
Póki co mam tylko bladą drugą kreskę na teście, ale wierzę że wszystko będzie dobrze. To moja druga ciąża, jednak od pierwszej minęło już sporo czasu i wiele ważnych informacji wyleciało mi z głowy. Liczę na wymianę wiedzy i doświadczeń. :)

Mila83 jak przezylas dzisiejszy dzien w pracy? Ja momentami myslalam ze zwymiotuje!!! Z dnia na dzien jest coraz gorzej :(

Malutka, Aneczka1984, Jussastar, Aguska witajcie :)

Coraz wiecej Kwietniowek super :)

Ja dzis wzloty i upadki. Raz sie czuje swietnie zaraz mdlosci :(
Dzwonilam dzis umowic sie na wizyte. Ide w sobote na 15 :)

Jeszcze dzis dostalam telefon o prace. Echhh za duzo sie dzieje. Pojde na rozmowe i zobacze co zaproponuja :)

W pierwszej ciazy od samego poczatku bralam feminatal teraz to femibion sie nazywa. Bylam bardzo zadowolona.
Teraz mam jakies pregnacare ale czekam na femibion z polszy :)

Dziewczyny szczegolnie drugi raz w ciazy czy tez macie duze brzuchy? Ja w pierwszej ciazy z cztery miechy sie ukrywalam a teraz juz brzuch wywala!!!!

Pracowac zamierzam do samego konca :)

Tabasiu, z tym brzuchem tez mam tak jak ty, wydaje mi sie ze to sa wzdecia. Ja w spodnie sie nie dopinam :(
Wiecie co mozna brac na wzdecia w ciazy?

Ania K. Witaj :)

Nadzieja tak z wzdeciami sie zgadzam ale rano mam taki brzusio ze wciagnac juz nie moge a nie mam wtedy wzdec ;) no nic nie poukrywam sie za dlugo hihi

Hej.
Macie racje z tymi brzuszkami. Mój też wygląda jak po dobrym najedzeniu się, Nawet na brzuchu jest mi ciężko spać. Z dzinsów zrezygnowałam na rzecz legginsów. Dzinsy uwierały mnie już :( a gdzie tu jeszcze 7 miesięcy :((

reklama
Witam nowe kwietniowe mamuśki :-).
Oj widzę, że zaczynają się pierwsze mdłości kwietniówek... masakra. Trzymajcie się dziewczyny.

Z leków to biorę Folik, witaminy Pregna Plus i wczoraj lekarz przepisał mi Luteinę.

Ja dziś pierwszy raz wzielam Luteine. Wet przpisal mi dwa opakowania po 2 tabl. dziennie ze wzgledu na silniejszy ostatnio bol podbrzusza. Podobno to sam hormon wiec nie zaszkodzi. oprocz kwasu nie zalecal by cos brac. Ktos tu pisal o problemach moczowych- podobno w 2 trymestrze ciazy sie nasilaja, ale czy urospet mozna brac nie wiem. chetnie sie dowiem bo czesto choruje na pecherz.

Do góry