reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Ja tez mam siwy odrost, farbuje na zbliżony takze tak nie widac ale siwe owszem.

Ja ostatnio leciałam na koncert Justina ;) to było na samym początku 19.08 i lekarka powiedziała, ze luzik mimo, ze nawet miałam plamienia kilka dni wcześniej. Ni chyba, ze ze stanów lecisz kolka godzin to ja bym nie leciała...ale jak blisko to ok. Ja tez sie naczytałam bez sensu i tylko stresa miałam...

Dziewczyny ja zdycham dalej...jak jem to mi lepiej ale ile mozna...kanapka za kanapka a na obiad brat mi przywiózł pizzę..

Ostatnia edycja:
reklama
Doli, ja tez chyba wczoraj poczulam jak dzidziol sie poruszyl. W kolejnych ciazach szybciej sie czuje ruchy dziecka, mozliwe nawet ze juz w 13-14 tyg. Wyniki bardzo dobre, dzieki! ryzyko syndromu downa i edwardsa bardzo niskie takze sie ciesze :)

Margo, ja w pierwszej ciazy latalam w I i w II trymestrze i wszystko w porzadku. Teraz tez juz lecialam jak jeszcze nie wiedzialam o ciazy i bede leciec znowu na swieta do polski.

Kuklaki, ja mialam prenatalne dokladnie 12t1d panstwowo i 13t1d prywatnie i na obu wizytach zmierzyli przeziernosc. Ale na tej ostatniej duzo lepiej bylo wszystko widac, bo dzidziol sporo wiekszy, urosl z 6cm do 7,8cm. Takze mysle ze najlepiej sie wybrac koniec 13 poczatek 14 tygodnia. Pewnie tez zalezy od sprzetu.

No właśnie,, mi się pomyliło, za 3 tyg. idę na te prenatalne, bo dziś dzidziuś za mały, z USG tylko 11 tydz. i 1 dzień, więc idę w 14 tygodniu i powinno być wszystko super widać. Też myślę, że najlepiej iść w 13-14 tygodniu.
Zobaczymy, czy na innym sprzęcie (prywatnie) we wtorek będzie coś więcej widać, i ciekawe, ile dzidziol urośnie przez 4 dni :-)

Mała mi kaszle, kurde....

Hmm wiecie co ja bylam na prenatalnych w 11.5d i wszystko mam zmierzone. Chyba wiele zależy od sprzętu. Mi gin mowil ze lepiej tak kolo 12 tyg aby został zapas czasu na aminoounkcje

Dzięki za pocieszenie z tym lataniem. Już w sumie jestem w drugim trymestrze więc nie powinno być problemu. Ale zanim wsiądę do samolotu 3 razy to jeszcze przemyślę.:nerd:

Milia80 ja od kiedy jestem w ciąży to nic jeśli chodzi o mięso - poza kurczakiem (i to nie zawsze) nie tknę.. Odrzuca mnie i zbiera mi się na wymioty.

Mila gratuluję dobrych wyników i oby tak dalej.

Ja prenatalne miałam dokładnie w 11 tyg 4 dniu i lekarzowi wszystko udało się zmierzyć. Maluszek miał wtedy 5,2 cm. A to było 17 dni temu. Następne usg dopiero za 3,5 tyg. Już się nie mogę doczekać :happy2:

Aylin zgadzam się z Toba, że wszystko zależy od sprzętu.

Ostatnia edycja:
Asiulka, daj znać jak Tobie poszło !

Kurde, mi wyszło CRL 3,5 cm, czyli bardzo malutko :( myślałam, ze 5,1 cm to CRL, ale to chyba razem z nóżkami... ja nie wiem, ale 3,5 cm to przecież mniej niż 11 tydzień.... :/
Boże, boję się teraz, że dziecko zbyt wolno rośnie :(

[h=2]Prace wzbronione w ciąży[/h]W tym miejscu warto przedstawić jakimi pracami definiuję się wyżej opisane prace wzbronione. Są to prace związane z wysiłkiem fizycznym i transportem ciężarów, prace wykonywane w mikroklimacie zimnym, ciepłym oraz zmiennym, prace w hałasie i drganiach, narażające kobietę ciężarną na działanie pól elektromagnetycznych, promieniowania jonizującego i nadfioletowego oraz prace przy monitorach ekranowych, prace pod ziemią, poniżej poziomu gruntu i na wysokościach, prace w podwyższonym lub obniżonym ciśnieniu, prace w kontakcie ze szkodliwymi czynnikami biologicznymi, prace w narażeniu na działanie szkodliwych substancji chemicznych, prace grożące ciężkimi urazami fizycznymi i psychicznymi.
Pracodawca nie może również zatrudnić ciężarnej w godzinach nadliczbowych jak również w porze nocnej. Zakazy te mają charakter bezwzględny a więc nie uchyla ich zgoda samej zainteresowanej.

Prawa kobiety w ciąży - BabyBoom.pl

Która to pracuje w nocy ? proszę się przyznać...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry