reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Fajne te nasze dzieciaki :-) i takie rzeczy jak klaskanie czy cacy, a człowiek się cieszy jak nie wiem co :-)
Aga - no niestety, nie jest tak, że to oczywiste, stworzę dziś sobie listę za i przeciw, ale widzę, ze przeciw pójściu teraz jest więcej argumentów. zobaczymy.
Asiatipl - u Was ta sama sytuacja z Roksanką. Jakie jest twoje zdanie?

reklama
Ania ja tam jestem zdania ze nie ma co przyspieszać pójścia do szkoly. Wymyślają w tym kraju cuda już sami nie wiedzą co jeszcze zmienić.

HEJ :)

zyjemy, choc T dziś dosłownie wisi na mnie i nie wiem o co chodzi :(

aga- dzieki :) kilka kompletów czapek uszyłam dla rodziny i ich znajomych.Głównie obszywam swoje dzieciaki ,rodzine i koleżanki . Choć się pochwale ,że jestem w trakcie szycia zamówienia złożonego przez fb :) więc jak coś to zapraszam :) gratuluje odstawienia cyca :)

kuklaki - dziekuje :)

aneczka - moja kuzynka miała też podobny dylemat przed pierwszą reformą , posyłać syna jako 6-latka do szkoły czy nie :) nie posłała i nie żałuje , pomimo ,że bardzo garnął się do nauki :) poszedł jako 7 latek, jest jednym z lepszych ucznów i nie ma problemu z koncentracja na lekcjach :) jej kolezanka wysłała dziecko jako 6-latka i o ile z nauką nie miał problemów tak z koncentracją i wysiedzeniem na lekcjach tak :( oczywiście nie na mawiam na nic bo każdy rodzić zna swoje dziecko najlepiej i wie co dla niego dobre :)

zdolne te wasze dzieciaki :) moj to puki co robi pa pa z wielką łaską :-D

haha moja papa to po kilkanascie razy dziennie robi :) zje, ja ja biore na rece zeby jej buzie w lazience przemyc a ta papa, babcia przyjdzie wezmie ja a ta papa :) ale ona po prostu kajoarzy takie sytuacje, bo jak babcia przychodzi to ja czestow wychodze akurat potem na korki i dlatego a jak zje to ze np w dzien i wieczorem to spac idzie i dlatego papa :p

Kifsi to czyli w razie co takie rzeczy komus tez szyjesz ? to jest dobry sposob na dorobienie, oczywiscie o ile sie ma czas :p ehh moze i ja powinnam sie wziac :) mam w domu maszyne tyle ze baaaardzo stara, ale mojmowil ze jeszcze sprawna, mama moja krawcowa wiec by mi pokazala co i jak i moze cos dla swoje bym chociaz poszyla w wolnej chwili :)

Fajne te nasze dzieciaki :-) i takie rzeczy jak klaskanie czy cacy, a człowiek się cieszy jak nie wiem co :-)
Aga - no niestety, nie jest tak, że to oczywiste, stworzę dziś sobie listę za i przeciw, ale widzę, ze przeciw pójściu teraz jest więcej argumentów. zobaczymy.
Asiatipl - u Was ta sama sytuacja z Roksanką. Jakie jest twoje zdanie?
No właśnie my też, ale ja od samego początku nie chciałam posyłać, modliłam się, żeby od tego odstąpili i udało się. Uważam, że pewno ma swoje plusy posyłanie wcześniejsze, ale ciężko powiedzieć czy w naszym przypadku się to sprawdzi, są dzieci, które świetnie sobie poradzą, a są takie, którym będzie trudno nadążyć i będą ciągle musiały gonić więc jestem zdania, że po co utrudniać, a dzieci starsze uczą się bardziej świadomie. A mówienie, że na świecie dzieci chodzą do szkół, no chodzą, ale tam są szkoły świetnie do tego przystosowane, pedagodzy w tym kierunku wyszkoleni, matariał odpowiednio dobrany, a u nas może ten system byłby dopracowany, ale za jakieś 10lat. Więc po co dziecko męczyć.

Dzięki za odpowiedzi w sprawie szkoły. Myślę, że jednak zostanie w przedszkolu, ale jeszcze chwilę mamy na decyzję. Spokojnych nocek!

Cześć dziewczyny.

Kifsi to super z zamówieniem, może sie rozkręci. Trzymam kciuki.

Ja myśle że po co wcześniej do szkoły. Noech dziecko troche sie jeszcze pobawi bo potem nie ma czasu bo tyle w tych szkołach teraz zadają.

Miłego weekendu, Dziewczyny! Jak to w weekend, pewnie nie będę miała czasu zagladać. Jutro dzieciaki do Dzidków, a my z mężem wyjście do kawiarni :-) niezły czad :-)

Aneczka dobre i takie wyjscie ;)

My już w Poznaniu. Rano stawiamy się w szpitalu odezwe się jak będę mogla. Trzymajcie kciuki za nas i za szybkie wyjscie

reklama
Do góry