reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowki 2015

Fajne te nasze dzieciaki :-) i takie rzeczy jak klaskanie czy cacy, a człowiek się cieszy jak nie wiem co :-)
Aga - no niestety, nie jest tak, że to oczywiste, stworzę dziś sobie listę za i przeciw, ale widzę, ze przeciw pójściu teraz jest więcej argumentów. zobaczymy.
Asiatipl - u Was ta sama sytuacja z Roksanką. Jakie jest twoje zdanie?

reklama
Ania ja tam jestem zdania ze nie ma co przyspieszać pójścia do szkoly. Wymyślają w tym kraju cuda już sami nie wiedzą co jeszcze zmienić.

HEJ :)

zyjemy, choc T dziś dosłownie wisi na mnie i nie wiem o co chodzi :(

aga- dzieki :) kilka kompletów czapek uszyłam dla rodziny i ich znajomych.Głównie obszywam swoje dzieciaki ,rodzine i koleżanki . Choć się pochwale ,że jestem w trakcie szycia zamówienia złożonego przez fb :) więc jak coś to zapraszam :) gratuluje odstawienia cyca :)

kuklaki - dziekuje :)

aneczka - moja kuzynka miała też podobny dylemat przed pierwszą reformą , posyłać syna jako 6-latka do szkoły czy nie :) nie posłała i nie żałuje , pomimo ,że bardzo garnął się do nauki :) poszedł jako 7 latek, jest jednym z lepszych ucznów i nie ma problemu z koncentracja na lekcjach :) jej kolezanka wysłała dziecko jako 6-latka i o ile z nauką nie miał problemów tak z koncentracją i wysiedzeniem na lekcjach tak :( oczywiście nie na mawiam na nic bo każdy rodzić zna swoje dziecko najlepiej i wie co dla niego dobre :)

zdolne te wasze dzieciaki :) moj to puki co robi pa pa z wielką łaską :-D

haha moja papa to po kilkanascie razy dziennie robi :) zje, ja ja biore na rece zeby jej buzie w lazience przemyc a ta papa, babcia przyjdzie wezmie ja a ta papa :) ale ona po prostu kajoarzy takie sytuacje, bo jak babcia przychodzi to ja czestow wychodze akurat potem na korki i dlatego a jak zje to ze np w dzien i wieczorem to spac idzie i dlatego papa :p

Kifsi to czyli w razie co takie rzeczy komus tez szyjesz ? to jest dobry sposob na dorobienie, oczywiscie o ile sie ma czas :p ehh moze i ja powinnam sie wziac :) mam w domu maszyne tyle ze baaaardzo stara, ale mojmowil ze jeszcze sprawna, mama moja krawcowa wiec by mi pokazala co i jak i moze cos dla swoje bym chociaz poszyla w wolnej chwili :)

Fajne te nasze dzieciaki :-) i takie rzeczy jak klaskanie czy cacy, a człowiek się cieszy jak nie wiem co :-)
Aga - no niestety, nie jest tak, że to oczywiste, stworzę dziś sobie listę za i przeciw, ale widzę, ze przeciw pójściu teraz jest więcej argumentów. zobaczymy.
Asiatipl - u Was ta sama sytuacja z Roksanką. Jakie jest twoje zdanie?
No właśnie my też, ale ja od samego początku nie chciałam posyłać, modliłam się, żeby od tego odstąpili i udało się. Uważam, że pewno ma swoje plusy posyłanie wcześniejsze, ale ciężko powiedzieć czy w naszym przypadku się to sprawdzi, są dzieci, które świetnie sobie poradzą, a są takie, którym będzie trudno nadążyć i będą ciągle musiały gonić więc jestem zdania, że po co utrudniać, a dzieci starsze uczą się bardziej świadomie. A mówienie, że na świecie dzieci chodzą do szkół, no chodzą, ale tam są szkoły świetnie do tego przystosowane, pedagodzy w tym kierunku wyszkoleni, matariał odpowiednio dobrany, a u nas może ten system byłby dopracowany, ale za jakieś 10lat. Więc po co dziecko męczyć.

Dzięki za odpowiedzi w sprawie szkoły. Myślę, że jednak zostanie w przedszkolu, ale jeszcze chwilę mamy na decyzję. Spokojnych nocek!

Cześć dziewczyny.

Kifsi to super z zamówieniem, może sie rozkręci. Trzymam kciuki.

Ja myśle że po co wcześniej do szkoły. Noech dziecko troche sie jeszcze pobawi bo potem nie ma czasu bo tyle w tych szkołach teraz zadają.

Miłego weekendu, Dziewczyny! Jak to w weekend, pewnie nie będę miała czasu zagladać. Jutro dzieciaki do Dzidków, a my z mężem wyjście do kawiarni :-) niezły czad :-)

Aneczka dobre i takie wyjscie ;)

My już w Poznaniu. Rano stawiamy się w szpitalu odezwe się jak będę mogla. Trzymajcie kciuki za nas i za szybkie wyjscie

reklama
Do góry