reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Nina jest z 18 kwietnia Wiadomo że co jakiś czas glebę zalicza ale zaraz znajduje podparcie wstaje i dalej leci, czasem dla odpoczynku czworakuje ale większość dnia na dwóch nogach. Widzę że te buziaki z otwartą buzia to norma u niemowląt, mojej czasem zdarza się ugryźć przy tym buziaku. A jak awanturuje się o pierś, ciągnie bluzkę, wsadza głowę i daje buziaki w cyca.

Dziewczyny czasu któraś z was myśli już o młodszym rodzenstwie dla maluszka?

reklama
ale ruch :-) fajnie :-)
lookata - to Twoja błyskawica, nieźle, gratulacje :-) My o rodzeństwie nie myślimy, bo Wojtuś ma już siostrę, więc norma wyrobiona ;-)
Kifsi - zdrówka! nie dawajcie się chorobom!
Lecę, bo jutro przyjezdza Wojtka chrzestny z rodziną (synek pół roku :-) i mam co robić
papa

Lookata wow to szybko poszla :)
My narazie rodzenstwo nieee... ;) ja jestem bez pracy i wole najpierw cos znalezc zeby znow nie zostac bez niczego na okres ciazy i jak sie malenstwo urodzi, tym bardziej ze dwojka to juz tez wydatek jednak wiekszy. Poza tym czasem mi czasu brak przy niej a gdzie teraz drugie male jeszcze. Wole najpierw troche odchowac jedno, zeby bylo ciut bardziej samodzielne. I wtedy moze zachce drugie dziecko :)

Wow lookata, szybka Twoja. Myślałzm, że mojej tak się śpieszy, a tu proszę.
Moja chodzi ale z oparciem, jak tylko za daleko ma między jrdnym meblem, a drugim to puści się i zrobi sama kilka kroczków. Z tym szukaniem cyca moja też tak robi szuka po dekoldzie, a jak tylko znajcie kawałek gołej skóry zaczyna ssać.
No i wychodzą kolejne ząbki, 7 już prawie wyszedł, i 8 w natarciu. Tak więc ostatnie noce maskra, ale dzisiejsza była najpiękniejsza, cała od 22 przespana do 6;30

Asia A które ząbki już macie?
Pytam bo Maja ma na dole jedynki i Na górze jedynki i dwójki i myślę czy to możliwe ze na dole nic nie idzie A na gorze trójki by szły. Bo dziąsła tam takie jasne jakby miały wyjść A na dole jakoś nie widać nic

Aga- myślę, że to jak najbardziej możliwe. Koleżanki córka ma na dole jedynki i czwórki (rok i 4 m-ce), a na gorze 1,2 i 4, trójek wcale na razie.
Jak tam weekend?
U nas cudownie - wczoraj przez parę godzin było u nas w domu 8 dorosłych i 4 dzieci :-) uwielbiam. a potem został Wojtka chrzestny z rodziną na noc i poszłam spać o drugiej. cudowna taka odskocznia :-) Miłego wieczora!

A U nas wczoraj tylko koleżanka dziś też tyle ze mój dziś w końcu wolne i cały dzień w domu bo tak to ostatnio Bardzo dużo pracuje. A mnie kaszel męczy i głową boli jak głową ruszam i patrzę na boki... oj oby małej nic nie zlapalo...

Hmm to będę zaglądać za parę dni i sprawdzać czy coś wyszło :)

Aga u nas na dole jedynki i dwójki, na górze jedynki, teraz wyszła jedna dwójka, no i zaraz druga. Ale myślę, że możliwe jest aby 3 wyszły. Z tą kolejnością to nie ma chyba reguły, jest jakiś ogólny schemat, ale to tylko schemat. U nas najpierw wyszły 3 na dole potem długo długo nic, potem góra, potem dolna druga dwójka, no a teraz górne.

Wiem ze te schematy to nie zawsze się zgadzają ale zeby aż tak ;) myślałam ze jak u góry dwójki to teraz chociaż na dole by poszły zeby po równo było ;)

reklama
Hej :)

Lokata - gratuluje chodzenia :) mój Tym to leniwiec w porównaniu do starszaka który w jego wieku już wszędzie śmigał :)

Aga - u nas w sumie 7 zębów na wierzchu :) poszło kolejno jedynki potem dwójki :) dwójki wylazły naraz :)

mam już dośc tej pogody :( obecnie wielka plucha na zwenątrz , raz pada , raz słońce i jak tu wyjść na spacer , na dodatek gigantyczny wiatr :(
starszy wrócił do przedszkola a ja z młodszym zamulam w domu , buuuuu ja chce już wiosne !!!!!!

a pamiętacie ,że ja szyje w wolnych chwilach :) za namową męza zrobiłam stronke na fb zapraszam do polubienia :)

www.facebook.com/sweetskullollipop

Do góry