reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Fakt, że cieżko jak dziecko wyje. u nas wieczorem to bajka, odłozy sie go, na brzuszek fiknie i spi. w dzień parę minut poryczy zanim zaśnie. ale to krótko.
u nas ok. Wczoraj byliśmy u mojego przyszłego chrześniaka (5 m-cy), Ada ma dzisiaj bal przebierańców i tyle. Nudy :-)
Dziewczyny, jak u Was przewijanie? u nas to ostatnio masakra, najlepiej dwie osoby potrzebne - jedna do szybkiej zmiany pieluchy, a druga do zabawiania, ucieka strasznie, rzuca się. jak jest siusiek, to pól biedy. ale gorzej z kupa ;-)
Poza tym ciagle mówi tata, mama wcale. Mówię, mu 'Wojtuś, powiedz mama, mama. ' a on na to 'tata' :-) śmiechu mamy z nim.
Buźka, panicz sie obudził.

reklama
Cześć
U mnie czasami idzie spać po kąpaniu i spokój a czasami to masakra. Pośpi pół godz a potem dwie nie śpi albo nie zaśnie po kąpaniu jak dzisiaj i buszuje do 22. A potem mi jeszcze dwa razy sie budziła.
Z przebieraniem też masakra. Ucieka z obsraną dupką i siada na poduszke. Trzymam w powietrzu dupke żeby nie siadła i szybko wycieram. Czasami siedzi chwile spokojnie jak coś dam i ją zainteresuje.
Aneczka a kto go nauczył tata mówić?

Ha!Ha! Z tym uciekaniem. Moja też tak robi czasem mam ochotę ją ...:p. Choć też nauczyłam się pupe w powietrzu myć, a ubierać pół na stojąco, pół leżąco, pół siedząco. :p

Asia - no mamy muszą być kreatywne :-)
Kuklaki - sam gada tata, ale myslę, że to jeszcze nie jest świadome. baba, dziadzia, Ada, tata mówi. Ale moja mama go nauczyła robić 'cześć' i ładnie łapke podaje :-)
Miłego dzionka :-)

Hej :)

jednak koś tu jeszcze zagląda :)

gratuluje ząbków i postępów rozwojowych każdemu maluszkowi :)

ostatnio u nas brak czasu występuje :( i walczymy z choróbskami które starszak z przedszkola przynosi :( a jak nie choróbsko to zeby w natarciu i tak na okrągło :(

co do ubierania i przewijania to akrobacje różnego rodzaju wykonujemy bo na dupsku w miejscu nie posiedzi :)

pozdrawiam

Laski jestem w szoku że takie harde z was dziewczyny i walczycie z samodzielnościa dzieci ja to mietka mama jestem ani cyca nie chce zabierać ani w koło odkładać do łóżeczka Mowie sobie ze do osiemnastki cyca pić nie będzie i z mama spać ;)

Moja Nina zaczęła już chodzić normalnie zasuwa po mieszkaniu jak wicher, do tego otwiera mi wszystkie szafki w kuchni Chyba sobie oczy muszę z tyłu zamontować ;) pozdrawiam!

Dobry
My dziś leniwie. U teściowej na chwile a potem w domu sie obijałam.

Lookata, już chodzi? A z którego ona?

Aneczka moja też cześć i papa i piątke czasami bo ostatnio z przybijaniem piątki jej sie odwidziało. I buzi mi daje, otwartą buzią i mnie całą obślini.

Teraz pare dni to mnie łapie za szyje dwoma rękami jakby mnie dusiła.

Kifsi współczuje i zdróweczka dla dzieciaczków.

reklama
Kifsi Lookata miło ze zajrzalyscie ;) pusto tu czasem :)

Kifsi zdrówka dla Was

Lookata wow już sam chodzi ?brawo. No to niezly Sajgon pewnie :D U mnie też z tymi szafkami masakra wszędzie już otwiera...

No buzi otwarta buzia to u nas czasem też tzn ja jej daje A ona wtedy mi buzię otwiera i sie cieszy ;)

Do góry