reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Fakt, że cieżko jak dziecko wyje. u nas wieczorem to bajka, odłozy sie go, na brzuszek fiknie i spi. w dzień parę minut poryczy zanim zaśnie. ale to krótko.
u nas ok. Wczoraj byliśmy u mojego przyszłego chrześniaka (5 m-cy), Ada ma dzisiaj bal przebierańców i tyle. Nudy :-)
Dziewczyny, jak u Was przewijanie? u nas to ostatnio masakra, najlepiej dwie osoby potrzebne - jedna do szybkiej zmiany pieluchy, a druga do zabawiania, ucieka strasznie, rzuca się. jak jest siusiek, to pól biedy. ale gorzej z kupa ;-)
Poza tym ciagle mówi tata, mama wcale. Mówię, mu 'Wojtuś, powiedz mama, mama. ' a on na to 'tata' :-) śmiechu mamy z nim.
Buźka, panicz sie obudził.

reklama
Cześć
U mnie czasami idzie spać po kąpaniu i spokój a czasami to masakra. Pośpi pół godz a potem dwie nie śpi albo nie zaśnie po kąpaniu jak dzisiaj i buszuje do 22. A potem mi jeszcze dwa razy sie budziła.
Z przebieraniem też masakra. Ucieka z obsraną dupką i siada na poduszke. Trzymam w powietrzu dupke żeby nie siadła i szybko wycieram. Czasami siedzi chwile spokojnie jak coś dam i ją zainteresuje.
Aneczka a kto go nauczył tata mówić?

Ha!Ha! Z tym uciekaniem. Moja też tak robi czasem mam ochotę ją ...:p. Choć też nauczyłam się pupe w powietrzu myć, a ubierać pół na stojąco, pół leżąco, pół siedząco. :p

Asia - no mamy muszą być kreatywne :-)
Kuklaki - sam gada tata, ale myslę, że to jeszcze nie jest świadome. baba, dziadzia, Ada, tata mówi. Ale moja mama go nauczyła robić 'cześć' i ładnie łapke podaje :-)
Miłego dzionka :-)

Hej :)

jednak koś tu jeszcze zagląda :)

gratuluje ząbków i postępów rozwojowych każdemu maluszkowi :)

ostatnio u nas brak czasu występuje :( i walczymy z choróbskami które starszak z przedszkola przynosi :( a jak nie choróbsko to zeby w natarciu i tak na okrągło :(

co do ubierania i przewijania to akrobacje różnego rodzaju wykonujemy bo na dupsku w miejscu nie posiedzi :)

pozdrawiam

Laski jestem w szoku że takie harde z was dziewczyny i walczycie z samodzielnościa dzieci ja to mietka mama jestem ani cyca nie chce zabierać ani w koło odkładać do łóżeczka Mowie sobie ze do osiemnastki cyca pić nie będzie i z mama spać ;)

Moja Nina zaczęła już chodzić normalnie zasuwa po mieszkaniu jak wicher, do tego otwiera mi wszystkie szafki w kuchni Chyba sobie oczy muszę z tyłu zamontować ;) pozdrawiam!

Dobry
My dziś leniwie. U teściowej na chwile a potem w domu sie obijałam.

Lookata, już chodzi? A z którego ona?

Aneczka moja też cześć i papa i piątke czasami bo ostatnio z przybijaniem piątki jej sie odwidziało. I buzi mi daje, otwartą buzią i mnie całą obślini.

Teraz pare dni to mnie łapie za szyje dwoma rękami jakby mnie dusiła.

Kifsi współczuje i zdróweczka dla dzieciaczków.

reklama
Kifsi Lookata miło ze zajrzalyscie ;) pusto tu czasem :)

Kifsi zdrówka dla Was

Lookata wow już sam chodzi ?brawo. No to niezly Sajgon pewnie :D U mnie też z tymi szafkami masakra wszędzie już otwiera...

No buzi otwarta buzia to u nas czasem też tzn ja jej daje A ona wtedy mi buzię otwiera i sie cieszy ;)

Do góry