reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowki 2015

Hej dziewczyny, ja też Wam życzę cudownych świąt, radosnych, zdrowych i rodzinnych!

Kuklaki, Małgosia tak samo, chodzi spać nawet po 23... ale wstaje ok. 7, a nie o 10 :D
Zaczyna powtarzać sylaby, u nas to nowość, bo do tej pory same łańcuchy samogłosek i pojedyncze sylaby, w końcu zaczęła łączyć, wiec jest zabawnie :D
Lecę, bo roboty mam pełno, buziaki!

reklama
Hej Dziewczyny!
Wpadałam tylko życzenia złożyć. Niech te Święta będą magiczne, spokojne i rodzinne. I niech się znajdzie chwilka na odpoczynek :-) Buźka świąteczna :-)

Hej Dziewczyny! Jak tam po Świętach? Ja nadal u mamy, we wtorek po śniadaniu wracamy do domu. Wojtuś jak mama - im większy tumult, tym szczęśliwszy ;-) W wigilię dorzucałam mu prezentów do łóżeczka, a dziecko się bawiło i uśmiechało do wszystkich. Już go na sekundę nie można zostawić, miesiąc temu nie siadał sam i tylko pełzał, teraz biega na raczkach, siada, wstaje i stawia pojedyncze kroczki trzymając się czegoś. Więc mamy ciekawie :-)
A u Was co tam?
Buźka!

U mnie kicha... małej ledwo co jedynka ostatnio wyszła a już dwojka też jest i chyba dalej idą. Mała kataru dostala a w nocy jyz drugi raz z 2 godz nie śpi. W dzień też zasypiają ładnie a od paru dni zanim zaśnie to lament jest.

Mam chwilę to dopisze, że u nas mała też już ładnie siedzi łazi przy meblach i za ręce by chciała juz
Ehh mam nadzieje że dziś będzie lepsza nocka. przy kapaniu się rozryczala jakbyśmy jej nie wiadomo co robili i daliśmy nurofen na noc. Oby to pomoglo na tę zeby...

Oj Aga współczuje. U nas w święta fajnie rodzinnie, miliśmy drugą Amelkę dwa tygodnie młodszą ;-) :p. Wyszły ząbki dwie jedyneczki górne, czyli w sumie mamy 5 zębolów. Mała też zasuwa, daje jej tak z m-c i będzie chodziła sama na nóżkach. Już teraz zdarza jej się stanąć przy krześle i tak machać rączkami, że nawet nie wie że przestała sie trzymać i ustoi tak z pięć sek potem klap na tyłek. Czasami jak chxe się popisać to idzie za jedną rączke prowadzona.:p
Twardo ćwiczyłyśmy spanie osobno i nawet nam wychodzi, przynajmniej do pierwszej pobudki, bo potem to nie chce mi się jej odkładać, ale czasami też odłoże i już tragedii nie ma. Ogólnie spanie się nam polepszyło, co prawda są trzy pobudki pierwsza ok 24, 3,5 i o 7.20 pobudka, ale dziewczyna śpi jakoś spokojniej, bez kręcenia i wiercenia.
Niestety obecnie starsza się pochorowała. W nocy strasznie sucho kaszle. Praktycznie całą noc. W dzień jest ok. Ma katar to widać, oczy czerwone i łzawiące, na szczęście bez gorączki, tylko ten cholerny kaszel, śpie w innym pokoju, a słysze jak się męczy, dawałam syrop herbapect, bo do tej pory był najlepszy, robiliśmy inhalacje, smarowałam maścią, niestety nie wiele pomogło:-( :'(

Ostatnia edycja:
U mnie święta fajnie gdyby nie te przeboje w nocy z mała.
Hmm A tak z innej beczki Ile mleka bądź kaszki zjadają teraz wasze dzieci? Bo tak myślę czy jeśli nie ogranicze jeszcze trochę karmien to znaczy Zamienię na coś innego to czy nie będzie mała miała zbyt mało mleka w diecie.

Asia zdrówka dla niej. Maja już na szczęście lepiej dziś z noskiem

Ostatnia edycja:
Halo, wesolego po swietach.
Tata mial wolne wiec korzystalismy i nie bylo czasu. Swieta u nas spokojnie.

Ale wasze dzieci smigaja. Moja wstaje ale rzadko zeby jakis kroczek zrobila, stoi tylko.

Aga kaszka u nas 200 ml ale ona z mlekiem jest i na wodzie robie. No i cyc w nocy i wieczorem bo w dzien to sporadycznie sie zdarza.

Milia super ze Malgosia juz taka rozgadana.

co tu tak pusto znow? gdzie jestescie?

U nas szal zebow... no i pisalam ze katar minal, a tu wrocil... mala znow zasmarkana, ehh az mi jej szkoda jak slysze jak ciezko oddycha, i ciaga tym noskiem, a jak chce jej cos wyjac czy oczyscic to sie szarpie i nie daje sobie nic zrobic

No ale zastanawiam sie czy to wlasnie nie od zabkow, jak przez 2 miesiace nie bylo nic, tak teraz 20. wyszla ta jedynka u gory, tydz pozniej dwojka obok, a teraz mam przeczucie ze idzie druga jedynka, bo dzaislo powiekszone jakby...

reklama
Do góry