reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowki 2015

aneczka oooooo przyznaje racje- za dużo cukru-histerie murowane na bank!!

asia no możesz dawać co chcesz ;-) ja tylko czytam składy i tłusze trans, syrop glkoz-frukt. olej palmowy - tego dziecku nie bede serwować..

reklama
Dobry wieczor.
Wieki mnie tu nie było ale nie mogłam sie zalogować.
U nas ok. Mała rośnie, apetyt dopisuje, masy przybywa a mnie kręgosłup wysiada od tego słodkiego ciężaru :) Tylko cos to moje dziecko spac nie chce. W dzien mało no i w nocy pobudki. Ale zasze moze byc gorzej więc juz nie bede narzekać :)

Co jest z tymi dzieciaczkami, że w nocy nie dają spać:p :-[ Starsza praktycznie od piereszuch miesięcy miała jedną pobudke, a później to wcale, przesypiała noce - to teraz młodsz nadrabia za dwie.

no ja nie wiem... nasza tez wczoraj jak sie obudzila po 23. to nam z ponad godzine koncert dala, na zmiane z moim lazilismy do niej, a w koncu ja skonczylam z nia w jej pokoju i usypiala na mnie, potem odlozylam i jakos zasnela...

Hej!
Margo - miło, że zajrzałaś! oj, coś wiem o bolącym kręgosłupie :-(
u nas pierwsza od tygodnia chyba noc bez kilkugodzinnego ssania cyca :-) pobudek było z 5, ale krótkich, więc nie narzekam. Ewidentnie był głodny. Jutro już chyba dojdziemy do takiego stanu, ze kaszka i jedna butla dziennie bedzie pepti, dzis jeszcze kaszka na mieszanym, mleko mu potem chcę dać juz tylko pepti.Dzięki temu cyce mają czas się napełnić i się chłopak najada w miarę :-)
Ale z obiadami porażka nadal. Wczoraj już karmiłam go przy pioseneczkach z youtube, masakra jakaś :-( wcisnęłam mu tak gdzies z mały słoiczek pomidorowej, ale co z tego, jak go po tym wysypało. Dzień czy dwa moze obiadu nie zjeść, ale u nas to juz trwa z dwa tygdonie, więc za dlugo.
Asia - chociaz sie przy Starszej wyspałaś, moja w wieku 1,5 roku przespała po raz pierwszy 6 godzin ciurkiem.
Miłego dnia!

A ja znów zaczynam szukać powodu tak złego spania i doszlam do wniosku, że może jednak w łóżku w którym śpimy małej jest nie wygodnie, szczerze mnie też źle się śpi, ale dlatego, że jest mi za ciasno, nie mogę się obrucić, by małej nie ruszyć, może małej też źle się śpi, dziś spałyśmy we trzy na dużym łóżku, bo mąż wrócił późno i od 21 do 4 była jedna pobudka, o 4 druga, niestety potem do 7 było kręcenie i wiercenie, ale i tak lepiej niż zawsze.:-)

Ja też nie wiem skąd te pobudki u naszych dzieci... Ja walcze z tym żeby nie karmic tak w nocy no i od tyg może dwoch nie daje wcześniej niż o 1. Ale i tak się wciaz budzi przed 24. Ale trzymam chwilę kładę i spi. Potem już karmie, śle dziś po tym karmieniu obudzila się po 2 godz, i mówię sobie nie. Potrzymalam położyłam i poszla spac, nakarmiłam dopiero po 5. Rano. Trzymam się tych dwoch karmien jak narazie... Choć chcialabym i to ukrócić.

reklama
Aneczka wspolczuje tych problemow z kp. Ja chce najpierw zobaczyc czy mala zacznie lepiej pic z butelki lub kubka jakis soczek a potem znow sprobowac jakies mleko.

Asia to moze sprobuj zeby mala spala u Siebie?

Do góry