reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Aga, szklanka wody + szklanka cukru + łyżeczka cynamonu + 1/3 łyzeczki przyprawy piernikowej (koniecznie bez dodatku maki). wszystko gotujesz na małym ogniu około 15 min, czasem mieszasz. gotowe :-)

Hej Dziewczyny!
Chłop poszedł do pracy po dwóch tygodniach, powoli do rytmu wracamy :-)
Co u Was?
U nas ok, trzeci zębol się wczoraj pojawił, Mały zdrowy i szalony, smiejemy sie z mężem, ze na pewno podmieniony w szpitalu, bo żadne z nas takie narwane nie jest :-) Nocki takie same, czyli jedzenie co dwie-trzy godziny. Troszkę się dokarmiamy, bo miałam bunt cyckowy i kaszka + wieczorna butla na bebilonie pepti. nadal silna skaza, zdecydowaliśmy się na odczulanie biorezonansem, ciekawe, czy to nie ściema. Babka twierdzi, że po 6 razach nie będzie miał tej skazy, okaze się. No ale zostaje nam czekanie na to, że przejdzie samo albo biorezonans, więc wybraliśmy to, w razie czego będziemy parę stówek w plecy.
co tam jeszcze? Młody biega na raczkach, wstaje i jak nie ma dnia marudka to jest superfajny :-)
Odezwijcie się jak Wam dzieci pozwolą.
Buziaki i milego dnia!

Aneczka reszta to chyba ma mało czasu ja zaglądam bo moja mi w miarę pozwala A jeszcze jak mój w domu to też wolniej mam :biggrin2:
My sie przestawić chcemy na mm. Narazie rano zamiast cycka mleko ale z kubka 360 i tylko z 90 ml.
No i nie mam pojęcia jak resztę porozkladac posilkow tzn kiedy mm kiedy kaszka itp. Teraz je 9.mm 12. Kaszka 15.obiadku trochę 17. Cyc 19. Kaszka 20.30 cyc i nas ranem cyc. Chcę teraz karmienie o 17. Wykluczyć i nie wiem co tu czy owoc czy mm narazie owoc Ma do kaszek. Jakieś rady ?

A i dzięki za przepis:biggrin2:

Aaaa i poprawka wychodzi druga dwojka juz sie wybila wiec mamy 6 zebow :D

Ostatnia edycja:
Aga, to Wy juz niezle zębaci :-)
Załapał Twoja ten kubek 360? mój w ogóle nie wie o co z nim chodzi. wieczorem dostaje mm z butli, ale wody nie chce pić, cyckiem się napija, Ja bym o tej 17 owoc dała, i tak ma dużo mlecznych. chyba ze kaszki bezmleczne, to wtedy mm.
Wojtusiowi przeszła alergia na jajka, nie macie pojecia jaką rozkoszą moze być jajecznica :-)
Trzymajcie się!

Aneczka nojeszcze na poczatku grudnia miala tylko jedynki na dole :)

Kubek za pierwszym razem tez nie czaila.. odczekalam jakis czas i ostatnio dalam picie, bo zjadla akurat ladnie obiadek i chcialam zeby popila, no i patrzymy a ona ciagnie normalnie :) na drugi dzien to samo wydzwonila pol kubka picia. teraz zaczelam z tego dawac mm rano narazie i 90 wypija.
No z tymi posilkami musze sie ogarnac jakos ;)
a jak wy obicie ta jajecznice dla Maluchow ? albo rosol to gotujecie tak jak dla siebie? z mieskiem itd czy jak? bo wlasnie ja to narazie glownie warzywkami jade i dodaje miesko osobno juz, albo jajko daje ugotowane

Hejka.
Moja jest spokojna ale ja mam cały czas coś do roboty. Dzisiaj np trzy razy wyszłam z domu. Pòźno też wstajemy więc i mniej czasu potem.
Kurde to moja je 3 x nandzień. Owoc albo śniadanie koło 10/ 11 obiadek między 14 a 16 i koło 18.30 kaszka. Żadko cyc międy posiłkami

reklama
Do góry