reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowki 2015

Hej
U nas wczoraj musialam mala wziasc na cyca bo jeden mnie az bolal bo go od rana nie ssala.
Dzisiaj miala 38,3 nie wiem dlaczego, i spiaca caly dzien, potem jej spadla troche sama.
Ja mam katar, okres, teraz chyba migrene bo az mi sie rzygac chce, masakra.
To tyle na dzis.

reklama
Oj Kuklaki współczuje. U nas wczoraj mała marudna cały dzień. Chyba zmiana pogody na nią tak działała, bo wszyscy jacyś śnięci byliśmy. Ale nocka ok. 3 pobudki. Ale póki co nie wiem czy dobrze rozumuje, ale wydaje mi się, że mała za wcześnie chodziła spać. Teraz idzie spać razem z nami tak ok 20-21 i w nocy 3 pobudki i to takie na cyca i dalej spać, a wcześniej kładłam ją 18-19 i budziła się więcej i częściej.

Ja tez próbowałam nie dać cyca Od 2 do 4 nosiłam bujalam skakalam na piłce szumialam siedziałam po ciemku z nią na rogalu na łóżku dałam pić dałam smoka którym odrazu walnęła o glebę O 4 się poddałam dostała pierś poturlała się na moim łóżku i z fochem poszła spać....

Hej Dziewczyny!
no coś sie ewidentnie poprzestawiało tym naszym dzieciom, przynajmniej mojemu. dzis w nocy znowu ssał pierś kilka godzin, jak tylko puscił, to wiercenie, płacz, nic nie pomagało. i międlił non stop prawie, tylko cyce zmienialam. to na pewno nie z głodu. zmeczona jestem tym wszystkim. ale odespałam trcohę w dzień wczoraj i rano maż Młodego zabrał i jeszcze godzinke pospałam, wiec moze być.
u nas weekend , a tu choroby nie ma, odpukać. 3 poprzednie na zmianę dzieciaki.
Kuklaki - trzymaj sie! okres i migrena, brrr. ja jeszcze nie miałam. i od 2 dni mi niedobrze i sie zaczęłam wkręcać, że w ciazy jestem... jak mi nie przejdzie do jutra, to kupie test, żeby się uspokoić. Mało to prawdopodobne, ale 100% środków antykoncepcyjnych nie ma. trochę by było słabo.
u nas dziś bedą znjomi z czteromiesieczniakiem :-) dwa razy przekładane przez choroby.
Obudził, się, spadam

Doli gdzie Ty sie podziewalas ??:eek:
Yyy ogolem to dzieciaki nasze maja troche ciezkie okresy ostatnio, no i troche chorobsk sie przewinelo... A no i narzekamy na nocne pobudki na cyca... Co u Ciebie? jakies nowosci?
A i mamy goscia: Lookata, ktora chciala wlasnie sprawdzic u nas na forum czy tylko jej dziecko tak sie budzi na cyca w nocy wciaz ;) ma coreczke z kwietnia ;)

Kuklaki ojej, wspolczuje...

Aneczka jeszcze nie ?! nie no ja juz mialam dwa razy okres ;)

Ja też dwa razy, a to ciekawe:-\ ciekawe od czego to zależy, znaczy teoretycznie wiem, ale praktycznie z pierwszą miałam zaraz po 6 tyg, a teraz równo po 6 m-cach :p

No niby głównie karmienie ma wpływ, bo ono wyzwala hormony, które zatrzymują @, z tym, że ja pierwszą karmi£am 1,5 roku, a wprowadzać nowe produkty po 5 m-cach, po 6 m-cu wróciłam do pracy więc karmienie rano, wieczorem, i w pracy odciągałam butle, a mimo to po 6 tyg od porodu już dostałam. Napewno na szybkość będzie wpływało stężenie ogólnie hormonów we krwi, być może proporcje teraz bardziej się zmieniły

reklama
Hej!
Ciąży brak, ufff! ale nadal mi niedobrze, nie wiem o co chodzi.
No ze Starszą to miałam po7 miesiącach,a tu cisza na razie nie żebym jakoś tęskniła;-)
Doli - hej! na forum niewiele się dzieje, tak jak Aga pisała, narzekamy na nocne pobudki i to z grubsza tyle.
u nas znowu nocka do d...y
Miłego!

Do góry