reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Aga przykro mi :( ale bedzie dobrze!

aneczka oszzzzzz kuźwa.. nieźle.. to teraz wytępić ustrojstwo.. masakra z tymi alergiami miejmy nadzieje, że jej to minie bo to dużo rzeczy któe praktycznie są wszędzie :/

milia moje dziecko dostaje sok rozcieńczony bo i tak mało pije mleka a skądś to picie musi brać, skoro woda jest niezbyt. trudno.

reklama
Wiem, musi być dobrze też sobie to powtarzam cały czas.

Doli a u was dalej tak niechętnie jedzenie idzie ?

Moja to oszalala... Budzi się w nocy po 3- 4 razy, karmie ja i wtedy zasypia. Kurcze a tak ladnie noce przesypiala... :(

Dzięki, Dziewczyny. Poczytałam o gliście, to właściwie może być wszędzie, w piaskownicy na przykład. Większość dzieci nie łapie tego, a jej się akurat trafiło. Teraz dietę rozkminić, a właśnie pszenica wszędzie. nie wiem, jak to w przedszkolu załatwić, będę musiała z dyrektorka pogadać. Chleb mi wczoraj nie wyszedł zupełnie, musze jej na razie kupic wafelki ryżowe (na szczęście lubi) i na razie to, dopóki nie rozkminie jakiegoś zjadliwego przepisu. I jak to zwykle bywa, jak jest diagnoza, to mi się nagle wszystkie objawy zgadzają;-)zobaczymy, jak nam to pójdzie. jak na razie jestem przerażona, bo mnie ciężko na diecie, a jak tu pięciolatce?
Sorki, ze tylko o sobie, ale nakręcona jestem. Jeszcze mam dziś gości, to szykuje coś póki Mały śpi.

Ania dacie rade jakos napewno nie martw się, ja wczoraj też tylko o sobie bo glowy totalnie nie miałam...

Doli ja bym chciala zeby moja lubila kaszki i zupki :)

A propo jak gotujecie coś dla maluchow to z glowy tak czy skads bierzecie przepisy ?

Pat - miała robiony kał na pasożyty, ale nic nie wyszło. ale lekarka sama powiedziała, że często nie wychodzi. w necie poczytałam i tez było, ze wynik jest często negatywnie ujemny. więc co innego prócz biorezonansu zostało? a alergenów chyba nie będę z krwi robić, wszędzie słyszę opinię, że się wszystko pokrywa, to po co ją kłuć i stresować? potrzymamy trochę dietę i zobaczymy, czy z brzuchem będzie lepiej. Już trochę temat przetrawiłam i damy radę:-)
a Ty Aga jak dzisiaj?
Doli - a jak Starszy znosi brak Taty? podrzuć moze jakiś przepis, może mój tez by zjadł. z warzyw dynię chętnie, reszta bóle i męki:-(

U nas dzis byla pobudka o 6. rano tylko po to zeby po wzieciu do Mojego lozka pobawila sie 20 minut i poszla dalej spac ! ;)
W dzien luzik no i o dziwo jak mnie nie bylo wieczorem ( bylam na tych korepetycjach) to podobno nawet ladnie kaszke zjadla :) potem kapiel cycek i spac, ciekawe jak dzis noc...

Jutro pracowity dziecn, trzeba porobic zakupy, kwiaty kupic, obiad zrobic i jeszcze gosci mamy

Doli no wlasnie podrzuc paroma przepisami ;) bo ja to chyba slaba kucharka bo juz brak mi pomyslow :p
A moja tez wybredna jest :)

reklama
Aneczka, a ja myslałam, że Ty jesteś na bezmlecznej i bezglutenowej. Jak dobre przedszkole, to nie powinni robić problemu, można wybrać dietę dla dziecka, ale są i takie, gdzie jest tylko jeden rodzaj menu i np. moja koleżanka musiała sama przygotowywać posiłki dla córki, dopóki przedszkola nie zmieniła, akurat nie tylko z powodu diety, ale raczej wychowawczyń i programu, a przy okazji okazało się, że dla nowego przedszkola dieta bezglutenowa nie jest problemem.
Podrzucam Ci jej bloga, może znajdziesz coś ciekawego dla Was:
AgaMaSmaka - żyj i jedz zdrowo!
Ja na żadnej diecie nie jestem, ale dziś zrobiłam pierwszy raz pyszne placko-kotlety z kaszy jaglanej i zielonego groszku :)

Doli, Małgosia mleka zje chyba każdą ilość... za to słoiczek nadal nie do pokonania, dziś znowu ledwo pół małego zjadła, choć jej smakowało - zupa marchewkowa z ryżem. Jak jej gotuję sama, to zjada podobną ilość, jedynie dynię jak na razie zjadła w ilości mniej więcej całego słoiczka.
No i wczoraj i dziś w końcu znowu wypiła trochę wody, uff... Tylko widzę, że smoczkiem od butelki się bawi i gryzie bardziej niż ssie, jak nie mleko.

Aga, wiadomo, że stres, dl nas stresem jest nawet wizyta/badanie lekarskie, co dopiero ingerencja chirurgiczna... Ale też nie ma się co nakręcać, a do jakiego miasta jeździcie?

Do góry