reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

U mnie w mieszkaniu też koło 33 stopni, może więcej. Moje dziecko nie daje rady już. Do tego to zdecydowanie męczy ją ząbkowanie. Codziennie usypianie to test naszej cierpliwości... To plus pogoda i rehabilitacja to dla niej zbyt wiele. My też już odpadamy.. Nigdy nie lubiłam upałów, teraz szczerze nienawidzę. Córa wiecznie mokra, kąpiemy się częściej, a i tak to nic nie daje :( Zero orzeźwienia, odpoczynku.
Ale są i dobre strony ostatnich dni. Mała ćwiczy przewracanie z pleców na brzuszek i idzie jej całkiem nieźle. Zaczyna główkę podnosić, otwiera rączki. Nie spodziewałam się takich szybkich rezultatów po ćwiczeniach :) Jestem pozytywnie zaskoczona :) Myślałam też, że ciemieniucha się rozwinie i trzeba będzie "kombinować", ale widzę, że nie trzeba specjalnie działać, wystarczy wyczesywanie.

Nie myślałam, że to powiem, ale czekam na koniec lata ;) Chętnie Ci asiu oddam te upały, żebyś miała taką pogodę cały rok ;)

reklama
No podobno jeszcze tydz upału a potem już koło 20 więc i tak ok i tak do końca sierpnia przynajmniej u mnie ;)
Moja też ciągle spocona nie wiem ile mam stopni ale pewnie duzo.. Dziś lekki chłodek i zachmurzenie ;) więc wielkie wietrzenie chaty robię :D i jak nie bedzie padać to obowiazkowo spacer :)

natasza,
a Wy się w "Puchatku" zapisaliście na Bobath czy Vojtę? Myślę, że po tym basenie będzie o wiele mniej do korygowania :)

Moja jak odkryła przewrót z pleców na brzuszek, tak teraz muszę szczególnie na nią uważać. A myślałam, że ten pierwszy raz to był tylko przypadek.. ;)

Hej, my dziś nad ranem wróciliśmy znad morza :) DSCF0008.jpgDSCF0029.jpgDSCF0046.jpgDSCF0060.jpgDSCF0063.jpgDSCF0082.jpgDSCF0105.jpgDSCF9930.jpgSAM_2022.jpgSAM_2034.jpg

Załączniki

• DSCF0008.jpg
    DSCF0008.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 65
  • DSCF0029.jpg
    DSCF0029.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 66
  • DSCF0046.jpg
    DSCF0046.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 65
  • DSCF0060.jpg
    DSCF0060.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 63
  • DSCF0063.jpg
    DSCF0063.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 66
  • DSCF0082.jpg
    DSCF0082.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 67
  • DSCF0105.jpg
    DSCF0105.jpg
    39,6 KB · Wyświetleń: 66
  • DSCF9930.jpg
    DSCF9930.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 61
  • SAM_2022.jpg
    SAM_2022.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 67
  • SAM_2034.jpg
    SAM_2034.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 77
Asiawro nie wiem wsumie jaka bedzie rechabilutacja . . no tak myśle że do korekcji bedzie mniej :) dziś zaczol ćwiczyć przewroty ;) i chyba dostrzegł swoje stopy

Nacias ale super !! Pogode mieliście czad! Duży chłopak

natasza,
a fizjoterapeutka Ci nic nie powiedziała? Dziwne. My mamy mieć ćwiczenia metodą Bobath, ale pewnie z uwagi na to, że teraz ćwiczymy metodą Vojty. Kiedy zaczynacie rehabilitację?

nacia,
super fotki i świetna pogoda Wam się trafiła :)

U nas upał coraz bardziej daje się we znaki. Dobrze, że wieczory są chłodniejsze. Ale spacery odpadają :(

Asia 18.08 zaczynamy wsumie nic mi nie powiedziala a ja bylam zakrecona i przerażona i nie spytałam a później probowalam rozczytac bazgroły lekarki ale mi nie wyszlo. Wiem tylko ze 2x w tyg po 30 minut przez 6 tyg

reklama
Hej Dziewczyny!
Ada w końcu w przedszkolu, mąż w pracy, czyli życie wraca do normalności. Popijam kawkę, zajadam szarlotkę, chleb się piecze, Mały śpi, cudownie :-) w domu sajgon obrzydliwy, ale jakoś pomału uprzątnę.
Wczoraj mieliśmy super dzień - cały u wujka na wsi, 2 baseniki, huśtawka, zjeżdżalnia, Starsza przeszczęśliwa, Młody popływał w pospał w cieniu, super!
Opowiem Wam, o mi się przytrafiło poprzedniej nocy - nakarmiłam Wojtusia i poszłam siku, nagle budzę się z przerażeniem, nie wiem gdzie jestem. zasnęłam na sedesie, głowa oparta o pralkę, szyja już sztywna :-D takiej akcji jeszcze nie miałam.
nacias - super macie pogodę i widać, że wszyscy szczęśliwi!
natasza - super, że zaczynacie rehabilitację! my też na basen zaczęliśmy chodzić, ale rehabilitantka przestrzegała, zeby dbać o prawidłowe trzymanie w wodzie, bo inaczej mozna pogłębić asymetrię, czy inne niepożądane zachowania. a co robicie z Małym w wodzie? bylas na jakiejś lekcji dla niemowląt, czy tak się pluskacie? mój Mały na razie zadowolony z basenu, planujemy chodzić co tydzień, zobaczmy, co wyjdze.
Miłego dnia, Dziewczyny! u nas ma być 'tylko' 30 stopni, więcw porównaniu z sobotnimi 38 to normalna zima;-)

Do góry