reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Doli,
ja wyczytałam, że jednak dentinox ma w sobie mniej chlorowodorku lidokainy - w 1 g żelu: 3,4 g, podczas gdy bobodent ma go 5 g ;) Ale fakt - bobodent ma suchy wyciąg z rumianku, a ten drugi nalewkę (choć przyznam - nie znam się na chemii i nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale to drugie kojarzy mi się jednak bardziej negatywnie ;) ) i wydaję się bezpieczniejszy.

Dziewczyny,
nie twierdzę, że to na pewno ząbkowanie. Po prostu prócz ślinienia, występują też inne objawy, charakterystyczne dla ząbkowania. Pożyjemy, zobaczymy :)

Jesteśmy już po drugiej wizycie u rehabilitantki. Dostałyśmy nowe ćwiczenie. Ogólnie Mała już ma się dużo lepiej, a to tylko tydzień ćwiczeń. Teraz od godziny non stop gada i przed chwilą przewróciła się z pleców na brzuch - choć jeszcze rączki nie pociągnęła i pewnie to przypadek, ale już coś zaczyna się dziać :) Wędruje po tej macie, jakby ją ktoś nakręcił :D

reklama
na zabkowanie podobno dobry jest preparat Camillia - calkowicie z naturalnych skladnikow :) kolezanka polecala sama jeszcze nie stosowalam takze jakby byl lipny to nie zganiajcie na mnie :)

Asia bylam u babki i tez mam srednie zdanie na jej temat :-/

My używamy bobodent i jak mu tak pomasuje dziąsełka to jest chwila ulgi

My mamy ok 7 karmień na dobę :) i wypija w dzień nawet do 250ml herbatki
Dziś się ważyliśmy i jest 7830g :) 840g w 5 tygodni więc już ewidentnie mniej :)

a ja u starszj mam ospe, u młodszej 39.3 i wesoło jest.... ząbkuje????????????

młodsza je chyba co godzine w nocy. Ostatni tydzien mam taki przerabany ze tylko sie połozyc i spac

hej :)

aylin - zdrówka dla dzieciaków :-)

u nas około 8 karmień :) a dziś się dowiem czy po problemach z przybieraniem na wadze zaczął ładnie "tyć " , bo mamy wizyte kontrolna u kardiologa i echo serducha :)

co do ząbków to mój starszak urodzony pod koniec czerwca w październiku miał juz pierwszą jedyneczke :-) teraz młodszy też pcha łapki do buzi i nie tylko, więc nie zdziwiłabym się jakby się coś wykluło :-) za to córce mojej znajomej ładnych kilka miesięcy dziąsełka dokuczały zanim pierwszy ząbek się pojawił :tak: i tak miała z wszystkimi ząbkami , obecnie 3 latka i jeszcze ostatnia piatka się nie pojawiła :-)

reklama
Dziewczyny,
moją Małą dosięgła ciemieniucha. Poczytałam trochę o sposobach jej usuwania i zastanawiam się czy warto kupować Olejuszkę, czy faktycznie maść bepanthen wystarczy? Jakie Wy stosowałyście metody?

Do góry