reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Macie rację, Dziewczyny. Po prostu te dwie lekarki mnie tak nakręciły :/ Choć wiem, że lekarz też człowiek i często się myli i wymyśla ;) Przestanę się tym zamartwiać. A badanie moczu po to, by sprawdzić czy nie ma żadnego zapalenia/zakażenia - a tak pewnie też może się objawiać niski przyrost ciała.

reklama
Asia...serio badanie moczu nie powie nic o niskim przyroscie.... Przecież dziecko nie wysikuje gramów a w moczu nie ma.pasożytów które żerują na.organizmie dawcy...jak już to badanie kał mogłoby to pokazać właśnie.przez ukazanie czy są jakieś pasożyty ale skąd u dziecka pasożyty? Jak już to tylko badanie.krwi...
Mówię Ci że bakterie w moczu u małej pewnie wyjdą ale dopóki nie są bardzo liczne to jest to norma

Wiem, że bakterie zawsze wychodzą ;)
Nie wiem, może pediatra mi nie uwierzyła jak powiedziałam, że Mała dużo je ;) A przy zakażeniach i zapaleniach dziecko traci apetyt.. Serio próbuję sobie wytłumaczyć sens skierowania ;)

Ale przecież mówisz że ma.apetyt...
Patrzę w siatki.centylowe i Twoja.córka.waży tyle ile powinna...jest w 50 centylu...jak.chcesz to dla "porównania" dla mojego syna 50centyl to 6,5kg, mój waży 5900...w miesiąc przytyl 500gr więc patrząc na.przyrosty Twojej córki to są takie jak u mojego syna a nawet jakby się czepiać to u Twojej wychodzi przyrost 130 na tydzień a u mojego 125;) ale Wojtek śmieje się, gada, wynajmuje rączkami, dźwiga się, łapie za stopy i bierze je już prawie do całej twarzy więc jest zdrowym szczupłym.chłopcem. Ja tam się cieszę :)
Twój stres przenosi się na dziecko, pamiętaj ;)

Ostatnia edycja:
Asia a Ty byś chciała, żeby twoja córka ważył 8 kg? :p wtedy by było, że za dużo..

mój synek jest między 25-50 centylem...

i ile je na dobe ?? w sensie ile razy ?

Fotka z dzisiaj. Niestety nie widać jaka długa jest, bo nóżki ma podkurczone ;)

Załączniki

• IMG_20150718_102403.jpg
    IMG_20150718_102403.jpg
    33,2 KB · Wyświetleń: 105
reklama
Do góry