reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowki 2015

Karina no to super :-)

Kubus już chłop duży! :D

milia ja 2 kg kupiłam i zrobiłam koktajle z połowy a druga połowa umyta na jutro bo będę robic sernik truskawkowy na zimno :-) u mnie tez pralka walczy, trzeba korzystac bo schnie super wszystko :D

reklama
Doli te upały to nawet tu do mnie dotarły... co prawda nie w takim natężeniu ale 28C tu to rzadko kiedy. No i nad morzem mieszkam to też inaczej.
Ja koktajle truskawkowe to prawie codziennie teraz pije (truskaweczki, jogurcik naturalny i pokruszony lód.. pycha) :)

My właśnie wróciliśmy po szczepieniu. Mała strasznie się rozwyła no ale dwa kłucia w uda + szczepionka do picia tak więc pełen pakiet.
Przebadali ją przed i asymetrii nie ma, ruchowo dobrze się rozwija, słuch ok, wzrok ok, skóra ok. Oby tak dalej. Przez 9 dni urosła 1 cm i przytyła 170g - ma teraz 5570g (nie wiem czy to dużo czy mało - powiedziano mi że z wagą i wzrostem jest ok więc się nie przejmuję, tym bardziej że karmię tylko piersią. Dostałam książkę z przepisami na posiłki dla maluszka - wszystko opisane - kiedy rozszerzać dietę i co podawać z gotowymi przepisami więc muszę się zabrać za czytanie :) Poza tym mieliśmy rozmowę z położną na temat Małej i zajmowania się nią no i po wysłuchaniu jak wygląda moja doba - mój M dostał opierdziel że ma mi więcej pomagać, tak żebym miała czas na drzemki w dzień i więcej czasu dla siebie (mam nie gotować obiadu, a każdą chwilę gdy mała śpi - wykorzystywać na odpoczynek (powiedziałam babce że Karolcia bardzo mało w dzień śpi to kazała mi wprowadzać stałe pory na drzemki bo jeśli nie będzie dobrze spała w dzień to i w nocy będzie masakra) :eek: Nie powiem żeby M mi nie pomagał ale zawsze to inaczej do człowieka trafia jak ktoś obcy z boku powie że to za mało.

Milia moja tak ma jak jest za gorąco - usypia na rękach a jak ją odkładam to za chwilę się budzi. Cóż mogę poradzić że ona zimnolubna jest (btw dobry kraj na urodzenie sobie wybrała hehe :-D)

Karinka moja 3mce kończy jutro :)

Nacias na krzykach :) okolice Carrefoura dokładniej:)

Kifsi no przygotowania wyglądaja tak że M sprząta gruntownie kuchnie i łazienkę a ja siedze na bb :) haha nie no żarcik:) on sprząta kuchnie i łazienkę ja nasz pokój i zajmuje sie małym a wieczorem skocze na zakupy. Tort zamówiony mięso kupione kwiatki zamówione a reszta jutro i w sobotę...ale w sobotę ciężko bo mamy ślub..

Karina super że tyle ustoi a czy będzie uczyć się stawiać kroki czy to niemożliwe?

Ja uwielbiam upały ;-) :-) u nas tak rzadko bywają, że jak tylko są to mnie cieszy, a że są góry, to w słońcu upał, ale w cieniu całkiem znośnie, więc dzieci mogą korzystać z uroków, fakt, że z domu wychodzimy po 14, żeby nie w samo południe.

moj brat przed chwila wyslal mi zdjecie ze srodka swojego auta na ktorym widac temperature na zewnatrz :szok::szok::szok: 40 stopni o godzinie 18 :szok:

Babydust no to samo moge wysłać jak zaraz dojdę do auta [emoji24][emoji24][emoji24]

Kierownicy trzymac nie mogłam popołudniu ...

reklama
Natasza kojarzę, moja mama przez jakiś czas mieszkała na Słonecznikowej, to niedaleko.
Karina to smutne, że Emily nie będzie chodzić, ale pocieszające jest to, że w Niemczech macie spore możliwości, żeby zapewnić jej jak najlepsze warunki jak np to cudo stojak.

My po szczepieniu. 5w1 i pneumokoki, bo to mamy za darmo. Tak to pewnie szczepiłabym zwykłymi, ale jak dają to biorę. Nie wzięłam do teściów gondoli, tylko sam stelaż i fotelik więc zamontowaliśmy tam spacerówkę, bo u nich stała. Doszłam do wniosku, że na te upały spacerówka lepsza i przywiozłam ją do domu :D Aaaaa... najważniejsze dla mnie: MOŻEMY ROZSZERZAĆ DIETĘ :) Lekarka powiedziała, że soczki typu jabłko lub malina mogłam już podawać jak skończył 3 miesiące. Powiedziała też, że niedobrze jest czekać jak dziecko skończy 6 miesięcy nawet jak jest karmione piersią, bo potem jest bardziej wybredne. Tylko nie wiem, bo powiedziała, że owoce już, a obiadki jak skończy 4 miesiące czyli za 2 tygodnie, ale ja zacznę od marchewki, podobno po owocach dzieci nie bardzo chcą jeść warzywa. Ponieważ mąż wraca jutro wieczorem z marchewką zaczekam do soboty, żeby mógł uczestniczyć w tak ważnym wydarzeniu :D

DSC_0353.jpgDSC_0354.jpgDSC_0355.jpg

Załączniki

• DSC_0353.jpg
    DSC_0353.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 75
  • DSC_0354.jpg
    DSC_0354.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 75
  • DSC_0355.jpg
    DSC_0355.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 73
Do góry