reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Aha, no ją nie wiem ;) ją mogę mówić jak zrobię ja ale każda z nas może mieć swoje odmienne zdania :)
Zresztą Twoj maluch chyba na butli więc pewnie i tak mu dodatkowo dajesz picie ?:)

dzien dobry
smile_anim.gif

witam z drogi jestesmy w przelocie w Lodzi
smile_anim.gif
sniadanie zajefajne po drodze zjedlismy , Basia odpoczela od fotelika i dalej w droge
smile_anim.gif

tylko w radio mowia ze we Wroclawiu sa utrudnienia w jezdzie bo magistrala wodociagowa gdzies pekla a my mamy zamiar we Wrocku sie zatrzymac i polazic troche
confused.gif
/ o ile upal nas nie wykurzy :p

Nacias ja tez sie troche dziwie ze malemu tak szybko kazala diete rozszerzac tym bardziej ze on wczesniak i tak naprawde powinien miec dopiero nie cale 3 miesiace chyba :/ ja nie zamierzam sie spieszyc i tez mam zamiar gotowac swoje zupki jak to robilam ze starszakami :) jakos mam wrazenie ze jak dziecko je sloikowe to wlasnie pozniej jest wybredne i domowego jedzenia nie chce :(

a co to jest to BLW o czym piszecie ?

Baby blw to dawanie dziecku kawałków owoców warzyw itp żeby samo sobie brało w łapki i jadło albo rzucalo w rodziców :p

jakies wymyslne nazwy teraz wymyslaja hahaha
chyba to jest normalne ze takie rzeczy daje sie dziecku w lapke :) hehe tego sie nie moge doczekac bo dziecko slodko wyglada jak sobie tak ciumka zwlaszcza skorke od chleba :) i cale jest upaciane hahaha

Ale w blw chodzi o to żeby pół rocznemu dziecku dawać stały pokarm a nie papki :p zeby dziecko od początki nauczyło się radzić z kawałkami pokarmu i żeby rozwijało zmysły przez kolory pokarmu, dotyk itp :p

reklama
Babydust, tylko założenie blw jest takie, że dziecko oprócz tego, co zje samo, nie dostaje żadnych papek itd. Ma samo poznać konsystencję, fakturę i nauczyć się własnych ograniczeń tzn jakie kesy brać, aby się nie zakrztusic, jak głęboko co do buzi można wsadzić itd. Bardzo często dzieci karmione blw w okolicach roku mniej lub bardziej umiejętnie potrafią nawet posługiwać się widelcem. No i oczywiście dziecko ma jeść to samo co rodzice za wyjątkiem składników zakazanych jak miód, grzyby, bardzo ostre itd.

Do góry