reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Baby - mój też lewą ma słabszą, odpowiednie noszenie nam zaleciła i układanie na brzuszku, tzw. kołyska, dwa zdjęcia pogladowe i mój płaczący Wojtuś :-) P1100519.jpgP1100520.jpg

Załączniki

• P1100519.jpg
    P1100519.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 64
  • P1100520.jpg
    P1100520.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Dzień dobry,

Milia przykre to bardzo że ze swoim maluszkiem tyle się musicie naczekać na wizyty. Polska służba zdrowia niestety.. ech

Natasza moja też w dzień mało śpi. Ale miała tak od początku więc zdążyłam się przyzwyczaić - fakt nic nie mogę w dzień zrobić bo najlepiej lubi jak z nia "gadam" albo ma mnie w zasięgu wzroku. Ładna szatka :)

Kuklaki witaj w klubie mało śpiących dzieci.

Anulka - ale kolekcja :) Mojej od razu podpasował smoczek nuka i przy tym zostaliśmy. Dostaliśmy z apteki jakiś inny (bodajże MAM) i nie podchodzi jej - wypluwa i krzywi się heh.

Lei my też mieliśmy małą obsuwę w usypianiu małej. Normalnie kładziemy ją do łóżeczka, posiedzimy przy niej chwilę i wystarcza a dzisiaj jak ją położyłam to ryk histeryczny a jak wzięłam na ręce to pełen spokój. Dziecko zwyło mi się strasznie zanim w końcu zasnęło. Mam nadzieje że to jednorazowy wybryk bo już tak ładnie nam sama w łóżeczku zasypiała.

Marela fajnie - fryzjer kosmetyczka. JA już nei mogę się doczekać kiedy do |Polski pojadę. Zafunduję sobie pełen zestaw. A co należy mi się :sorry::rofl2:

Tabasia super że nie było problemów w trakcie lotu. Ja się strasznie boję pierwszego lotu z Małą. Mam nadzieję że nie będzie żadnych cyrków odstawiać. Całe szczęście to niecałe 2 godziny więc może jakoś damy radę. A szykuje nam się co najmniej 6 lotów w te wakacje.

Doli Twój służbowo do Indii poleciał a mój za kilka miesięcy najprawdopodobniej do Czech się wybiera (na jakieś 4 miesiące) Całe szczęście możemy jechać całą rodzinką więc mi ulżyło :)

Anulka to tylko się ciesz :)

Aga oby nic nie odziedziczyła.....

Natasza i co z tą chrzestną??

Margo no co Ty!! :)!czad... Blisko będziesz hihihi

Zrobiłam sobie 6 kromek. Nie wiem po co. Kto to zje... :/

Aneczka a to drugie zdjęcie jest na stojąco czy siedząco? Bo ja tak trzymałam Adaśka jak weszłam do tej neurolog-konsultanta rehabilitacyjnego i mnie opieprzyła:(

No mam nadzieje że ten skok szybko nam wszystkim minie ;)

Babydust mój ma słabszą prawą stronę ale narazie nie znam profesjonalnych zajęć więc Ci nie pomogę...ale położna mi mówiła aby go masować ruszać mu rączkami i nóżkami i ważne jest ułożenie gdy leży na brzuszku

Wrocilam z kijkow , czuje sie jak mlody bog :) m dal rade z dwojka choc nie bylo latwo :) qrcze godzina tylko dla siebie a tyle radochy daje :)

Spokojnej nocy :)

Babydust, nie mam niestety, bo ćwiczymy metodą Vojty, tego się nie da samemu nauczyć tylko pod okiem fizjoterapeuty :( Z tym, że to wyczerpujące ćwiczenia, wymagające od dziecka dużego zaangażowania.
Może metody od Aneczki się sprawdzą? My nie możemy ćwiczyć na piłce, ani nosić Małgosi przodem do świata jeszcze. Tak jak piszesz, asymetria u małych dzieci jest fizjologiczna, powinno się unormować ok. 3 m-ca, a jeśli tak się nie dzieje, to wtedy raczej zaleca się rehabilitację.

Margo, długi ten wyjazd, fajnie, że możecie razem jechac :)

natasza - na stojaco też może być, ale z tego co pamiętam tamto zdj Adasia, to go trzymałas pod pupa, a tu ma być za tą słabszą nogę, tak jakby do góry. ja się nie znam, to rehabilitantka na tych zdj trzyma, więc mam nadzieję, że wie, co robi:-)
ok, dobranoc!

reklama
Margo na szczęście możecie razem jechać a na dodatek blisko PL będziesz.

A mój dziś pierwszy raz sam z małą na spacer poszedł, wysłałam ich samych do teściowej, mieliśmy iść razem ale powiedziałam niech idą sami a ja skorzystam i sibie posprzątam i dojde później. Połowe roboty zrobiłam bo po 2 godz musiałam iść żeby mała z głodu nie zaczęła wyć. Teraz mój poszedł na nocke.

Do góry