reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Ja zaraz corcie kładę a porem Olivię. Nie kładłam ich razem jeszcze bo do O. musze chodzić smoczek jej dawac co jakis czas poki nie zaśnie mocno.. O 20 chce film oglądać myślicie, ze sie uda? :-D

reklama
Doli odziwo jak odkładam go na wieczorne spanie..to pokręci się rękami pomacha parę razy smok wypadnie i zasypia ale w dzień to istny cyrk :(

Lei myśle że Ci się uda ;)

Doli Natasza moja od wczoraj też chyba ten skok ma bo cały dzien znowu prawie nie spała tylko moze godzine, zaśnie na rękach a jak odłoze to góra 10 min i już nie śpi, a do tego marudna strasznie i często je. Jak myślicie to ten skok?

Kuklaki mam Nadzieje, tylko ze u nas ten skok trwa i trwa... Hehe żartuje moje dziecko poprostu takie jest :D

Dołu nie daje jej na sile. Juz z dwa tygodnie w zębach nie miała smoczka.

To moja usypia w bujaczek. Później przekładam ja na łóżko i śpi.

moja skoki przesypia chyba :-D

dziewczyny ktore maja rehabilitacje mam pytanko
zauwazylam ze Basia lewa raczke jakby mniej uzywa , czesciej prawa wklada do buzi , prawa czesciej chwyta zabawki i zazwyczaj najbardziej sie denerwuje jak musze jej lewa reke w rekaw wlozyc przy prawej mniej sie denerwuje , lezac na brzuchu na prawej opiera sie na dloni / nadgarstku a na lewej na lokciu , podnoszac w zabawie jej raczke lewa ponad glowe to napina miesnie jakby sie bronila przed tym przy prawej tej opor jest duzo mniejszy. podpowiedzcie jakie z mala cwiczenia robic zeby ta lewa reke wzmocnic ? z nogami nie zauwazylam niczego takiego . myslicie ze z tym do pediatry najpierw uderzyc ?

Babydust, Małgosia ma słabszą lewą stronę, ale nie mamy żadnych ćwiczeń na jedną czy druga stronę, tylko na symetrię, żeby lewa strona się wzmocniła, a prawa nie była nadmiernie napięta. Mam nie układać po bokach zabawek, tylko pokazywać je w linii środkowej ciała, to samo z zabawkami wiszącymi, mają być nad pępkiem mniej więcej.
Myślę, że można iść z tym do pediatry, żeby ocenił, może da skierowanie do poradni rehabilitacyjnej.

Milia wlasnie jak wieszam zabawki nad pepkiem to najchetniej po nie siega :) na te z boku tylko patrzy i nie ma znaczenia z ktorej strony one sa a masz moze jakas pisemna instrukcje jak stymulowac symetrie ?
z tego co pamietam to lekka asymetria u najmlodszych niemowlat jest zjawiskiem fizjologicznym

reklama
Doli ja mam nadzieje ze mojej te alergie szybko mina, przypomniało mi się ze mój brat w dzieciństwie był uczulony na gluten

Milia masakra to bad. W środku nocy sie budzić... I jeszcze dziecko, jak będzie spiaca to i marudna...

Natasza może u was też skok..
I przestan z tymi wyrzutami, korzystaj jak mozesz, jak moja nie marudzi akurat to też robię swoje
Śliczny komplet ;)

Anulka jaka kolekcja :D

Do góry