reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Dziewczyny czym ratować zezarte sutki????? I jak???? Boli jakby mi na żywca nożem odcinali przy karmieniu. Od 3dni sie tak mecze. Smaruje lanolina i bephantenem. Wietrzyć nie mam jak bo towarzystwo męskie na balkonie.

reklama
Pat tylko ta mascia robiona plus ta z wit A ale po niej jest ok bledna. Mysle ze gdyby proszek to wszystko by ssypalo a tak to tylko nogi i buzka. Plus nogi i glowa mega suche. Mam pierwszego w rodzinie alergika i tyle. Nikt nigdy na nic ani u mnie ani u M. Mam tylko nadzieje ze to w koncu przejdzie.

Aylin w szpitalu mi dali jakas probke jeden czy dwa razy posmarowalam i bylo super ale o ile pamietam to ta masc cos ok 50 zl kosztowala. Jak chcesz. Sprobuje odszukac nazwy. A najlepsze jest mleko Twoje. Wycisnij i wsmaruj.
O juz mam to lansinoh lanolina czyli nic nowego jesli smaeujesz lanolina.
A moze dzien czy dwa poodciagaj i dawaj z butli a wtedy brodawki troche odpocznał.

Godzine prasowalam i "kupeczka" nawet nie zmalala;:/

Jutro pierwszy raz zostawie syna na dluzej niz godzine. Fryzjer:).

Ostatnia edycja:
Witam sie po nocy.
Mila nasze dzieci z tego samego dnia i równo idą.
Jak mówicie ze nie ma problemu z płynami na lotnisku dla dziecka to mi ulżyło.
Aylin moja jak mi pożarła sutki to przez 3 dni laktator był w użyciu wiec miały czas sie wygoić to i wróciłam do karmienia.
Pat współczuje ze nad książkami siedzieć musisz. Ja to juz nie pamietam kiedy kk zakuwałam ;)

juz nie wiem co komu miałam napisać.

A moje dziecko dzis cały dzien spało 2 godz. No ale wiedziałam ze tak bedzie bo po szczepieniu była. Za to jak pojechaliśmy do teścia na imprezę z okazji powitania lata to padła i mogliśmy troche posiedzieć. Wróciliśmy 20 min temu.
A to zdjęcie zrobione 30 min temu :)

Zobacz załącznik 696812

Marela ja chciałam prasować ale moja marudna dzisiaj i chyba 5 rzeczy mi sie udało wyprasować i to jej i na tym sie skończyło. A ja byłam sie w poniedziałek obciąć bo już mi tak dość podrosły a mała zaczyna łapać i ciągnąć.

Margo ale jsno jeszcze.

My byliśmy w restauracji też wróciliśmy jakieś pó£ godz temu, mała nie bardzo spała, jak mama je to ona nie śpi to norma, żadko się zdaża żebym mogła zjeść w spokoju.

Pat czytaj na głos kodeks jakbyś bajke czytała haha.

Współczuje tych diet

Doli no to zamówię sobie takie :) podoba mi się ich kształt.
A nie mają takiego odpowietrznika ze trzeba butelkę odpowiednio trzymać jak np mają to butelki z lovi?
Najbardziej uciążliwe jest to w nocy jak musiałam światło zapalić żeby zobaczyć jak mam butelkę trzymać wrrr

Anulka ja mam lovi i oswiec mnie ;) jak trzeba ta butelke trzymac;) ? Do tej pory to mi zjada max 30 ml wiec moze sie nie zagaxowywal ale akurat dzis jak mnie nie bedzie moze zje wiecej.
Jednak i w takich kwestiach musowo sie doszkalac:)

Hallelujah! Moje dzieciory przespały nocke!! Starsza cos popłakiwała po 5 ale zasnela. O 6.40 sie obudziła i obudziła Olivke. Dałam jeh cycka i spi. Delektuje sie kawa.

U nas strasznie zimno brrr...

Margo jak jasno :szok: ale pieknie! Ty mieszkasz nad jeziorem?

Aylin na sutki najlepszy laktator i wietrzenie. Mi polozna odradziła smarowanie bo wtedy sie zmiękcza skore i nie robi sie strup. Powinno zaschnac i odpaść a nie ciagle rozmiekac ;jest takie słowo?).

Musze isc włosy myć buuu :crazy:

reklama
Marela u mnie też żadnych alergii wcześniej a tu u niej nagle coś takiego, chcialabym żeby jej to przeszlo jak najszybciej, no u niej się to poprawia ale ślad na skórze zostaje trochę narazie, ale u niej to teraz świeże bo niedawno znów wyszlo więc goi się na nowo, ja czasem rumiankiem przemywam i potem kremem jej smaruje
Muszę tego mleka poszukać u mnie w takim razie ;)

Z tym prasowaniem to u mnie też się nieraz zbiera i zbiera a potem zwykle przez parę dni nie mam się kiedy zabrać za to

Aylin właśnie spróbuj mlekiem swoim, ja tylko to na początku i jeszcze czasem miałam taka masc Maltan, ale u mnie problem tylko na początku teraz już w ogole

Moja dziś już lepiej pobudka o 4. Potem dalo rade odłożyć jak zasnela, przebudzila się o 6. Chwilę ja potrzymalan znow zasnela i teraz,o 7. Znow zjadła i już też spi dalej, już chociaż jej się alarm nie włącza jak ja odkładam :D więc jest lepiej jak wczoraj ;) a ja chyba się jeszcze kimne. ..

Ostatnia edycja:
Do góry