reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Myla widziałam, słodzinki małe, ale my takich kruszynek nie urodzimy nie licz na to :-D heheheheh
ja mam grochówkę z wczoraj i tyle :-)
właśnie ciasto czekoladowe zjadłam
No troszkę większe Kruszyński będą,w ogóle szok ze w moim mieście te czworaczki. A w ogóle jaki "Peszek" ze od razu 4 i żadnej dziewuszki :-D

Wenqing, Malwic i Asiaaaaaa witajcie.
Co dzis za dzien tyle nowych mam dolaczylo:szok::-)

U mnie popadalo 20 min i juz sie przejasnilo.

Myla mam nadzieje ze to z powodu przeziebienia ten szmer i to nic powaznego, nie stresuj sie na zapas. Co do jeczmienia to pamietam jak bylam mala i robil sie jeczmien to mama sciagala obroczke (zlota) i pocierala i wtedy schodzilo, pozniej to mi juz tak zostalo jak tylko czulam ze cos sie robi to pocieralam przez chwile zlotym pierscionkiem albo obraczka:tak:
Wyjelas mi to z ust, z kad dziś tyle nowych mamus!! Witany witamy,proszę się rozgoscic ;-)

Co do jęczmienia to ja mu zawsze dawalam pierścionek bo on ma często dość ten jęczmień ale teraz to zaczęło ropiec,zawsze miał tak pod skora tylko

A ja właśnie wrocilam ze sklepu i jem sniadanko, wszystko byłoby super gdyby nie fakt ze muszę dziś iść z małym kupić mu buty a tak mi się nie chce lazic w taka pogodę!!! :dry:

reklama
To i ja sie przywitam. Czytam Was juz od jakiegos czasu i z tego co widze to jestem za wami w tyle z badaniami ale mieszkam w UK a tu wszystko wyglada inaczej. To moja druga ciaza, termin na 19.04 :)

Dzień dobry kwietniowe Mamusie :-)
Bardzo wszystkim dziękuję za gratulacje.
Jeśli mogę w czymś pomóc to chętnie pomogę w końcu mam doświadczenie:-) rodziłam 5 razy i każdy poród był inny
Jedyne co jest mi obce to temat cc
Pozdrawiam

Myla no szczęście w nieszczęściu heheheheeheh ja to bym się załamala chyba :p powiedziałam teraz, że jak bęzie drugi syn to sobie kupuje suczke :baffled: wiem marne pocieszenie, ale sama nie będę :zawstydzona/y::-D

Japko hej

Kajka 5 razy ??? łomatko podziwiam!!!!!!!! :D serio ja po 1 miałam dość i nigdy więcej ( koszmarna trauma ) , teraz jestem mądrzejsza i sama zdecyduje co i jak

Ja również witam wszystkie nowe mamusie :-)

Karina, mam nadzieję, że Emily szybko się poprawi, żeby mogła jutro cieszyć się urodzinową imprezką :-)

Przeziębionym dziewczynom również powrotu do zdrowia życzę !
Mnie od kilku dni boli głowa :-( nie mam gorączki, może to przez niskie ciśnienie... Mdłości chyba już zupełnie minęły :-)
Zimno jest masakrycznie, w pracy siedzę w szalu i w polarze, a dłonie mam lodowate :shocked2:

Asiulka, zaopatrzyłam się w jabłka wczoraj i dziś wieczorem lub jutro zmierzę się z Twoim ciastem, ciekawa jestem czy wyjdzie :blink:

no oczywiście i u mnie i u Ciebie :tak:

Dla mam wielodzietnych :-D
Pierwsze dziecko, drugie dziecko, trzecie dziecko

Twoje ubrania

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami.
Przygotowanie do porodu

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
Ciuszki dziecięce

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Płacz

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
Gdy upadnie smoczek

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Przewijanie

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
Zajęcia

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
Twoje wyjścia

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.
W domu

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
Połknięcie monety

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wydali.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
Wnuki

Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.

Myla to ja pierwsze traktuje juz jak 2. Nie chucham. Nie dmucham ale i 2 zl jeszcze z kieszonkowego nie odejmuje hehe.

A co do porodu ja po swoim pierwszym nie narzekam. 2 h skurczów 2 parte i po sprawie :)

reklama
Do góry