reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Lei jakie super plany, oby pogoda caly czas wam dopisala.:-)
Kuklaki ja to samo mam co noc, wiec sie juz smieje ze nocki mamy unormowane co 2,5 godz pobudki a jak sie wybudzi totalnie to aktywnosc nocna na maxa.
Doli zdrowka dla synusia, oby to nic powaznego :)

reklama
Karina no właśnie dziwne bo dziśjuz nic o uchu nie mówi, gorączka spada (37.7) za to od pon wysypka w okół ust jak bostonska z tym że na rękach i nogach brak
Dziwne to
Do tego gardło czerwone

Odpisze wam później na posty buźka

ja wczoraj padlam ok 22 spac bo chyba hormony poporodowe mi sie skonczyly i zaczynam odczuwac skutki niewysypiania sie
o 2 znowu obudzily mnie cycki a nie dziecko i laktator poszeedl w ruch
mala spala 7,5 h i obudzila sie o 3 potem o 7 dosypiala jeszcze przy cycu , oddalam dziecko mezowi i zasnelam znowu a godzine pozniej obudzil ryk malej bo malz znowu nie umial jej spac polozyc :baffled: ja nie wiem jak jestesmy sami to ona pieknie zasypia sama tylko trzeba w odpowiednim momencie ja spac polozyc a jemu bez ryku nie zasnie wrrrrr

U nas jak na razie ze spaniem w nocy nie ma problemu, mała zasypia na razie 21-22 i budzi się ok 3-4 w nocy wiec nie ma dramatu, ale fajnie by było mieć wieczór od 20 dla siebie. Ciekawe, jak core przechytrzyć, żeby usypiala głęboko trochę wcześniej....
chyba jedyna rada to wczesniej kapac (no chyba ze nie kapiecie codziennie bo teraz jest taka "moda" ) dzieci po kapieli raczej sa glodne i zmeczone i szybciej odpadaja :)

Lei u nas tez mala je i raczej spi kiedy chce ale spacer i kapanie raczej o stalych porach

milia kurcze fajnie ze mieliscie ta wizyte ale faktycznie z tego co mowisz niewiele wniosla w wasze zycie - jak dostaniesz decyzje ze malej nalezy sie wczesne wspomaganie to co to znaczy dla was ? jakies wizyty u lekarzy czy dodatkowa rehabilitacja ??

chyba jedyna rada to wczesniej kapac (no chyba ze nie kapiecie codziennie bo teraz jest taka "moda" ) dzieci po kapieli raczej sa glodne i zmeczone i szybciej odpadaja :)

Potwierdzam. Moja Mała zawsze po kąpieli odpada na dłużej i śpi, póki jej niechcący nie obudzę :D Wczoraj tak było - od około 20:30 spała i zrobiłam jej dwie pobudki, zanim poszłam spać. Nakarmiłam na półśpiocha i do 5tej miałam spokój :) Potem pobudka o 10tej, także sobie odespałam :p

Lei, nieźle ci mała pospała :o Babydust twoja Basia też pięknie śpi. Ja nie narzekam bo u nas to pierwsze spanie to ok 5h ciągiem więc całkiem całkiem :)

Doli kurcze u was ciągle coś :(

Dziewczyny ile czasu wasze maluchy utrzymują główkę w górze leżąc na brzuchu?

Dzień dobry,

Tak się chwaliłam że u nas nie ma już strzelających kupek no to dostałam.. :baffled: Poszłam mała w nocy przebrać a że u nas nocy w tym okresie nie ma tylko szarówka no to żeby nie rozbudzać małej nie zapalałam światła. No i jak zmieniałam pieluchę i wycierałam tyłek - jak mi wystrzeliła że wszystko dookoła obsrała, ze mną włącznie. I do tego nawet się nie obudziła :baffled: Rano łazienkę sprzątałam bo w nocy wszystko w pół-śnie robie.
Dziecko mi śpi na tarasie a ja się relaksuje. Ogród woła o pomstę do nieba a ja mam totalnego lenia :eek: Teraz przez tydzień pogoda ma być ładna to może go w końcu ogarnę.

Babydust u mnie chyba to samo bo też zaczyna zmęczenie z ostatnich dwóch miesięcy wychodzić.

Doli bido co znowu u Was? Spokoju nie macie. Jak nie jedno dziecko to drugie a jak z dziećmi ok to tobie się schizy włączają.

Lei ale super z tym basenem. Ja mam zamiar zapisać się z Karolcią jak skończy 3-4 miesiące. Moja siostra ze swoją chodziła i Mała ma teraz 10 miesięcy i śmiga w wodzie aż miło popatrzeć :)

Magda miło Cię znowu widzieć :)

Kuklaki jak moja w nocy się budzi i widze że jej się na aktywność zbiera to staram się cicho zachowywać, nie gadam z nią i udaje że śpie - pomaga. To moje dziecko mnie obserwuje bo wystarczy tylko że jak nie śpi i zauważy że ja też nie to wymusza żeby z nią "gadać" :-D

KArinka jak stawy?

Maksika ja z tego wszystkiego Cię nie przywitałam :sorry:

U nas dzisiaj full wypas z pogodą.. 18 C i słońce jej :-D:confused2: No ale po tylu dniach deszczu i wichur to narzekać nie powinnam.

Doczytalam po lebkach.

Wczoraj bylam u gin i cale popoludnie poza domem.
Dzis juz u tesciow. Tymon nawet bezproblemowo przejechal te 110 km za to starszy oddal sniadanie. No i kurde zimno bylo z rana mam nadzieje ze sie ociepli.

Maksika witaj.
Doli zdrowka dla starszaka.

Milia moze choc orzeknal na Wasza korzysc. Dobrze ze pomogli z wozkiem. U nas do poradni tylko schody na 2 pietro. A o windzie czy pidjezdzie nie ma co snic. Niewiem moze w wiekszych miastach jest inaczej.

Karina ja tez chce na taka imrezke ;) zaczynam Wam zazdrosvic ogrodu i miejsca. Do tej pory nie chcialam nawet slyszec o swoim domku. Dopiero od 4 lat mieszkam w bloku i dobrze mi. Ale chyba zaczynam tesknic.

Margo stawy bez zmiany ...

Kubus tez kupkami nie strzela [emoji4]
Ale mam nadzieje ze tak zostanie ... Emily to zaznaczała co tylko sie dało :p

reklama
Marela no ja wczesniej tylko w blokach mieszkałam .. I nie myslalam o domku ... Ale teraz bym nie zamieniła :)
Prywatna sfera niezastąpiona i ta cisza :)

Do góry