reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Ja mam jednego w przychodni, drugiego prywatnie, no i inne badania mi zalecili a na wydruku pewnie będzie wszystko na jednej kartce, więc się o sobie pewnie dowiedzą, w piątek ten w przychodni się dowie, po co cukier i HBS robiłam, bo on nie zalecił... na razie mam dwie książeczki ciąży :)
Ciekawe jak zareaguje? Ja mam właśne wyniki wsydtkich badań od tego na nfz a prywatny kazał morfologie i mocz no i się zastanawiam czy je robić prywatnie... w sumie szkoda kasy...
Daj znać po wiyie jak zareagował

Ciekawe jak zareaguje? Ja mam właśne wyniki wsydtkich badań od tego na nfz a prywatny kazał morfologie i mocz no i się zastanawiam czy je robić prywatnie... w sumie szkoda kasy...
Daj znać po wiyie jak zareagował

w sumie to chyba nie powinien się wkurzyć, mam prawo chodzić i państwowo i prywatnie, czyż nie ?
:)
dam znać w piątek :)

w sumie to chyba nie powinien się wkurzyć, mam prawo chodzić i państwowo i prywatnie, czyż nie ?
:)
dam znać w piątek :)
Ten prywatny raczej się nie wkurzy natomiast państwowy z tego co wiem może odmówić prowadzenia ciąży tzn niby nie może ale tak robią ze jeśliasz innego lekarza to mówią ze tak nie wolno i marzą wybrać.l

nie place 2 razy,nie place nawet raz bo chórze na nfz

Czesc dziewczyny, ale duzo naskrobalyscie znowu czytam juz chyba 2 godz bo tez film ogladam:-)

Gratuluje dobrych wynikow badan, i ze poznalyscie plec dziecka.

Angelika nie przejmoj sie dla mnie to tez czarna magia,

Asiorek dobrze ze to legende wstawilas, sie cos dowiedzialam:tak:

Witam nowe przyszle mamy:happy2:

Jaga przechlapane, dobrze ze sobie jakos radzisz, oby tak dalej.

Wspolczuje tesciowych, moja (jeszcze nie tesciowa) to taka troche za dobra, caly czas mi chce jakis ciuch kupic, zawsze kaze jesc na sile (przed ciaza), czuje sie niezrecznie czasami, z tymi ciuchami kupowaniem to tak sie czuje dluzna. Mowilam ze nie musi mi nic kupowac a ona ze chce

Ja to wogole nie wiem co z tym pw i gdzie to znalezc, moze jakies wskazowki?

Renatka wydaje mi się, że chodzi tylko o poczucie napięcia w mięśni brzucha, ale może dziewczyny maja większe doświadczenie? Renatka a Ty coś jeszcze ćwiczysz? Dziewczyny a jak u Was treningi? Ja przyznam ze przed ciąża sporo ćwiczyłam. Potem miałam przerwy ok miesiąc a teraz nic:( aż wstyd ale wymawiam sie zmęczeniem choć pewnie po ćwiczeniach właśnie energia by wróciła...

natasza, ja tez chodze panstwowo i prywatnie. a to glownie dlatego, ze w Hiszpanii prawie wszystkie wizyty sa z polozna (oprocz usg oczywiscie i chyba 2 konsultacji z ginekologiem). a prywatnie wszystko z ginem, wiecej usg robia i bardziej szczegolowe badania zlecaja.

asiulka, ale kolo Ci sie trafil!!! szok! a masz mozliwosc go zmienic? no bezczelny :/

ja juz po prenatalnych :) srednio zadowolona jestem, bo mialam wrazenie, ze takie malo dokladne to usg bylo. w pierwszej ciazy pamietam, ze jakos wiecej mi babka mierzyla, chyba kosc udowa, kosc nosowa patrzyla, a teraz tylko przeziernosc i tak ogolnie popatrzyl. no ale najwazniejsze, ze poki co wszystko dobrze. a w przyszlym tyg ide na genetyczne prywatnie, to mam nadzieje, ze tam porzadniej to zrobia. dzidziol ma prawie 6 cm i wychodzi ze jestem w 12t2d cizazy czyli 2 dni wiecej niz z om. najpierw zrobil mi usg przez brzuch i stwierdzi, ze bedzie chlopak, ale potem mialam dopochwowo i juz nie byl taki pewien. powiedzial, ze rownie dobrze moze okazac sie ze jest dziewczynka, takze cieprliwie czekam do polowkowego. mam nadzieje, ze wtedy juz sie ujawni :)

reklama
Poczytalam trochę o tym teście pappa i szczerze to wole go nie mieć... Jak wyjdzie mi wynik jakiś na granicy to niby jest i tak statystyka wiec amniopunkcji raczej nie zaryzykuje a do końca ciąży będę żyć w nerwowce czy dziecko urodzi się zdrowe...

Do góry