reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Hej dziewcYny dawno mnie nie było ale czytałam Was z komórki.
Teraz będe już na bierząco:-)
Olusia życzę szybkiego powrotu do zdrowia, oby te paskudne dolegliwości Ci jak najszybciej przeszły. Najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką i żeby z maluszkami było wszystko dobrze.

Dziewczyny super, że znacie już płeć:-) gratulacje!
Ja mam wizytę i USG genetyczne za 2 tygodnie może też się już dowiem , to będzie już skończony 13 tydzień.
Postanowiłam chodzić do dwoch lekarzy , jeden na nfz daje skierowania na wszystkie potrzebne badania ale nie pokazuje dzidzi i nic nie tłumaczy co na monitorze bo nawet go nie widzę :-(
Natomiast ten prywatnie jest super, ma podejście, wyczucie, czas dla pacjentki, daje zdjęcie, pokazuje monitor i tłumaczy wszystko więc to co nas ciężarne cieszy najbardziej:-) no i daje L4 bez problemu.
Czytałam , że któraś z was też chodzi do dwóch lekarzy mam pytanie czy jeden lekarz wie o drugim? U mnie nie mam dwie oddzielne karty ciąży i nie wiem jak to załatwić....
Co do tematu teściowej.. hmmm... w moim przypadku kiepsko... nigdy mnie nielubiła i nieakceptowała, później bylo lepiej ale teraz... teraz od lutego z nią wogóle nie rozmawiam i narazie nic nie zapowiada się na zmianę w tej sprawie... o ciąży dowie się dopiero na Mikołaja:-) taki prezent :p a za razem pewnie się wkurzy że tak późno.
Witam wszystkie nowe mamy które dołączyły i gratuluje :-)
Czy jest któraś z Wrocławia lub okolic?
Ja biorę luteinę narazie mówił ze do końca 12 tygodnia ale boje się trochę jak to będzie jak odstawię
Moja waga narazie stoi w moiejscu ale to pewnie przez dietę
Jak czułam że bierze mnie jakieś przeziębienie to zaaplikowałam sobie 3x dziennie po pół wyciśniętej cytryny z sokiem malinowym i po dwuch dniach było już super po takj bombie witaminowej

Jaga będzie wszystko dobrze , trzymam kciuki
Asiulka ten lekarz diwny, hyba chce sobie dorobić może rozejrzyj się za innym

Pozdrawiam ...matko jak się rozpisałam przepraszam..

Natasa ja chodze tylko obaj NFZ z tymże jedna to tu pod nosem w przychodni pod blokiem a drugi (przez koleżanki mamę) w miejscowości obok w poradni szpitalnej no i traktowana jestem tam hmmm no na pewno lepiej... Żaden o drugim absolutnie nic nie wie i się nie dowie.

Natasa ja chodze tylko obaj NFZ z tymże jedna to tu pod nosem w przychodni pod blokiem a drugi (przez koleżanki mamę) w miejscowości obok w poradni szpitalnej no i traktowana jestem tam hmmm no na pewno lepiej... Żaden o drugim absolutnie nic nie wie i się nie dowie.

A co xrobić jak jeden i drugi zalecą co innego?
Ten na nfz przebonkiwał o wizytach w szpitalu przez cukrzyce a drugi nic...a jak to dalej i przed porodem? No chyba ze później wybiera się juz jeneo... wsumie dużo czasu jeszcze to mozna chodzić do dwóch :-)

Asiulka ja pierniczę, porypany ten Twój lekarz ! I wie, gdzie pracujesz i tak się zachował ??? No ja w szoku jestem, na prawdę !

Zmień lekarza, póki młoda ciąża, nabierzesz zaufania do innego, szkoda nerwów na tego patałacha!

Jaga, strasznie mi przykro :( Przytulam.... bądź dzielna, trzymaj się i pamiętaj, że musisz być twarda i dzielna dla dzidzi :)
Buziaki !!!

o jeśli taka sytuacja ze jeden do szpitala drugi nie to juz bardziej skomplikowane ...ja badania robię co mi karza. Jak dają to samo to robię 2 razy.tak mi radziła koleżanki mama mówi ze przynajmniej mam porównanie ;) a co przed porodem? Nie rozumiem...co ma buc? Lekarz przecież nie jest z Toba na porodowce

o jeśli taka sytuacja ze jeden do szpitala drugi nie to juz bardziej skomplikowane ...ja badania robię co mi karza. Jak dają to samo to robię 2 razy.tak mi radziła koleżanki mama mówi ze przynajmniej mam porównanie ;) a co przed porodem? Nie rozumiem...co ma buc? Lekarz przecież nie jest z Toba na porodowce

No na porodówce nie będą ale przed porodem częste wizyty ale dobra zaczełam wymyślać sobie coś :-)
Też tak zrobie ze wykonam wszystko co zlecą i z głowy :-)

reklama
Ja mam jednego w przychodni, drugiego prywatnie, no i inne badania mi zalecili a na wydruku pewnie będzie wszystko na jednej kartce, więc się o sobie pewnie dowiedzą, w piątek ten w przychodni się dowie, po co cukier i HBS robiłam, bo on nie zalecił... na razie mam dwie książeczki ciąży :)

Do góry