reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

hej dziewczyny. Wybaczcie, że tylko o sobie ale nie mam czasu czytać. Jestem totalnie padnięta. Od poniedziałku męczymy się z koszmarnymi kupkami. Wodniste, pieniące, strzelające... i malutkie. Mała robi większą kupkę może raz dziennie a później co jakieś 10, 15 minut puszcza takiego mokrego bąka. Od 3 dni leży cały czas goła na podkładzie. Nawet z domu nie wychodzimy (tylko do lekarza).
Mimo moich starań tyłek po poniedziałkowej nocy koszmarnie nam się odparzył, mamy na nim kilka ran... i nic nie pomaga... dostaliśmy teraz do smarowania raz dziennie pimafucort i mam nadzieję, że to jakoś pomoże. Oprócz tego młoda dostaje probiotyk, ma brać też espumisan. Zwariuje normalnie niedługo. Prawie nie śpię bo tylko jej tyłek co chwile wycieram (z chusteczek też zrezygnowaliśmy). Jedynie dobre jest to, że młoda ma apetyt i sporo sika więc widzę, że się nie odwadnia. Wyobraźcie sobie, że potrafi mi obsikać nawet 15 podkładów w ciągu dnia (albo i więcej) teraz to już tnę takie duże na 6 części żeby miała pod tyłkiem bo mnie z torbami inaczej puści.
Oprócz tego ładnie przybiera na wadze. Waży już 4800 czyli przybiera jakieś 400 gram tygodniowo.

Zapomniałam dopisać, że ja to teraz na diecie gorszej niż w szpitalu :(

reklama
Dobry :)

Milia80 - Gosiunia jeszcze Cie zaskoczy z rozwojem - zobaczysz ... My dla Emily kupiliśmy takie zwierzaki do masowania buzi ( zewnątrz i wewnątrz ) Logopeda poleciła i Emily dobrze je przyjęła ... Dopiero przy tym zaczęła prowadzić rzeczy do buzi i rączkę ..
Tak wyglądają :
ImageUploadedByForum BabyBoom1431616845.348005.jpg

A tak to czasu na pisanie nie mialam bo za ogród sie wzięłam - niekończąca sie opowieść :(
Tyle roboty ze szkoda gadać ... Nie mówiąc o kosztach ...

Kubus dzis 6 tygodni skończył [emoji4]
Jak ten czas leci ...

ImageUploadedByForum BabyBoom1431616984.256913.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1431617002.741593.jpg

W poniedziałek miał 5525 [emoji33][emoji33][emoji33]

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1431616845.348005.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1431616845.348005.jpg
    11,8 KB · Wyświetleń: 63
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1431616984.256913.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1431616984.256913.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 64
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1431617002.741593.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1431617002.741593.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 66
Sataga o kurcze, oby szybko przeszło malutkiej,to chyba alergia???

Olusia jakie zdj na fb ohoho ostro :D

Karina zazdroszczę ogrodu... Ja to kocham kwiaty i babrać się w ziemi..

Kubuś jest rozkoszny

Ja po wizycie u gina, wszystko ok, blizna cacy, dostałam maść na bliznę z wyciągiem z cebuli 8-)

Mogę ćwiczyć, biegać itp extra!! Muszę tylko nabrać formy po tych mc leżenia i ruszam

karina Kubus super wyglada :) rozkoszny slodziak :)

Doli nie cierpie w ogrodzie grzebac :( a musze na dzialce cos porobic i na balkonie
musze malza do tego zaciagnac bo inaczej nic z tego nie bedzie ;)

Doli zapraszam do mnie ogrodniczko :)
Po babci katastrofa jest .., nazbierała tyle doniczek i pochowała je na całej posiadłości :p
Ziemia bardzo słucha jest ... I krzewy sa wewnątrz suche ...
Musze przemyśleć co zrobić ... Za domem musze wyłożyć kostkę chodnikowa lub jakies płytki ... Zeby jakos to wyglądało a nie troche trawy troche płytek ...

Super ze u gina wszystko ok :)
Cebulowa maść ? [emoji23][emoji23][emoji23]

No Olusia sex bomba na Fb [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji182][emoji182][emoji182]

No spory Kubus ... Ale jakos mnie to nie cieszy ... Najwiecej wazy z naszych kwietniowych bobasów ... Chyba ???[emoji23][emoji23][emoji23]

No w końcu mam chwilę żeby napisać.

Dzieć śpi więc trochę czasu na BB :)

U nas dziś przepiękna pogoda, dzień wolny od pracy,M był w domu więc wykorzystaliśmy ten czas na dłuuuugi spacer. Jestem w szoku że moje dziecko spało bez przerwy w wózku 3,5 godziny i nawet nie mruknęło :o

Sataga współczuję. My też tak mieliśmy z tymi kupkami ale tylko jakoś przez jeden dzień i samo przeszło.

Tabasia mam nadzieję że z psiakiem to nic poważnego.

Doli zazdroszczę że już będziesz mogła ćwiczyć. U mnie blizna się babrze więc na razie zostają mi długie spacery.

Karinka Kubuś duży chłopak :)

reklama
KArina nie martw sie waga Kubusia :) ktos musi byc najwiekszy i najmniejszy :)
moja starsza corka mega przybierala na wadze po urodzeniu , urodzila sie malutka bo 3100 , przy wyjsciu ze szpitala 2800 a w 6 tyg zycia miala juz 4600 :D a Basia urodzona 3800 wage 4600 osiagnela w 5 tyg zycia :) starsza na roczek miala 12 kilo , normalnie dzieci potrajaja wage urodzeniowa na roczek a ona miala swoja wage razy 4 ;) ale gruba nigdy nie byla byla po prostu duza bo wzrost tez miala spory :) rozm 74 praiwe nie nosila bo od razu w 80 cm przeszla z 68 hehe a rozm 56 nosila do 3 miesiaca zycia
mysle ze z Kubusiem tez tak moze byc :)

A Basia wogole to przeszla sama siebie dzisiaj
zjadla o godzinie 12, o 13 zasnela przy otwartym oknie o 15.30 probowalam ja nakarmic na spiocha to pociamkala ze 2 razy buzka i wiecej nie chciala :/ pojechalam wiec na te konie ze starsza corka i do 17.30 chodzilam z Basia w wozku i ona dalej nie jadla :/ dopiero znowu na spiocha nakarmilam ja po powrocie po 5.5 godziny nie jedzenia :szok::szok:

Ostatnia edycja:
Do góry