reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Karina, dzięki :-)
Kubuś śliczny, mi się nie wydaje jakiś strasznie duży.
Ogrodu zazdroszczę, ale ja ogrody lubię podziwiać i spedzać w nich czas, sama nie mam serca jakoś do grzebania się w ziemi...

Olusia, hmm, jakie zdjecie?

Doli, o co chodzi o maść na bliznę, coś z nią nie tak? mojej prawie nie widać, cieniutka kreseczka.

Babydust, moja też tak czasem ma, że po długim spacerze śpi i śpi, wcale sie nie budzi na jedzenie, a na śpiocha nie da się nakarmić. I raz na jakiś czas mamy po prostu taki dzień, że zjada sporo mniej, ale nie ma apetytu, nie płacze, że jest głodna, a nastepnego dnia je normalnie, myślę, że nie ma w tym nic niepokojącego. My też mamy raz większy, raz mniejszy apetyt :-)

Aneczka, super, ze wszystko w porządku :-)

Karok, gratulacje :-)

Z moją tarczycą wszystko w porządku, euthyrox oczywiście dalej mam zażywać.

Doli no to sie twój postaral ;) mój to wkurzy powie potem przepraszam i po sprawie... ;)

Myla ładnie ci przybiera ;)

Olusia zdrowka dla małego

Doli ja to sie tego kakaa czekolady obawiam żeby nie wysypalo czymś małej jak zjem... Zobaczymy w ogole co nam pediatra powie na to na buzce jeśli jej nie zejdzie czy też powie ze to skaza...

Sataga oby przeszły u was te problemy jak najszybciej, a wiadomo od czego to ? Na jakieś jedzenie taka reakcja małej ?

Karina oj leci czas leci :) twój już kawał chłopa ;)

Aneczka dobrze ze z bioderkami ok :)

Tabasia jak tam psinka ?

My smoczka nie dajemy póki co, na początku mala nie chciala a teraz nawet nie próbuje dawać narazie nie widzę takiej potrzeby :)

Mala je roznie raz czesciej raz rzadziej, rozwala mnie jak czasem lezy na łóżku u nas sama u nagle zasypia sama z siebie ;) uśmiechy czasem takie wali ze od razu się humor poprawia ;)
We wtorek chyba idziemy na szczepienie

Oprócz tego chyba zacznę ściągać mleko na noc bo Mala zjada z jednego mi i potem budzi się w godz 2. - 4. A mi tego cycka drugiego rozsadza i boli... Z tego zje i potem budzi się znów rano po 3- 4 godz i znów to samo tylko ze z drugim... A mleko się przyda, jak ja pojde do lek. W srode to mój w razie co będzie mial czym nakarmić ;)

Witam po sporej przerwie :)

my w dalszym ciągu się próbujemy zorganizować :-( puki co każdy dzień to walka , walczymy o kp ,walczymy z trądzikiem , z nocnymi awanturami malucha i z zazdrością starszaka :-(choć pomimo tej nieustającej walki i tak nie jest źle :-)

gratuluje wszystkim rozpakowanym , niech maluszki zdrowo rosną :-D

pozdrawiamy wszystkich

Natasza weź sobie neoangin...

Milia tak, maść na bliznę, moja też jest cienka i nie widać chociaż to dopiero 5 tyg... To raczej kosmetycznie żeby smarować

Aga nie ma się co cieszyć już mnie wkur..... Ja chce się wyspać.... Od 2 mc nie przespałam całej nocy.. Pierw bezsenność w ciazy na końcu, a teraz dziecko..

Nie śpię dłużej jak 2.5 godz jednym ciągiem..

Mój też obsypany jak nastolatek, ale pierwszy też tak miał i dokładnie ok 1 mc, zeszło ok 2 mc... Także ja bez paniki.. Jakby miało obsypać po czeko to napewno dużo bardziej i nie tak..

Hej Dziewczyny!
u nas nocka masakra - po każdym karmieniu wycie, bo go brzuszek bolał, prężył się, pierdział, płakał, wymęczył się, bidulek. a ja z nim :-(
ale w dzień nie odeśpię, bo jutro te urodziny męża i chcę zrobić ile mi pozwoli. na szczęście bardzo kameralnie, tylko teściowie i moja mama, więc w razie czego wstydu nie będzie :-)

kifsi - kciuki za Was, w końcu się unormuje!
Milia - ja tez po cc (5 lat temu) smarowałam contarctubexem, czy to coś dało to nie wiem.
Miłego dnia, Dziewczynki! niech ssaki dadzą odpocząć, mężowie/partnerzy nie wkurzają i słoneczko świeci!:-) a ja do roboty.pa

Kifsi współczuję, obyś się szybko wdrozyla... U nas też zazdrość się pojawia.. Cały czas oczy dookoła głowy muszę mieć no i wymyślać mu nowe zadania żeby nie miał czasu na głupie myślenie...

Aneczka a zjadłaś coś? Bo mój taki jak zjem rzodkiewki gazy ma jak nie wiem..

Karok gratulacje

reklama
Kifsi to zycze zebys sie szybko wdrozyla i zeby sie poukladalo z tym wszystki juz

Doli hehe ty to nie oszczedzasz dziecia :D jak nie czeko to rzodkiewki :) ale dobrze, ja chyba tez jeszcze poczekam z dwa tyg i zaczne spowrotem probowac mleka, tyle ze nie tak duzo jak teraz pilam, zaczne bardziej urozmaicac tyle ze z umiarem, bo juz sama sie zastanawiam czy to co miala to tez nie tradzik taki i po prostu sam zaczyna przechodzic, no i rumiankiem przemywalam to tez moglo pomoc

Do góry