reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Milia
Nie na twarzy :)
Jest ta kaszka na czole potem pojawia się na uszach tez już mamy później moze luszczyc sie skórka na brwiach np. Po przetarciu pielucha a na koniec pojawia się ciemieniucha we wloskach. Takie etapy tego lojotokowego zapalenia skory

reklama
Juz się przeraziłam, że na twarzy i jak to wyczesać :-D ehh, jaki to człowiek głupi...:zawstydzona/y: u nas łuszczyło się na brwiach, ale to chyba było po usg oczu, tak mocno trzeba było głowicą naciskać na zamknięte powieki i wokół, więc to połączyłam i faktycznie zniknęło.
Jeszcze mamy takie czerwone małe plamki z tyłu głowy tylko i się zastanawiam, czy to od leżenia się odciska, czy to coś innego...

Myla, a chusta się nie sprawdza? wolałaś z wózkiem do lekarza iść?

No jak ide gdzieś dalej to wole wózek. Tak samo jak muszę wsiąść więcej rzeczy typu pieluchy,chusteczki czy książeczkę zdrowia. W chuście nie mam torebki itd. Ewentualnie nerka ale jest mala

Poza tym u nas dziś wichura straszna to w chuście by ja zawialo

Dziewczyny zdrówka dla waszych dzidzi i dla chorych mam.

Moje dziecie jest co godz głodne, normalnie ocipieje, karmienie mi nie przeszkadza ale to trzymanie do odbijania

Ja nie odbijam, tylko jak z butli zje albo szybko z początku, kładę na boku i tyle, uleje mu się jak za dużo zje,

Myla, fakt, ewentualnym rozwiązaniem może być jakaś lekka materiałowa torba, ale wtedy to jak juczny osioł ;-) no i rzeczywiście nie każda pogoda sprzyja chuście. Najważniejsze, że małej nic nie jest, ważyłyście się? :-)

Doli, udanego wyjścia :-) dzięki za radę :-)

Hejka!

Mój Adaś też obsypany kaszkowo. Jutro pediatra i położna - ciekawe czy powie to samo co Tobie Myla.
Współczuję tego krzyku w wózku -to mega stresujące :(

Milia, planuję dziś w domu wypróbować Tyle - dam Ci znać.
U mnie nosidełko tym razem musi być bo jak mój wyemigruje to choć na kilka dni do niego z dziećmi będę chciała polecieć....
A to, ze nosidełko najlepiej jak dziecię juz siedzi to też słyszałam... Choć do tej Tuli mam wkładkę niemowlęcą.

Współczuję kataru u Jagódki :( i wysypki u Mateusza:(
A u mnie ból gardła i glowy... Oby mnie nie rozłożyło i aby dzieci nie złapały :-o

Milia
Nie na twarzy :)
Jest ta kaszka na czole potem pojawia się na uszach tez już mamy później moze luszczyc sie skórka na brwiach np. Po przetarciu pielucha a na koniec pojawia się ciemieniucha we wloskach. Takie etapy tego lojotokowego zapalenia skory

o masz to na czole mamy i w brwiach tez - pokazalam poloznej kazala natluszczac balsamem a nie oliwka i tyle

reklama
Myla nas uszy ominely a nos tu na samym dole z obu stron po bokach zaatakowalo. 3 tyg ta ciemieniucha nas meczy choc juz malo teraz.
Zjadlam dzis sos z serkiem topionym. Boje sie czy go wysypie znowu.

Do góry