reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Tabasia, uff, dobrze, że to nie rota. Słusznie podejrzewałaś już jakiś czas temu.

Maksika, ja korzystam z najprostszego podgrzewacza i jest ok. A czasem nie podgrzewam, tylko podaję w temp. pokojowej, położna mówiła mi, że tak też można.

Ja spałam 6 godzin, ale w ogóle nie czuję się wyspana...

reklama
Jak daje młodej odciągnięte mleko z butelki to zwykle w gorącej wodzie podgrzewam. Moja księżniczka takiego w temp. pokojowej nie ruszy tylko wypluwa.
Tabasia dobrze, że to nic groźnego ale strachu się biedna pewnie najadłaś.

Witam Was z rana i przepraszam ze tak z doskoku. Mam do Was ogromna prosbe. Otoz jestem mama 2tyg. coreczki, ktora zaczelam karmic mm. I pytanie do Was, jak podgrzewacie mleko, w czym i czy wogole podgrzewacie czy podajecie w temp pokojowej? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki :)
Ja w podgrzewaczu. Jak bedziesz przygotowywac mm to podgrzej najpierw wode do temp.max 40st. Powyzej mleko traci cenne wlasciwosci. I w tej cieplej wodzie rozrob mleczko. Ja czasem podaje w temp.pokojowej ale wychodze z zalozenia ze cieplejsze lepsze. No bo kto chcialby jesc zimna zupe ;)
Sterylizator tez sie przydaje.

Tabasia sory ze wypytuje ale u mojego tez jest podejrzenie skazy. Wyeliminowalam duzo rzeczy i buzka sie poprawila. Pomalu wprowadzam znowu i sie okaze. Wczoraj zjadlam jajko i narazie ok. I tak z ciekawosci bo nic nie wiem na ten temat.

Maksika nie pomoge;) ale kiedys podgrzewalam stawiajac butle w cieplej wodzie. A moze zaopatrz sie w podgrzewacz. Albo termos z ciepla woda i zawsze swierze.
Marela obserwuj. Moze nie toleruje tylko czegos w diecie a nie od razu skaza ;) jak cos to pytaj!!

W nocy wymieszalam mleczko pol na pol (stare i nowe) i rano kupa normalna. Jestem w szoku ze nie ma zadnego innego objawu tylko od razu krew ://

Padam na pysk. Spalam 3godz. Teraz szykuje sie do lekarza na 6tyg wizyte. Ciekawe co mi powie z moim problemem tam na dole... mam nadzieje ze dostane skier do specjslisty.

Tabasia dobrze że to "tylko" skaza...lepsze to niż te cholerne rota...a mleko kozie mała może ? Bo ostatnio spotkalam się z mlekiem modyfikowanym kozim dla maluszkow Bambinchen się nazywa - niemieckiej firmy.

U nas nocka masakra :o mały się obudził o 2:15 i niby wszystko ok juz go kladlam nakarmionego i przebranego spać o 2:45 a tu nagle oczy w 5zl i dupa nie ma spania i poszlismy spać o 4 a kolejna pobudka 5:30. Ostatnio moje dziecie coraz mniej śpi, protest !:o

Jejku, ale wy produkujecie, ledwo doczytałam, o pisaniu nie ma mowy.
Zdrówka wszystkich chorowitkom, zdrówka dla chorujących dzieci tych starszych i młodszych też.
Ja wczoraj na wiz. u neonatologa byłan, mała zdrowa, fajnie rośnie waży 3340(przy wyjściu ze szpitala 2740), a szczerze to bałam się tej wagu" bo wydawało mi się, że mało je, bo czasami nawet 1 piersi nie opróżni do końca, a potem śpi te 3godz.
Ogólnie pani doktor pochwaliła, że dzidzi dobeze wygląda, jedno co ją zaniepokoiło to jakaś kość strzałkowa i z tyłu główki, że za miękkie co może wskazywać na krzywice, ale kazała się nie martwić podawać podwójną dawkę wit D, a na wszelki wypadek dała skier. na USG główki i morfol., co prawda mówiła, że ro tylko na wszelki wypadek no i mamy wizytę kontrolną za 2 tyg. Mam nadzieję, że jednak wszystko ok będzie.

Tabasia o kurna ty to masz zawsze przygody nocne :/ dobrze ze dobrze zakonczona
ale stresu nie zazdoszcze :(

MOje dziecko odkad karmione z 2 piersi je duzo rzadziej :eek: wczoraj tylko 8 razy jadla a bywalo ze jadala po 11 razy na dobe (martwie sie o laktacje)
zjadla o 19 i myslalam ze doje ok 23/24 jak zwykle wiec nie sciagalam mleka mimo ze cyce wielkie a ona nic , o 1 w nocy nie wytrzymalam i nakarmilam na sile troche ;) a pozniej nie chciala beknac i nosilam 40 min i sie poddalam i polozylam bez odbeknieciba :( o 4 rano to samo no i w koncu ryk ze brzuszek boli

teraz czekamy na polozna ;)

Aga mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

Ostatnia edycja:
Dziekuje Wam za cenne wskazowki. Karina a ten podgrzewacz Avent ma funkcje podtrzymywania temperatury? Jeszcze raz pozdrawiam. No i znowu prezenie i marudzenie po zaledwie 1,5 godz spania.

Tabasia dobrze ze to nie rota i nie strasznego...uff....;-)

U nas nocka nawet spoko, chociaz maly dal troszke popalic..ale moj go zabawial, nosil i usypial:tak: wiec mialam chwile dla siebie...

Mama zaraz idzie na spacer z malymi a ja poleze sobie i odpoczne ..

reklama
Pat dołączam do protestu! Mój nie śpi od 8.. Jest to dziwne bo zawsze spał.. Nakarmiony, dojadl jeszcze z butli mojego, pielucha czysta a ten jęczy :/ podejrzewam brzuch bo wpierniczam pomidory i za dużo było chyba... Chociaż wczoraj taki niespokojny był przed burzą...

Asiatipl miejmy nadzieję że nic złego nie wyjdzie..

Do góry