reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Tabasia, uff, dobrze, że to nie rota. Słusznie podejrzewałaś już jakiś czas temu.

Maksika, ja korzystam z najprostszego podgrzewacza i jest ok. A czasem nie podgrzewam, tylko podaję w temp. pokojowej, położna mówiła mi, że tak też można.

Ja spałam 6 godzin, ale w ogóle nie czuję się wyspana...

reklama
Jak daje młodej odciągnięte mleko z butelki to zwykle w gorącej wodzie podgrzewam. Moja księżniczka takiego w temp. pokojowej nie ruszy tylko wypluwa.
Tabasia dobrze, że to nic groźnego ale strachu się biedna pewnie najadłaś.

Witam Was z rana i przepraszam ze tak z doskoku. Mam do Was ogromna prosbe. Otoz jestem mama 2tyg. coreczki, ktora zaczelam karmic mm. I pytanie do Was, jak podgrzewacie mleko, w czym i czy wogole podgrzewacie czy podajecie w temp pokojowej? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki :)
Ja w podgrzewaczu. Jak bedziesz przygotowywac mm to podgrzej najpierw wode do temp.max 40st. Powyzej mleko traci cenne wlasciwosci. I w tej cieplej wodzie rozrob mleczko. Ja czasem podaje w temp.pokojowej ale wychodze z zalozenia ze cieplejsze lepsze. No bo kto chcialby jesc zimna zupe ;)
Sterylizator tez sie przydaje.

Tabasia sory ze wypytuje ale u mojego tez jest podejrzenie skazy. Wyeliminowalam duzo rzeczy i buzka sie poprawila. Pomalu wprowadzam znowu i sie okaze. Wczoraj zjadlam jajko i narazie ok. I tak z ciekawosci bo nic nie wiem na ten temat.

Maksika nie pomoge;) ale kiedys podgrzewalam stawiajac butle w cieplej wodzie. A moze zaopatrz sie w podgrzewacz. Albo termos z ciepla woda i zawsze swierze.
Marela obserwuj. Moze nie toleruje tylko czegos w diecie a nie od razu skaza ;) jak cos to pytaj!!

W nocy wymieszalam mleczko pol na pol (stare i nowe) i rano kupa normalna. Jestem w szoku ze nie ma zadnego innego objawu tylko od razu krew ://

Padam na pysk. Spalam 3godz. Teraz szykuje sie do lekarza na 6tyg wizyte. Ciekawe co mi powie z moim problemem tam na dole... mam nadzieje ze dostane skier do specjslisty.

Tabasia dobrze że to "tylko" skaza...lepsze to niż te cholerne rota...a mleko kozie mała może ? Bo ostatnio spotkalam się z mlekiem modyfikowanym kozim dla maluszkow Bambinchen się nazywa - niemieckiej firmy.

U nas nocka masakra :o mały się obudził o 2:15 i niby wszystko ok juz go kladlam nakarmionego i przebranego spać o 2:45 a tu nagle oczy w 5zl i dupa nie ma spania i poszlismy spać o 4 a kolejna pobudka 5:30. Ostatnio moje dziecie coraz mniej śpi, protest !:o

Jejku, ale wy produkujecie, ledwo doczytałam, o pisaniu nie ma mowy.
Zdrówka wszystkich chorowitkom, zdrówka dla chorujących dzieci tych starszych i młodszych też.
Ja wczoraj na wiz. u neonatologa byłan, mała zdrowa, fajnie rośnie waży 3340(przy wyjściu ze szpitala 2740), a szczerze to bałam się tej wagu" bo wydawało mi się, że mało je, bo czasami nawet 1 piersi nie opróżni do końca, a potem śpi te 3godz.
Ogólnie pani doktor pochwaliła, że dzidzi dobeze wygląda, jedno co ją zaniepokoiło to jakaś kość strzałkowa i z tyłu główki, że za miękkie co może wskazywać na krzywice, ale kazała się nie martwić podawać podwójną dawkę wit D, a na wszelki wypadek dała skier. na USG główki i morfol., co prawda mówiła, że ro tylko na wszelki wypadek no i mamy wizytę kontrolną za 2 tyg. Mam nadzieję, że jednak wszystko ok będzie.

Tabasia o kurna ty to masz zawsze przygody nocne :/ dobrze ze dobrze zakonczona
ale stresu nie zazdoszcze :(

MOje dziecko odkad karmione z 2 piersi je duzo rzadziej :eek: wczoraj tylko 8 razy jadla a bywalo ze jadala po 11 razy na dobe (martwie sie o laktacje)
zjadla o 19 i myslalam ze doje ok 23/24 jak zwykle wiec nie sciagalam mleka mimo ze cyce wielkie a ona nic , o 1 w nocy nie wytrzymalam i nakarmilam na sile troche ;) a pozniej nie chciala beknac i nosilam 40 min i sie poddalam i polozylam bez odbeknieciba :( o 4 rano to samo no i w koncu ryk ze brzuszek boli

teraz czekamy na polozna ;)

Aga mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

Ostatnia edycja:
Dziekuje Wam za cenne wskazowki. Karina a ten podgrzewacz Avent ma funkcje podtrzymywania temperatury? Jeszcze raz pozdrawiam. No i znowu prezenie i marudzenie po zaledwie 1,5 godz spania.

Tabasia dobrze ze to nie rota i nie strasznego...uff....;-)

U nas nocka nawet spoko, chociaz maly dal troszke popalic..ale moj go zabawial, nosil i usypial:tak: wiec mialam chwile dla siebie...

Mama zaraz idzie na spacer z malymi a ja poleze sobie i odpoczne ..

reklama
Pat dołączam do protestu! Mój nie śpi od 8.. Jest to dziwne bo zawsze spał.. Nakarmiony, dojadl jeszcze z butli mojego, pielucha czysta a ten jęczy :/ podejrzewam brzuch bo wpierniczam pomidory i za dużo było chyba... Chociaż wczoraj taki niespokojny był przed burzą...

Asiatipl miejmy nadzieję że nic złego nie wyjdzie..

Do góry