reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Myla mój z 6-10
Na dzień..

Aga , Oltoma z ręką lepiej, dzięki;)

Karina ale on duuuuzy :) a ile na długość urósł???

Ja już czekam na ścięcie :) i zaraz do domu.. Ciekawe jak mój pulpet... Zjadł przed wyjściem , po 20 min 30 ml mojego i śpi.. A mi cycki pękają już 8-)

reklama
U nas też kupy co karmienie a nawet częściej czasem. U nas już zeszło 3,5 paczki pieluch, teraz leci kolejna.

U nas nocki niby ok niby nie... Mały zasnął o 22 pobudka o 1:30 i pol godziny karmienia późnej o 4:30 i wzielam go do łóżka i taki pół sen mieliśmy do 7 a od 7 do 9:30 to już była walka 1minuta snu i minuta na wciskanie smoka albo cyca. Ale wydaje mi się że moje zmęczenie to nie tylko z niewyspania -_- muszę zrobić badania bo nawet lekarz zwrócił mi uwagę że źle wygladam i w sumie fakt że ledwo chodze, w głowie mi się często kręci i ledwo wystac mogę a od 19 sen na jawie nie spie ale czuje jakbym spala. Ale lekarz chciał mi włączyć żelazo w zastrzykach...nie wiem czy moja pupa to wytrzyma :o

Wybaczcie że tylko o sobie ale mam chwile bez małego i ide jeść :)

Hej dziewczyny. Sorry, że tak tylko o sobie ale ogarnąć się nie mogę. W poniedziałek wróciliśmy od rodziców. Ledwo się rozpakowałam ale po tygodniu tam mam tyle prania, że szok. Poza tym jakoś tak wielki bałagan się zrobił...
Nas dopadł jakiś wirus. Z 5 dni temu miałam koszmarną biegunkę. M 2 dni po mnie a w poniedziałek młoda mi się wieczorem 2 razy porzygała. Poprawiła jeszcze we wtorek rano i od tej pory na szczęście spokój. Poprzestawiało jej się i je prawie co godzinę więc chodzę jak zombie.
Załatwiliśmy już wizytę u ortopedy. Na szczęście wszystko ok i pod koniec czerwca mamy mieć usg. Ja już też byłam na wizycie u swojego ginekologa skoro miałam okazję. ładnie się wszystko wygoiło. Macica czysta także git.
Do tego deszcz leje (na dodatek mój portfel został w samochodzie którym M pojechał do pracy) i niestety młody będzie musiał siedzieć w przedszkolu do 17 :(

Sataga mi znajoma mówiła że rota panuje i ona teraz właśnie w szpitalu z cora 2 tygodniowa i zakaz odwiedzin na całym oddziale..

Karina po jakim czasie dostałaś akt urodzenia? Bo moj dopiero na wtorek zrobią, no pójdę jutro i zaciukam tam kogoś :wściekła/y:

W takim układzie dobrze, że się z nami tak łagodnie obeszło.

Oltoma my się wczoraj chustowałyśmy na próbę. Wiązanie nie jest takie trudne jak mi się na początku wydawało :D problemem dla mnie jest jeszcze żeby młodą z tej chusty wyciągnąć ale już nam idzie coraz lepiej :D

Myla ale czasem dzieci nie robią kup nawet do tygodnia i nic się nie dzieje...chyba że Twoja chce a nie może...a może coś w Twojej diecie jej przeszkadza ?

ja jakos nie moge sie do chusty przekonac nie wydaje mi sie to byc wygodne ;)

witam sie raczej zdrowa :) nie wzielam kolejnej dawki antybiotyku a cyc nie boli, nie jest czerwony, nie mam goraczki wiec jest dobrze :) po wypiciu butelki piwa karmi , 4 herbatek laktacyjnych kilku inek z mlekiem i soku laktacja wydaje sie wracac :) dziec nakarmiony tylko chorym cycem wytrzymal 1,5h przy standardawowych 2 h przerwy wiec nie jest zle :)

dziec standardowo jadl o 24, 3, 5 , 8 takze zle nie jest bo to karmienie o 24 to jeszcze zanim spac pojde potem o 5 oddaje mala tacie i spie do 8 jak malz z dzieciakami z domu wychodzi :)

u nas mala robi 1 kupe na dzien , tylko wczoraj walnela 3 pod rzad w tym jedna mega sluzowa :/ widac bylo ze moja goraczka i leki wziete na podzialaly tez zle na malutka :(

a i wczoraj na usg bioderek udalo sie dojechac :) malz wczesniej wrocil z pracy i nas zawiozl :) wszystko ok bez koniecznosci powtarzania badania :) przy okazji facet pokazal tez profilaktycznie cwiczonka jakie z malutka warto robic zeby jak najlepiej te bioderka dalej sie rozwijaly :)

Ostatnia edycja:
reklama
Oltoma jeszcze nie bylam dzis w szpitalu , ale jak dzwoniłam to mówiła teściowa ze lepiej Emciula sie czuje :)

Doli 54 cm przy porodzie miał i 3860 wagi ...

Sataga zdrówka dla was :)
[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Lei przysłali mi do domu po 3 dniach ( tymczasowy, bo stwierdzali obywatelstwo [emoji12][emoji23][emoji23][emoji23]) dostał niemieckie po tygodniu i przysłali oryginalne akty ...

Ja do fryzjera chyba za tydzien ... Odrosty juz duże , ale czasu nie ma ...

Do góry