reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Myla mój z 6-10
Na dzień..

Aga , Oltoma z ręką lepiej, dzięki;)

Karina ale on duuuuzy :) a ile na długość urósł???

Ja już czekam na ścięcie :) i zaraz do domu.. Ciekawe jak mój pulpet... Zjadł przed wyjściem , po 20 min 30 ml mojego i śpi.. A mi cycki pękają już 8-)

reklama
U nas też kupy co karmienie a nawet częściej czasem. U nas już zeszło 3,5 paczki pieluch, teraz leci kolejna.

U nas nocki niby ok niby nie... Mały zasnął o 22 pobudka o 1:30 i pol godziny karmienia późnej o 4:30 i wzielam go do łóżka i taki pół sen mieliśmy do 7 a od 7 do 9:30 to już była walka 1minuta snu i minuta na wciskanie smoka albo cyca. Ale wydaje mi się że moje zmęczenie to nie tylko z niewyspania -_- muszę zrobić badania bo nawet lekarz zwrócił mi uwagę że źle wygladam i w sumie fakt że ledwo chodze, w głowie mi się często kręci i ledwo wystac mogę a od 19 sen na jawie nie spie ale czuje jakbym spala. Ale lekarz chciał mi włączyć żelazo w zastrzykach...nie wiem czy moja pupa to wytrzyma :o

Wybaczcie że tylko o sobie ale mam chwile bez małego i ide jeść :)

Hej dziewczyny. Sorry, że tak tylko o sobie ale ogarnąć się nie mogę. W poniedziałek wróciliśmy od rodziców. Ledwo się rozpakowałam ale po tygodniu tam mam tyle prania, że szok. Poza tym jakoś tak wielki bałagan się zrobił...
Nas dopadł jakiś wirus. Z 5 dni temu miałam koszmarną biegunkę. M 2 dni po mnie a w poniedziałek młoda mi się wieczorem 2 razy porzygała. Poprawiła jeszcze we wtorek rano i od tej pory na szczęście spokój. Poprzestawiało jej się i je prawie co godzinę więc chodzę jak zombie.
Załatwiliśmy już wizytę u ortopedy. Na szczęście wszystko ok i pod koniec czerwca mamy mieć usg. Ja już też byłam na wizycie u swojego ginekologa skoro miałam okazję. ładnie się wszystko wygoiło. Macica czysta także git.
Do tego deszcz leje (na dodatek mój portfel został w samochodzie którym M pojechał do pracy) i niestety młody będzie musiał siedzieć w przedszkolu do 17 :(

Sataga mi znajoma mówiła że rota panuje i ona teraz właśnie w szpitalu z cora 2 tygodniowa i zakaz odwiedzin na całym oddziale..

Karina po jakim czasie dostałaś akt urodzenia? Bo moj dopiero na wtorek zrobią, no pójdę jutro i zaciukam tam kogoś :wściekła/y:

W takim układzie dobrze, że się z nami tak łagodnie obeszło.

Oltoma my się wczoraj chustowałyśmy na próbę. Wiązanie nie jest takie trudne jak mi się na początku wydawało :D problemem dla mnie jest jeszcze żeby młodą z tej chusty wyciągnąć ale już nam idzie coraz lepiej :D

Myla ale czasem dzieci nie robią kup nawet do tygodnia i nic się nie dzieje...chyba że Twoja chce a nie może...a może coś w Twojej diecie jej przeszkadza ?

ja jakos nie moge sie do chusty przekonac nie wydaje mi sie to byc wygodne ;)

witam sie raczej zdrowa :) nie wzielam kolejnej dawki antybiotyku a cyc nie boli, nie jest czerwony, nie mam goraczki wiec jest dobrze :) po wypiciu butelki piwa karmi , 4 herbatek laktacyjnych kilku inek z mlekiem i soku laktacja wydaje sie wracac :) dziec nakarmiony tylko chorym cycem wytrzymal 1,5h przy standardawowych 2 h przerwy wiec nie jest zle :)

dziec standardowo jadl o 24, 3, 5 , 8 takze zle nie jest bo to karmienie o 24 to jeszcze zanim spac pojde potem o 5 oddaje mala tacie i spie do 8 jak malz z dzieciakami z domu wychodzi :)

u nas mala robi 1 kupe na dzien , tylko wczoraj walnela 3 pod rzad w tym jedna mega sluzowa :/ widac bylo ze moja goraczka i leki wziete na podzialaly tez zle na malutka :(

a i wczoraj na usg bioderek udalo sie dojechac :) malz wczesniej wrocil z pracy i nas zawiozl :) wszystko ok bez koniecznosci powtarzania badania :) przy okazji facet pokazal tez profilaktycznie cwiczonka jakie z malutka warto robic zeby jak najlepiej te bioderka dalej sie rozwijaly :)

Ostatnia edycja:
reklama
Oltoma jeszcze nie bylam dzis w szpitalu , ale jak dzwoniłam to mówiła teściowa ze lepiej Emciula sie czuje :)

Doli 54 cm przy porodzie miał i 3860 wagi ...

Sataga zdrówka dla was :)
[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Lei przysłali mi do domu po 3 dniach ( tymczasowy, bo stwierdzali obywatelstwo [emoji12][emoji23][emoji23][emoji23]) dostał niemieckie po tygodniu i przysłali oryginalne akty ...

Ja do fryzjera chyba za tydzien ... Odrosty juz duże , ale czasu nie ma ...

Do góry