reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

mala ksiezniczka :) fajnie ze juz jest:) ale spoznila sie o 2 dni zeby byc kwietniowka
MOze Katla dzisiaj urodzi dzisiaj tez :)
aja wlasnie mam nadzieje ze nie dostanie imienia po Dianie bo znajac angoli beda zaraz ja porownywac :/
szkoda dziecka :/

reklama
Olusia no tak wyszło Że awantura o 2... Z niczego... Eh..
Jest już lepiej

Czekam aż mały wstanie i idę z nim sama na spacer...

Muszę odpocząć....

Doli lepiej bys odpoczela jakbys malza samego z wozkiem wyslala na przynajmniej 2 godzinny spacer :)
ja wlasnie swojego wyslalam z adnotacja ILE SIE DA - wiec chodzi juz 2 godizny mimo wiatru :-D a mi z cyckow zaczyna leciec :D

Karina zdrowka dla was i zeby obylo sie bez szpitala

Kuklaki no ale to jest paradoks... i mnie wcale to nie cieszy, bo moze moglo by ubyc z brzucha sprzed ciazy, ale reszta byla ok, ja nie nalezalam do grubszych osob, a teraz mam plaski tylek... teraz zastanawiam sie jak to zrobic zeby mi w nim przybylo ;) ale zeby brzuch nie urosl...:confused:

Doli wspolczuje awantury w nocy... moj na szczescie ostatnio rzadko mnie denerwuje, chyba wykorzystalismy limit klotni podczas ciazy

Ja juz dzis na spacerze bylam, ale ranomialam masakre lekka, sama z mala w domu, ona zjadla rano i spac juz nie chciala od 10. a ja ani zjesc ani sie ogarnac, bo co ja kladlam to marudzi, w miedzyczasie ulalo sie tak ze znow wszystko do wymiany, yhh az to mleko lekko zolte bylo :szok: zauwazylam ze jak dluzej spi i potem zje wiecej bo np z dwoch cyckow to wtedy najczesciej ulewa...
No ale na szczescie wpadla kolezanka, wiec chwile sie mala zajela, ja sie poszlam umyc a potem tylko mala podkarmilam do wozka i do miasta bo musialam cos na obiad kupic, pieknie spala i na spacerze i jeszcze po powrocie :-) mialam czas na herbatke z kolezanka i pogaduchy ;-)

Maja dzis skonczyla miesiac :tak:Karina u Ciebie chyba tez miesiecznica ;-)

reklama
Karina to Kubuś super przybiera na wadze :) i mega silny jak już się przekręca:)
My też urzywamy premium care i bardzo mi pasują. Przy starszym te pampersy z siateczką ( wtedy zielone 1 ) nam nie podeszły mały miał grube udka i często przeciekały. Koniec końców doszłam że starszy musiał nosić pieluchy większe niż to z jego wagi wynikało i dotegojeszcze miał pęcherz słonia bo jak już sokał to od razu cała pielucha pełna była.

Muminku Co do bólu krocza to ja dziwne uczucie napuchnięcia przez 2 tyg miałam, chyba przez jakieś szwy. A jak raz uszkodziłam kość ogonową to najbardziej mi dokuczała jak w fotelu siedziałam i długo niestety :/

Babydust 7 lat temu jak zaczynał mi się 2 część macierzyńskiego to przyczło mi pismo z zusu ale takie informacyjne było że jak zamierzam pracować na część etatu to trzeba zus powiadomić bo wtedy zus przestaje opłacać składki a robi to pracodawca. Ciekawie jak będzie teraz jak składałam dokumenty do zus to 3 razy się pytałam czy to wszystko babka powiedziała że tak. Ciekawie czy do mnie też takie pisemko przyjdzie :/.

Jak małego po nocy pochwaliłam to rano tym razem wisiał na mnie :mad:.
Kurcze emotki mi nie działają :(.

My chyba nieskojarzonymi szczepić będziemy i tylko te obowiązkowe. Filip pneumo źle stolerował :/

Co do refluksu to mój starszy nigdy nie chlustał za to codziennie ok północy budził się z płaczem i dopiero jedna neonatolog jak miał 2,5 roku powiedziała że jedo gardło refluksowo wygląda i po dadaniach dostał proszki robione z omeprazolem taką małą dawką i po 2 dniach przespał całą noc po pół roku odstawiliśmy prochy i na szczęście problem nie wrócił widać długo u niego zwieracze dojrzewały.

Do góry