reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Dzięki za wsparcie dziewczyny, mam nadzieję ze to nic groźnego z tymi szmerami, tym bardziej ze nawet dr mówi ze gdyby coś poważnego to by się coś działo, a mala silna i ladnie przybiera.

A z tym obojczykiem to też zdziwiona bylam, ale też zaczęłam myslec ze może tego nikt nie zauważył wcześniej o dlatego nic nie mowili

Moja to tak jak twoja Olusia, potrafila i 5h w nocy przespać a czasem sie po 2-3 budzi, zależy od dnia/ nocy

U mnie też pogoda ogólem ładna tylko wiatr trochę zniechęca do spaceru

reklama
Mila,
aktualnie szczepionki nie zawierają rtęci.

Co do autyzmu - sama mam mieszane uczucia, ale moim zdaniem te podstawowe szczepienia są konieczne.

Ja balabym sie NIE szczepic. Biore to co w pakiecie czyli 5w1 i co tam jeszcze maja. Wszystko u nas bezplatne oprocz rota. A na rota zaszczepie tez mimo ze chroni tylko przed czescia wirusow i na okolo 2 lata.

Mysle jednak ze wszystkie szczepienia bede opozniac okolo 2tyg. Z pierwszym tego nie robilam. Ogolnie b.dobrze znosil szczepienia nawet goraczki nie mial.

Ostatnio widzialam naglowek na bb ze najnowsze bad.wskazuja ze szczepionki nie maja zadnego zwiazku z autyzmem.

Sataga Ty pisalas o metalach ciezkich we krwi. Mozesz napisac cos wiecej prosze??

Aga super ze Termin macie [emoji106][emoji106][emoji106]

Babydust no bylam w pracy :p potrzebna była moja głowa lol

Natasza super ze wizyta udana i Adaś super rośnie :) [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Hormony ze M wkurza ? Lol
Ja wczoraj buczalam bo mnie denerwował i focha miał ze płakałam - gadać ze mną nie chciał :p

Asia właśnie podobno te nieskojarzone mają... Ale nie czytałam nigdy żadnej ulotki więc nie wiem. Tylko już kilka razy natknęłam się na to w jakiś artykułach. Ja polecam przed podaniem szczepionek przeczytać ulotkę Żeby prześledzić skład i wiedzieć jakie mogą być efekty uboczne.jeśli chcecie to mogę wam wkleić linka do strony z ulotkami wszystkich szczepionek.

Ja balabym sie NIE szczepic. Biore to co w pakiecie czyli 5w1 i co tam jeszcze maja. Wszystko u nas bezplatne oprocz rota. A na rota zaszczepie tez mimo ze chroni tylko przed czescia wirusow i na okolo 2 lata.

Mysle jednak ze wszystkie szczepienia bede opozniac okolo 2tyg. Z pierwszym tego nie robilam. Ogolnie b.dobrze znosil szczepienia nawet goraczki nie mial.

Ostatnio widzialam naglowek na bb ze najnowsze bad.wskazuja ze szczepionki nie maja zadnego zwiazku z autyzmem.

Sataga Ty pisalas o metalach ciezkich we krwi. Mozesz napisac cos wiecej prosze??

My robiliśmy młodemu badania żywej kropli krwi. Badaliśmy głównie pod kątem candidy ale tam akurat wszystko widać jak na dłoni. Widać cząsteczki metali ciężkich, widać jak się zachowują krwinki, czy nie ma np. autoagresji lub nawet głupich braków składników odżywczych... ogólnie sporo z takiego badania można wyczytać.

Karina no pewnie hormony..może też pogoda do d.py...ehh jutro powinien być lepszy dzień :) ogólnie dobry chłop jest spełnia zachcianki gotuje codziennie śniadanka i kolacje ale tak ogólnie to ktoś musi dostać po uszach :)
No Adaś wagę ma ładną więc o jedzonko się nie martwie :)

Milia współczuje bólu pleców..męcze się już parę dni..jest już lepiej ale było ciężko jak z bólu oddechu nie mogłam złapać..

Ja już mam mentlik w głowie z tymi szczepionkami...bo dziś pediatra mówiła przeciwieństwo położnej i polecała skojarzone 5w1.. Podała nam ceny w przychodni i dzwoniłam do apteki spytać o cenę..

Tabasia super że część pracy za Tobą :) oby dalsza też poszła piorunem..

Karina jak wyniki Emili??

Sataga to ma zwiazek ze szczepieniami?? Kurcze nawet nie wiedzialam ze takie badania istnieja. A jak pozniej sie pozbyc tych metali??

Natasza znajac mnie to do przyszlego roku nie napisze :(

Kurcze tyle skrobiecie, że nie jestem w stanie ogarnąć, ledwo udaje mi się docztać, a co dopiero napisać. Ciekawe co z Katlą, czy porody kwietniówek zakończone czy jeszcze została nierozpakowana;-) O jak ja się cieszę, że dzięki odstąpieniu kolejki przez oltome ja już jestem po ;-)
Na razie to próbuje ogarnąć jakiś rytm dnia, bo ogólnie czuję się pozbawiona kompletnie poczucia czasu. Dzień, za dniem leci jak szalony, a ja między karmieniami staram się odnaleźć siebie. Choć rano musze pomóc wyszykować starszą do przedszkola, potem jak się uda zjeść, następna przerwa to ogarnąć choć z grupsza dom lub wykąpać i ubrać i czekanie na księżniczke czy się obudzi czy nie, potem drzemka, albo inna forma relaksu, potem znów moje jedzenie, potem jest już starsza i trzeba jej trochę uwagi poświęcić, niestety fajnie to tylko w teorii wygląda, jak mała z jakiegoś powodu nie chce spać to burzy wszystko(tak jest najczęściej) i muszę wybierać, co jest dla mnie bardziej potrzebne.
Niestety u mnie pojawił się problem z kupkami(chyba) mimo że kp mała mam wrażenie że nie może swobodnie się wykupkać, nie płacze, ale bardzo często śpi nie spokojnie, najlepiej na moich rękach, bo jak tylko odłoże to się budzi, i stęka, kupiliśmy dla niej infacol na kolki, ale to chyba nie to, bo nie płacze więc raczej bóli jako takich nie ma, bardziej denerwuje się, że nie może zrobić kupki i o ile w dzień to nie jest problem, to w nocy męczy, bo nawet jak stęka ja nie śpie, a ona też jak dłużej poleży sama zaczyna płakać to ją na ręce, wtedy ładnie usypia, to ją odkładam, a ona znów budzi się stęka, za chwile płacz i tak w kółko. Ach te uroki macierzyństwa. Ale to wszystko tylko utwierdza mnie w moim przekonaniu, że 3 nie będę miała, jestem na to za stara ;-) :p

reklama
Aga super ze Termin macie [emoji106][emoji106][emoji106]

Babydust no bylam w pracy :p potrzebna była moja głowa lol

Natasza super ze wizyta udana i Adaś super rośnie :) [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Hormony ze M wkurza ? Lol
Ja wczoraj buczalam bo mnie denerwował i focha miał ze płakałam - gadać ze mną nie chciał :p

Faceci i ich fochy, a mowia ze to my fochy robimy:no:

Karina no pewnie hormony..może też pogoda do d.py...ehh jutro powinien być lepszy dzień :) ogólnie dobry chłop jest spełnia zachcianki gotuje codziennie śniadanka i kolacje ale tak ogólnie to ktoś musi dostać po uszach :)
No Adaś wagę ma ładną więc o jedzonko się nie martwie :)

Milia współczuje bólu pleców..męcze się już parę dni..jest już lepiej ale było ciężko jak z bólu oddechu nie mogłam złapać..

Ja już mam mentlik w głowie z tymi szczepionkami...bo dziś pediatra mówiła przeciwieństwo położnej i polecała skojarzone 5w1.. Podała nam ceny w przychodni i dzwoniłam do apteki spytać o cenę..

Tabasia super że część pracy za Tobą :) oby dalsza też poszła piorunem..

Karina jak wyniki Emili??

Kurde to jest tak ze kazdy co innego mowi i to sie dotyczy wszystkiego nie tylko szczepionek, czlowiek sie glupi robi. Dobrze ze ci lepiej z plecami.

Tabasia dobrze ze pisanie pracy tak ci idzie, teraz masz dopalacz skoro czesc zatwierdzona.

Do góry