reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Natasza wyniki odbiorę we wtorek jak z nia na kontrole pójdę ... Dzis tez bylismy na kontroli zobaczyć czy antybiotyk działa i lekarz mowi ze tak .. Ale Emily źle to przeziębienie znosi :( nie moze kluchy sie pozbyć z gardła - ciezko jej odkasłać ... I sie meczy i płacze :(

Asia mam nadzieje ze sytulacja z kupkami sie poprawi ... Kubus nieraz tez stęka - ale to na bączki ..

reklama
Karina bbiedna malutka :(
oby jej szybko przeszlo

Asia u nas tez mala steka przed wykupkaniem czy nawet jak piardy ida ale nie powoduje to ze placze czy cos

bylam u dentysty dzisiaj i sie wkurzylam bo babka jakby z gory zalozyla ze w ciazy jestem a ja taka dumna bylam ze po mnie niwiele widac ze w ciazy bylam :/

Czy ktoras z was musiala do ZUSu pisac oswiadczenie o tym czy macie czy nie macie zamiaru pracowac podczas urlopu rodzicielskiego ? ja dzisiaj pismo dostalam ze musze cos takiego dostarczyc zeby macierzynski otrzymac
bluzgacz.gif
ktory przeciez do dzisiaj powinien byc mi wyplacony
thumb-down_anim.gif
a swoja droga jak napisze ze nie mam zamiaru pracowac a pozniej sie okaze ze jednak gdzies cos dorobic mozna to co wtedy ? przeciez nie ma zakazu pracy podczas rodzicielskiego

Ostatnia edycja:
Mi położna środowiskowa i rehabilitantka też odradzały szczepionki skojarzone, a położna z przychodni i pediatra polecali, nie wiem jeszcze, co wybiorę, ale wydaje mi się, że w przychodniach polecają, położne choćby dlatego, że dla nich jest wygodniej zrobić 1 zastrzyk, a pediatrzy pewnie mają takie zalecenia albo przychodnia na tym zarabia, a niekoniecznie pediatrzy są dogłębnie zapoznani z tematem. Wydaje mi się, że przedstawiciele farmaceutyczni też mają w tym swój udział. Ale nie mogę się wypowiadać na temat ani jednych ani drugich, na razie będę odwlekać i się zastanowię na spokojnie, chciałabym przed jeszcze do neurologa się wybrać.

Asia, moja też stęka, ale nie płacze, spróbuj małej masować brzuszek, dociskać jej nóżki do brzuszka i układać ją na nim, kiedy masz ją na oku, u nas bardzo to pomaga na kupki.

Karina, oby ten antybiotyk jak najszybciej zadziałał, szkoda, że malutka tak się męczy :(

mi jednak dobra kolezanka po farmacji i jej maz tez po farmacji oboje przedstawiciele medyczni znanych firm farmaceutycznych ( ale od innych lekow niz szczepionki dla dzieci ) wlasnie skojarzone szczepionki polecaja po zapoznaniu sie ze skladem :) sami tez szczepili skojarzonymi swoje dzieci

no i wez tu badz czlowieku madry :/ co inny czlowiek to inna opinia na temat szczepien

ostatnio ogladalam kilka wywiadow z lekarzami na ten temat + przegadalam temat z neonatologami w szpitalu zanim zgodzilam sie zaszczepic mala na gruzlice i WZW . i we wszystkich takich opiniach lekarze twierdza ze w szczepionkach nie ma zwiazkow rteci i ze nie ma absolutnie dowodow na to ze szczepionki moga wywolywac autyzm ://

u nas tez polecaja skojarzone. Zreszta starszego szczepilam 5w1 ale wtedy 6w1 nie bylo i tylko senny po niej byl. Teraz raczej 6 zaszczepie- wyjdzie ciut drozej ale 2 szczepienia mniej. A w ogole nie wyobrazam sobie nie skojarzona kuc -jedego dnia 3 razy. No i liczba wkuc wszystkich jest dla mnie wazna 5 a 14 to roznica mimo ze sama nie boje sie igly gdyby chodziło o mnie tez wybralabym mniej. Bylam juz kilka razy na pobieraniu krwi malego i nie moge na to patrzec ;/

No ja dzwonilam wlasnie do domu bo jakos myslami tam bylam ale wszystko wydaje sie byc w porzadku.
A ja sie bawie super, tego bylo mi trzeba! Super ze sie zdecydowalam zeby isc..;-) nie wiem o ktorej wroce do domu ale pewnie ok 24 ;-)

reklama
Nie wierze!!!!!
Pierwszy wieczor bez placzu! Tfu tfu nie chce zapeszac.
Wlasnie usnela w lozeczku. Ale wykonalismy dzis nastepujace czynnosci:
1. Zmieniam powoli mleko z pepti na comfort i bede obserwowac, bo wyczytalam, ze czasem krew i sluz pojawia sie przy zaparciach. W sumie to za szybko by sie skaza objawila - po tygodniu. Wiec moze jednak malutka nie bedzie alergiczka :)
2. Kupilam smoczki z roznym przeplywem (vary flow). O wiele lepiej sie ja karmi, nie prezy sie przy jedzeniu, nie szarpie smoka.
3. Kupilam smoczek uspokajacz w ksztalcie kuleczki.
4. Przetrzymalismy ja troche po poludniu i kapiel miala po 19-tej.
5. Wchlonela prawie 150ml, strzelila kupe w czystego pampersa, polozylam do lozeczka, odpalilam szumy, dalam smoka bo troche jeczala i usnela! Szok, szok, szok!!!

Ale teraz siedze i boje sie o ktorej sie obudzi i jaka jazde zrobi :D

Natasza super zdjecie :D

Kurcze wkurza mnie ze na komorce inne ikonki sie pojawiaja a na kompie inne...

Do góry