reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Ale mam lenia, nic mi sie nie chce... do tego grzmi u mnie.... ech.... dzien taki spiacy....

muminek dzieki za informcje...!:tak: czyli 2 tyg taciezynskiego i 2 tyg na zone? czy to zupelnie co innego?

marela moj nie wykorzystal jeszcze.... nie mogl, bo mial napiety grafik w pracy i szkolenia.. ale teraz mysli nad tym zeby wziasc te 2 tygodnie...;-)

reklama
Hej :)

Postaram sie nadrobic pozniej...
Jedyne co mi sie w oczy rzucilo to:

Asiatipl nie lam sie kobieto!! Na pewno wszystko ogarniesz i wpadniesz w rytm. Na razie jest za wczesnie i ma prawo byc sajgon!! Wierz mi ze z kazdym dniem bedzie lepiej, u nas dzis mija miesiac (Anulka u Ciebie tez ;)) i dopiero wszystko powoli wskakuje na swoje tory. Wierze w Ciebie!! A do tego jeszcze te cholerne hormony nie pomagaja...

Karina zdrowka dla Emily! Jak oczko Kuby? Tak sie o tym naczytalam ze moja dzis wstala z ropiejacym okiem!!!!! A dzis mielismy sesje zdjeciowa!!!!!! Ale spoko, przemylam i oczko ladne, od czasu do czasu tylko cos tam sie zrobi. Moze nie bedzie sie paprac, syn nigdy czegos takiego nie mial.

Z tym przybieraniem to tez cisna te polozne i lekarze niepotrzebnie. Moja kazali co 3h budzic i karmic na sile a ona po prostu nie chciala bo jej organizm tyle nie potrzebowal. Teraz je jak chce i wszyscy szczesliwi a dziecko rosnie w swoim tempie :)

Aylin cholercia ale was dopadlo :/ zdrowka!!

A propos tego nagrania, to pisalam tez o aplikacji baby sounds. Rewelka!! Ustawia sie czas i wybiera odglos (pralka, suszarka, odkurzacz, pociag, szum morza, bicie serca itp.) i ona chodzi w tle a w miedzy czasie mozna korzystac z telefonu :)

Jej chyba tyle, mloda wymeczona po zdjeciach, spi, ja pisze prace, a m z synem na miescie :) w koncu dorwalam lapka, to zmienie suwaczek i opisze swoj porod :D

tacierzynski osobno a opieka osobno:) mój wziął na mnie opiekę a tacierzynski dopiero będzie brał :) w końcu porod to nie spacer w parku i taka opieka może być kobiecie potrzebna- ja do tej pory mam problem z chodzeniem po tym peknieciu a jeszcze dodatkowo nie wiem czy to gojenie tak swędzi czy jeszcze zlapalam jakiegoś syforca po tym antybiotyku:/

Muminku biedna Ty z tym peknieciem :(
Mnie swedzialo po tygodniu jak sie goilo.

To nam chyna najszybciej kikut odpadl bo po 2.5 dnia :D moze raz psiknelam octeniseptem hehe

Muminek wiemy, wiemy z tym że to 80% :p mój wziął zwykły urlop bo miał dużo...

Asiatipl rycz ile chcesz!!! Trzeba ryczeć bo jest lepiej potem, wiem bo tak mam,!!! Tule !!!

A nam ten kikut troszkę się papra, bo niby mógłby już odpaść, ale gdzieś tam jeszcze się trzyma - i co się go naruszy, to trzeba octeniseptem potraktować. Ale chyba jutro faktycznie skoczę do apteki po spirytus.

Za to Mała dzisiaj wzorowo spała. Poszła spać o 20, pobudka o 1,a potem o 6. Normalnie aż trochę odespałam za poprzednią noc :) Niestety mieliśmy dzisiaj gości, więc nie mogłam sobie poleniuchować w łóżku ;) Trochę ją tylko brzuszek męczy, kupkowanie trochę zwolniło i mi jej szkoda, bo nic pomóc jej nie mogę :(

asiatipl,
też miałam wczoraj wrażenie, że mnie dopada baby blues ;) Ale przeszło. Trzeba się wziąć w garść i powiedzieć sobie "dam radę dla dziecka". Będzie dobrze, nie łam się :)

Asia trzym sie dzielnie i wyplakuj sie nam tez bo to pomaga :)

Tabasia to jak szybko odpada pepowinka to zalezy od jej grubosci, my mimo spirytusu dlugo z nim "walczylismy"

Muminku po poprzednich porodach moja ginka bez problemu wystawiala zwolnienie mojemu malzowi na opieke na mnie (hehe dziwnie wygladal w poczekalni pelnej bab hahaha ) ale teraz ma tyyyle urlopu jeszcze i dni wolnych za nadgodziny + tacierzynski ze w pracy sie wsciekna jak zacznie je wybierac na wakacjach ;) juz nie chcielismy przesadzac w kwietniu :) ale u ciebie ewidentnie opieka sie przyda nad toba bo wierze ze zle sie czujesz po takich przezyciach :( :(

Ja dam rade wiem o tym, tylko jakim kosztem "siebie", boję się tylko, że, któregoś pięknego dnia obudzę się i stwierdze, że mimo iż w domu porządek, dzieci mają co chcą, P ma święty spokój i nic nie musi, po za nazywaniem się ojcem, nie chodzą głodni, a ja? ja jestem nieszczęśliwa, bo za wszystkimi innymi to ja ciągle coś muszę dla innych, a dla mnie nie ma kto.:-(

reklama
Asia zacznij wymagać od P !! Nie może być tak że ty wszystko a on nic!! A jak jest taki cwany to zostaw mu w jakiś dzien dzieci i wyjdz zobaczymy czy uzna to za sielankę jak trzeba wszystko ztobic i nie wiadomo w co ręce włożyć :-/

Karina kurcze mam nadzieje ze wyniki Emili wyjaśnią syt i dobiorą jej odpowiednie dawki leków.. Jak katarek Kubusia?

Ja ewidentnie nie mogę jeść jabłek w żadnej postaci bo Adasia boli brzuszek i bardzo się męczy..pół nocy stękał tak mi go szkoda było :(

Mój m właśnie korzysta z tacieżyńsrzyńskiego bo czeka w maju na przedłużenie umowy i nie bardzo mogł wziąść L4 a szkoda bo bardzo by mi pomógł w piereszych 2 tyg a tak byłam skazana tylko na siebie ale spoko teraz juz jest na prawdę dobrze oby tak dalej :) jak patrze na Adasia to cale zmęczenie ból czy zle myśli idą w odstawkę :)

Do góry