reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

No sharmota jak zaczniesz rodzic jutro na fotelu to czekamy na bierzace informacje hehe :) Fajnie bo bys juz miala z glowy
Najgorsze to jest chyba takie czekanie i we wszystkim doszukiwanie sie oznak porodu...ehh ja wlasnie tak robie :)

reklama
Natasza co to znaczy rzadka kupa? :confused:

Kina troche pozno ale coz lepiej niz wcale :-D

Asia ja biore duzo żelaza takze zaparcia mam no i tez hemodupki...:crazy: Moze gwarancji nie daje ale chyba większość wyczyści jak cos...

joanna,
nie tylko Ty - wszystkie tak robimy :D

Mój gin też nie jest zbyt rozmowny. W zasadzie jedyne, co się od niego dowiadywałam to, że "wszystko w normie, serduszko bije, wymiary w normie" itp. Żadnych szczegółów. A ja pierwszy raz w ciąży jestem i chciałabym więcej wiedzieć ;) W końcu przestałam pytać, bo i tak nie otrzymywałam odpowiedzi. Następnym razem chyba wybiorę się na NFZ, bo jak widać prywatnie nic więcej nie wskóram ;)

Lei,
tylko lewatywa i tak gwarancji nie daje. A ja jeszcze męczę się z hemodupkami, więc nie bardzo chcę tam cokolwiek wkładać :] Chyba sobie zrobię zapas jakichś serków, kefirów i jabłek. I dużo wody będę pić. Może to coś pomoże. Choć zastaw do lewatywy kupiłam na wszelki wypadek...

Kina,
rychło w czas :D

sharmota,
przynajmniej szybciej będziesz "po" :) :p

Ale z tymi kefirami to nie wiesz kiedy zaczac jesc a lewatywa dziala szybko, chyba ze bedziesz takie mieszanki dziennie jesc to chyba w WC zamieszkasz
:-D:-D

Hej dziewczyny, u mnie też nic się nie dzieje. Miałam wizytę i oprócz tego, że szyjka miękka to nadal zamknięta. Malina waży 3kg także fajnie :)

Ale zla jestem na lekarza, bo ja miałam ten gbs pobierany na poprzedniej wizycie, 2 tyg temu i pobrał tylko z pochwy. Dziś rozmawiałam z położną z do tego szpitala, gdzie chce rodzic musze miec też z odbytu. Więc mimo, że mam ujemny ten wynik to i tak by podali antybiotyk. Dziś jeszcze raz mi pobrał więc, znowu 60 zł i nie wiadomo czy zdąże odebrać wyniki przed porodem, bo dopiero w poniedziałek mają być. On tam ma jakąś swoją teorię medyczna na to, że to nie jest potrzebne z groty Nutelli, nie wiem o co chodzi. No ale mógł się zapytać, skoro wie, że rodzę w innym szpitalu niż w tym co on przyjmuje, czy takie badanie wystarczy.
I do tego nawet mi nie pożyczył dobrego porodu, czy żebym dała znać po wszystkim. A chodziłam do niego przecież całą ciążę i dobre pieniądze mu płaciłam za to. Dziwnie tak się czuję z tym.

No ja nie wiem chodzisz, kupe kasy dostaje a ani nic milego na koniec nie powie. Niewdziecznik

Dziewczyny moze nie rodzicie przez to ze tyle o tym myslicie i caly czas w napieciu. Zapomnijcie o tym rozluznijcie sie jak przyjdzie to bedzie, jeszcze te co juz termin maja albo po to rozumiem ale te co 2 tyg do terminu to nie nazekac:angry:

Ale z tymi kefirami to nie wiesz kiedy zaczac jesc a lewatywa dziala szybko, chyba ze bedziesz takie mieszanki dziennie jesc to chyba w WC zamieszkasz
:-D:-D

No ja nie wiem chodzisz, kupe kasy dostaje a ani nic milego na koniec nie powie. Niewdziecznik

Dziewczyny moze nie rodzicie przez to ze tyle o tym myslicie i caly czas w napieciu. Zapomnijcie o tym rozluznijcie sie jak przyjdzie to bedzie, jeszcze te co juz termin maja albo po to rozumiem ale te co 2 tyg do terminu to nie nazekac:angry:

haha Kuklaki, więc te co mają termin na już, albo są po terminie -mają prawo ponarzekać.
Te co mają 2 tygodnie do porodu- mają milczeć i nie jęczeć.
A co z tymi, które nie wiedzą kiedy termin... ? haha bo nie wiem czy mogę narzekać czy nie.. :-D

Natasza u nas nie ma zbytnio twardych kupek , wszystko raczej płynne niz stałe :p i u Emily tez tak było ... Tylko u nas mm jest a nie Kp ...

Dzis pierwszy dzien w domu , młody znowu duzo spał wiec nie wydaje mi sie ze bede miala udana noc ...

Dzis jak Emily zobaczyłam po 6 dniach to sie wystraszyłam jaka ona wielka :szok:

Doli jestem ciekawa czy ktos Cie wyprzedzi :p

haha Kuklaki, więc te co mają termin na już, albo są po terminie -mają prawo ponarzekać.
Te co mają 2 tygodnie do porodu- mają milczeć i nie jęczeć.
A co z tymi, które nie wiedzą kiedy termin... ? haha bo nie wiem czy mogę narzekać czy nie.. :-D

Czekac, nie narzekac:-D

Karina moze w nocy tez pospi. A w szpitalu przesypial duzo w dzien a potem nie spal czy co?

reklama
Do góry