reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

ja po 2 porodach rozstepow na brzuchu nie mam mimo ze w 2 ciazy az 18 kilo mi sie przytylo z racji cukrzycy :(
ale za to mam rozstepy na udach :(

reklama
A ja uwielbiam być w ciąży :)
Pod koniec drugiej dosłownie płakałam w ukryciu, że to już ostatni raz...
Jestem po rozwodzie...

Ale poznałam wreszcie miłość swojego życia i teraz wariat mój kochany już o wózku myśli - taki jest szczęśliwy :-D
I pomyśleć sobie, że nie planowaliśmy tej ciąży - po prostu gumki nie wystarczyły ;)

A cieszymy się, jakbyśmy próbowali od roku ;)

Dla mnie tak samo okres ciazy to był najpiękniejszy czas w życiu ☺️ Mimo mdłości i wymiotów do prawie 7 miesiąca, bóli różnego rodzaju, anemii, zaparć itd

Mówiliście komuś o ciazy? Rodzinie, znajomym?

Hejka

No i zrobiłam test i niestety wyszedł negatywny :sad: no cóż może nie jest już nam dane,ale Wam dziewczyny życzę pięknych 9 miesięcy,w spokoju i zdrowiu... Pozdrawiam bardzo Serdecznie

Ja też miałam negatywny. Dostałaś okres? Spadła Ci temperatura?

Gdy byłam w pierwszej ciąży, jedna mamuśka z forum dołączyła do grupy po ponad szóstym miesiącu ciąży.
Robiła testy i wszystkie były negatywne. Co miesiąc miała krwawienia i nie zwróciła uwagi na to, że są mniej obfite. W końcu poszła na rutynową kontrolę do ginekologa i on jej mówi, że dziecko rozwija się prawidłowo...
Jaki był jej wyraz twarzy, gdy usłyszała, że to szósty miesiąc... ;)
Zatem...poczekaj chociaż na okres ;)
Testy czasem nie wykazują ciąży. Zwłaszcza tak wczesnej... :)

Na razie się ukrywamy.
W ogóle chyba poczekamy aż po prostu ktoś zauważy sam, że mi rośnie brzucholek ;)
Ale test zdał poprawnie ;)
A po 10 minutach powiedziałam, że to był ketchup ;)
Ucieszył się ;)

Ostatnia edycja:
O widzę że kwietniowki rosną w siłę :)
Mamuśka spokojnie poczekaj czy pojawi się okres, jak nie to powtórz test. Ja nie puszczam kciuków!
Lei ja mieszkam w Barcelonie z mężem i z córcia.
Tabasia a Ty gdzie mieszkasz?

Lei, no raczej, że nie mówimy, przecież to tylko 2 kreski i beta ;)

Jeśli wszystko będzie ok, to w 10 tygodniu powiemy rodzicom, jakieś 2 tygodnie później przyjaciołom, a reszta nas nie obchodzi ;)
A póki co nie ma o czym mówić i lepiej podchodzić na spokojnie, tyle rzeczy może się jeszcze nie udać...

To i ja witam wszystkie przyszłe mamy, które do nas dołączyły, gdy mnie nie było :) W piątek idę po skierowanie na usg i pewnie dopiero w środę będę miała. Wciąż nie wiem jakiego lekarza wybrać, ale teściowa, jako, że wróciła dwa dni temu z zagranicy i mieszka tu od dziecka ma mi troszkę pomóc. Jestem w 5tydz1dzien wychodzi na to :) i juz przytyłąm ponad 2 kg. nie jem jakoś szczególnie dużo, bardziej regularnie i mysle o tym co jem. Wszystko poszło mi w biodra i brzuch ( z natury jestem niska i dosyc szczupła ale z pupą i talią jak to sie mówi- moze to ma znaczenie?). Mam już lekkie mdłości- bez wymiotów, ale rano ledwo udaje mi się coś lekkiego zjesc... Ogolne samopoczucie raczej dobre, tylko strasznie się szybko męczę :( Chwilkę przed zajściem w ciąże zakupilam sobie poradnik dla rodziców ( od ciąży do 3 roku zycia) " Moje dziecko". Dla początkujących mam polecam, mnie sie udało zakupic za 15 zł nową a cena z okłądki 39 zł. Jest w tej ksiazce chyba wszystko :) Ile to ja sie na studiach uczyłam o okresie prenatalnym, muszę znalezc notatki z psychologii ( opisane dokladnie co sie rozwija w ktorym tygodniu ). Jak ktos chetny to przeslę :) aha, wczoraj miała miejsce dziwna rzecz, mocno kichnęłam i poczułam leżąc intensywny skurcz w jajniku, aż sie zgiełam w pół. ból minął, ale czy to normalne? Pewnie nie powinnam sie az tak napinac...;/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zgadzam sie z dziewczynami. Dla mnie ciaza to byl rowniez najpiekniejszy okres w zyciu :) wiem ze teraz bedzie inaczej i nie bedzie tylu zaskoczen ale mam nadzieje ze bedzie rownie cudownie :)

U mnie wie najblizsza rodzina i przyjaciele. Nie jestem przesadna i od razu jak tylko pojawily sie 2 kreski powiedzialam. I jestem dobrej mysli. Co ma byc to i tak bedzie i mi nie robi roznicy kiedy powiem ;) A reszta to tak jak Grubson nie obchodzi mnie to. W pracy tez nie powiem. Niech sami zauwaza lub nie. Nie interesuja mnie ci ludzie.

Mamuska idz na bete. Bedziesz wiedziec na pewno. Nie wykluczaj jeszcze wszystkiego.

Mila ale super zazdroszcze!!! Uwielbiam Hiszpanie :) a maz Polak jak moge spytac? Ja na deszczowych wyspach sie zadomowilam :)

reklama
Tabasia, no i dobrze, każdy ma swoje przekonania ;) I u mnie absolutnie nie chodzi o zapeszanie, nie wierzę w dyrdymały!
Raczej o to, że jeśli się nie uda, to nie chcę musieć wszystkim mówić i wysłuchiwać pocieszeń ;) Mąż jest dla mnie największym wsparciem. Ostatnio też nie mówiliśmy, dzięki czemu jak było po wszystkim, to szybko się pozbierałam i o tym zapomniałam.

Ale, ale, teraz na pewno będzie inaczej i za trochę ponad miesiąc oznajmimy radosną nowinę przyszłym dziadkom :p
Chociaż moi rodzice się nie ucieszą na początku, na 100% :p:p

Do góry