reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Asiulka sudokrem jest tez na odpieluszkowe odparzenia. U mnie nic lepiej sie nie sprawdzilo jak na razie

Pat - tylko ze osób starszych sie raczej nie wyróżnia. Przynajmniej u mnie nigdzie takiej informacji nie widziałam. Są kasy dla ciężarówek i inwalidów.

Wiem wiem :) dlatego napisalam ze jak dla mnie :) u nas sie nie sprawdzilo nie wiem nie lubie tego kremu ale wiadomo ze dla kazdego co innego wiec trzeba probowac i dostosowac :)

Asiulka no co Ty tak Cię zawołali? :D szok!

Ja mam taki brzuchol jak w 5/6 mc jak kazdy dowiaduje sie w ktorym tygodniu jak pytaja to sa w szoku i smieja sie ze blizniaki. U mnie to 4 ciaza w drugiej na tym etapie poronilam zero brzucha w trzeciej ciazy mialam taki sam brzuch pod koniec 3 mc a teraz 2 mc i wielgachny ehhh.. nikt sie nie burzyl to byla kasa z pierwszenstwem nie pchalam sie bo ja tak nie lubie stanelam tylko w widocznym miejscu na samym koncu heh nikt nawet nie burknol pod nosem no wiedzieli do jakiej kasy sie pchaja :)...
Ale mam obiadek mniam schabowe ziemniaczki kalafior z bulka tarta mam nadzieje ze sie nie powtorzy to co wczoraj

Asiulek prawda jst taka , że te babcie to jak chodzi o tramwaj, autobus to przegonią Cię sto razy, do kasy też, po promocje też a potem udają umierające, trzeba umiec dobrze grac. nie mówię, że wszystkie ale niestety większość u nas to nagminnie...

Oj święta prawda co do babć , ale wystarczy rzucić hasło że cos darmo będą rozdawać to od rana beda zajmować kolejke i nic ich nie bedzie boleć. Mialam przyklad ze 3 lata temu otwierali nową Stokrotke - z ciaekawości bo to blisko zaszlam tak 5 min przed otwarciem- sami emeryci , renciści. Ludzie mieli taki ubaw że szok, a kumpel który mieszka obok i widzi z okna mówił ze o świcie juz stali.

co do starszych osób - widziałam kiedys niezły obrazek, starsza pani z balkonikiem przebiegała przez przejście dla pieszych, balkonik w rękach i bieg:-D myślałam, że padnę.
a znacie tę stronkę? 8. tydzień ciąży: kalendarz ciąży - Pierwszy trymestr | Kalendarz ciąży w mamazone.pl
z córcią i z mężem oglądamy sobie i Małej się bardzo podoba. Mnie też:-)
Dobranoc. Nie wiem jak w weekend u mnie z aktywnością, ale ściskam Was serdecznie.

No u mas tez ale kłótnie są co ni miara ze one starsze stać nie mogą itp. ciężko się z nimi kłócić...:p

Asiulek prawda jst taka , że te babcie to jak chodzi o tramwaj, autobus to przegonią Cię sto razy, do kasy też, po promocje też a potem udają umierające, trzeba umiec dobrze grac. nie mówię, że wszystkie ale niestety większość u nas to nagminnie...

A mnie ostatnio poniosło - byłam do lekarza umówiona na 9.40 - zwolniłam sie z pracy aby byc punktulanie. Przychodze i kulturalnie pyam osób w kolejce na która sa godzine? (chciałam opóxnienie poznac) na co babcia lat 70 + ze nie wazne na która godzine wazne ile kto czeka bo ona tu od 8 siedzi.... wrednie odpowiedzialam ze jak ktos nie ma co robic to kolejki w przychodni trzyma a zapisy sa po to aby kolejek nie było i poszłam po recepcjonistkę - co sie okazało na 4 czekające osoby 1 byla przede mną, 2 po mmnie a starowinka-awanturnica miała na 12.30....

babcia kolezanki umierająca na codzien na wszelkie choroby świata jest w stanie jechac na drugi koniec miasta po bagietke w promocji.

Mojej babci nawet ie bede komentowac bo jej juz kilka razy zrobilam awanure o liste pilnych zakupów typu jablka z lidla, szynke z tesco winogrona z auchan. Uzasadnienie zawsze słyszałam jedno - bo ty masz samochód... ale to ze na wode on nie jeździ to juz pod uwage nie weźmie

Wiem wiem :) dlatego napisalam ze jak dla mnie :) u nas sie nie sprawdzilo nie wiem nie lubie tego kremu ale wiadomo ze dla kazdego co innego wiec trzeba probowac i dostosowac :)

Ja mam taki brzuchol jak w 5/6 mc jak kazdy dowiaduje sie w ktorym tygodniu jak pytaja to sa w szoku i smieja sie ze blizniaki. U mnie to 4 ciaza w drugiej na tym etapie poronilam zero brzucha w trzeciej ciazy mialam taki sam brzuch pod koniec 3 mc a teraz 2 mc i wielgachny ehhh.. nikt sie nie burzyl to byla kasa z pierwszenstwem nie pchalam sie bo ja tak nie lubie stanelam tylko w widocznym miejscu na samym koncu heh nikt nawet nie burknol pod nosem no wiedzieli do jakiej kasy sie pchaja :)...
Ale mam obiadek mniam schabowe ziemniaczki kalafior z bulka tarta mam nadzieje ze sie nie powtorzy to co wczoraj

U mnie identycznie!! to tez moja 4 ciaza (jedno poronilam pod koniec 3 mca i tez mam wywalony brzuch jak cholera!!! Pokaz swoj!!!!

reklama
A ja dziewczyny dzis jestem z siebie mega dumna!!!!!
jesteśmy "chwilowo" jeszcze na wynajmowanym, dopiero w przyszlym roku zamieszkamy u siebie... Wczesniej wynajmowalismy piekne mieszkanko, mega nowoczesne itd., to wynajelismy bo jest pare stów tańsze i szybciej sie wprowadzimy na nasze i wszystko byłoby ok gdyby nie przeochydna łazienka,pomalowana żólto-sraczkowata obdrapana farba olejna do polowy (tzw. lamperia) zasyfiala z rurami na wierzchu i stara zółta żeliwna wanna stojacej na deskach :-D i dzis wpadlam w depresje, pojechalam do catoramy i wlasnoreczne, samotnie i osobiscie zrobilam w niej remont!!!! Jestem zajebista :-D

Do góry