reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Natasza - no denerwuje sie ta ciąża, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Mam juz dziecko z porażeniem mózgowym ... Wiec to zrozumiałe. Ogólnie jestem niespokojna jakaś ..

reklama
Karina ja to grubas jestem i ciśnienie mam ok. Może coś cie wkurza albo stresa masz jakiegoś?

Współczuje wam dziewczyny tych cukrzycowych diet i mdłości. Oby mnie to ominęło szerokim łukiem czego i wam zyczę.

Boże jeszcze godzina i do domu :) Wykończą mnie te II zmiany.

Trzeba być dobrej myśli ..wiem że łatwo mówić ale sobie też to powtarzam.. jestem już po jednym poronieniu i nie chce nawet takich myśli do siebie dopuszczać..
Głowa do góry szczęśliwe mamy=zdrowe dzieci:-)

karina ja wlasnie jakos tez niespokojna jestem :/ schizy wlaczone bardzo czesto :
cisnieniu nie pomagam tym :(
cukrzyce i nadcisnienie mialam w poprzednich ciazach ale dopiero w II/III trymestrze a teraz wszystko tak wczesnie sie pojawilo gdy dzidzia dopiero sie rozwija i ksztaltuje :( duzo gorsze sa konsekwencje dla dzidziusia :( :no:

Byłam dzis odebrac wyniki i kurcze wszystko było by ok gdyby nie to ze mam za wysoki cukier na czczo :-( Niewiem co teraz 10.09 ide do lekarza (dzis bylam tylko u poloznej) poza tym cos nie tak w moczu ale mowila ze to nic strasznego no i w morfologii MCV i Eozynofile troche podwyzszone ale nie wiem co to oznacza, polozna nie skomentowała...

Iza dziękuję bardzo przez Ciebie robię---> Moje Wypieki | Ciasto grysikowe z truskawkami i galaretką ;-))) se, se, se z myślą o synu oczywiście hehehe

Myla a o ciążach obumarłych i pozamacicznych - objawach, dajcie spokój. od kataru można umrzeć dzięki google. juz nic nie czytam, póki na dole boli jak na @ ale słabiej i ciągnie co jakiś czas to jest ok - bo rośnie, tak sobię tłumacze..
Przestan czytac *******y!!!!! :wściekła/y:A mnie przestało podbrzusze ciagnac i co? Teraz mi to napisalas i bede sie schizować :sorry2:

Wy tu o batonikach a ja diete cukrzycowa wprowadzilam i cukry sie jakos trzymaja choc chleb orkiszowy jaki dzisiaj kupilam mi nie sluzy :(
ale przy okazji mierze tez cisnienie i tu lipa bo wszystkie pomiary wieczorne na gornej granicy :( noszzz kurde :(
Czemu diete? Moze nie doczytałam...mialas problemy z cukrem przed ciaza czy teraz dopiero? jesli to drugie to pisz mi tu szybko wszystko bo sie denerwuje

karina ja wlasnie jakos tez niespokojna jestem :/ schizy wlaczone bardzo czesto :
cisnieniu nie pomagam tym :(
cukrzyce i nadcisnienie mialam w poprzednich ciazach ale dopiero w II/III trymestrze a teraz wszystko tak wczesnie sie pojawilo gdy dzidzia dopiero sie rozwija i ksztaltuje :( duzo gorsze sa konsekwencje dla dzidziusia :( :no:
jakie moga byc konsekwencje tej cukrzycy nieszczesnej?

myla nowak - jaki masz cukier na czczo ?

mi na czczo wychodza dobre pomiary gorzej mialam po obciazeniu glukoza prawie 200 po 1h i 2h :(

dobrze ze mialas badanie i wyszlo wlaczysz dietke - i bedzie dobrze :) srtaszna nie jest ale nie ma w niej nic pewnego bo kazdy organizm jest inny wiec rzadne gotowe jadlospisy nie wchodza w gre trzeba nauczyc sie jak organizm reaguje na kazdy produkt wiec i mierzenie glukometrem cie pewnie nie ominie
ale ja propobuje zebys przed snem cos zjadala - kanapeczke. owoc albo troche soku, nie mozesz byc glodna na noc bo paradoskalnie od tego mozesz miec cukry zawyzone rano :(

Dokladnie - jak mowila moja pani doktor - cukrzyca ciążowa jest specyficzna, trzeba jeść wszystko, ale mało za to często. I obserwować.

reklama
Do góry