reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Babydust jestem z Tobą ja też na diecie cukrzycowej i niestety na insulinie ale nie damy się:-)
Ja dziś kupiłam żytni chleb na naturalnym zakwasie zobaczymy jak mi połuży:-)

reklama
Ja jeszcze nie ba cukrzycowej. Chodź jak sobie przypominam to cukry po cukrach prostych tj wszelkich teoretycznych zakazanych ciasteczkach, czekoladkach itd miałam w normie. A jak zjadłam przed południem ukochany nabial to 210 - 240....

ciezko stosowac ta diete na poczatku ciazy gdy nudnosci dokuczaja i brak ochoty na wiekszosc potraw :(
kompletnie nie mam ochoty na mieso ani na twarogowe potrawy oraz na wiekszosc warzyw :( czyli na to co powinno byc podstawa mojego zywienia :(
takze moja dieta glownie opiera sie na kanapkach z serem i pomidorem oraz warzywnych zupach ewentualnie jajko i parowki
jak pomysle o pieczonym udku to od razu mi nie dobrze
mam nadzieje ze niedlugo mi przejdzie to :(

kupilam stewie bede eksperymentowac ale nawet na to nie mam ochoty :(
kasze , makarony i owoce tez sa blee :(
slonecznik mi dobrze robi wiec siedze i skubie , nudnosci mi lagodzi :) a ze nie dam rady duzo zjesc tak skubiac to i dietetycznie trzyma cukier w ryzach

Dziewczyny witajcie,
Po długiej przerwie wracam. Niestety wraz z początkiem 9 tygodnia zaczeły się niemiłosierne mdłości i wymioty. Miałam dzisiaj pierwszą zmiene w sklepie więc byłam od 5 rano. Czas na śniadanie a ja na nic nie mam ochoty, więc sądząc że bułka z serkiem śmietankowym będzie najlepszym rozwiązaniem zjadłam ją. Niestety na nic, 3 podejścia i nic. Na obiad pomidorowa i zwrot. Teraz spagetti i to samo. A tak mnie mdli że po przyjściu do dmu poszłam spać z nadzieją że przejdzie ale nic z tego. Jest po prostu tragicznie.

Hejka :-)
Dzis mierzyłam ciśnienie i : 143/88 .. Za duże :-( , ostatnio mialam 122/83 ..., mam nadzieje ze mi troche zejdzie. W ostatniej ciąży tez mialam to samo :-( tak to jest jak sie ma nadwagę

Karina ja też kg in plus a ciśnienie w normie. za to kupiłam dzis jakis dziwny chleb i zjadłam na kolacje. Niby same ziarna ale zaraz go chyba zwróce. Mam mdłosci ewidentnie wieczorne - czego w pierwszej ciazy nie doświadczyłam i nie wiedziałam ze to takie męczące.

Ja też mam trochę kilogramów na plus ale ciśnienie w normie
Będzie dobrze ne martw się Karina może czymś się denerwujesz i Ci rośnie?
Ja na szczęście mdłości nie mam ale myślę że to tylko kwestia czau... za to męczą mnie zaparcia... macie jakieś sprawdzine metody?

reklama
Aylin , ja w pierwszej ciąży wymioty mialam dopiero w 8 miesiącu i to przez zgagę ... Teraz mam lekkie mdłości ale bez wymiotów ... No zobaczymy jak to bedzie dalej. Mam rownież nadzieje ze u Ciebie ten stan szybko minie ✊✊✊

Do góry