reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

My powiemy dzisiaj dzieciom, wczoraj nie było czasu. Ale już martwiasiedzieciaki dlaczego się wciaż źle czuję :sorry2:
Ja też mam największy problem w tym, że to co powinnam zjeść po prostu mi odrzuca i jak tu na siłę zjeść jak cofa:dry:

reklama
odkad powiedzielismy dzieciom to mam 100 pytan do :) kazda rozmowa rozpoczyna sie albo konczy tematem dzidziusia :) dzieci sa zajarane jak gwizdki

Asiulka, to normalne ze krwiak jest blisko zarodka, bo si wytworzył w ścianie macicy przy pęcherzyku. Powiem ci szczerze ze bardzo dobrze ze krew juz sie ewakuowala, bo prawdopodobnie teraz juz bedzie sie goilo. Bądź dobrej mysli. Lekarz kazał leżeć? I sie nie wysilać?

A laski, położna moja sprawdzała przy mnie w encyklopedii leków ze kwas foliowy 5 przyjmuje sie przed ciąża, a 4 na poczatku ciazy do 8tc! Dłużej jeśli jest ryzyko rozszczepu kręgosłupa lub w poprzednich ciążach płód był zdeformowany. Inaczej, po 8tc, jest tylko zbędnym lekiem ktory do niczego nie służy...
Suplementy witaminowe tez zbędne. Czysty marketing. Ale jak juz faktycznie ktos sie zle odżywia to dopiero ok 20tc zwiększa sie zapotrzebowanie dziecka, i to głownie na wapń, no ale kazdy zrobi jak bedzie uważał. Ja nie lubie strasznie brac "lekarstw", wole zagryzać marchew ;)

Iza masz rację, lepiej odżywiać się dobrze, z tym, że pożywienie które jemy nie jest często odżywcze..jest pozbawione części witamin poprzez transport długi i obróbkę.
Ja też nie lubie łykać i nie bedę kupować witamin dla ciężarnych, jednak foliany i wit. z grupy B sąbardzo istotne. Żelaza mam tak mało, że muszę sięsuplementować, ale wybieram właśnei formy jak najbliższe naturalnej.
Kwas foliowy w sztucznej formie łykany w późniejszym okresie moze sieprzyczynić do jakis problemów..nie wiem czy nie astma czasem.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry