reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

AgiJagi to masakra!! Ja w pierwszej ciazy raz tylko wymiotowalam a tak to mulilo. W tej, mam wrazenie ze mam intensywniejsze mdlosci :(
Jeszcze troche i sie skoncza a zacznie sie zgaga :))

Alikorn ja juz ledwo sie mieszcze. Wlasnie dzis pisalam ze wyciagnelam ubrania ciazowe juz z szafy :) druga ciaze u mnie faktycznie szybciej widac...
Chcialabym jak najpredzej wrocic do wagi z przed. Wczesniej mi nie zalezalo. W sumie to bez diety po kilku miechach wazylam nawet mniej niz przed ciaza. Teraz chyba tak dobrze az nie bedzie :))

reklama
Tabasia farciaro... Widac dobre geny ;)

Ja bardzo chętnie do bezglutenowej dołączę bo i tak ograniczylam do minimum i wlasnie zaczynam sie wtajemniczac w żywność bio. Marzy mi sie jeszcze dieta wegetariańska ;) pewnie na tym sie skończy ;)
...i chyba przejdę do wątku kulinarnego dalej kontynuować temat
Kerna, chyba bedziesz moim żywieniowym guru ;) ja tez zaczynam coraz bardziej przykładać wagę do naturalnego i zdrowego odżywiania. Mam nawet własny ogródek w którym hoduje własne bio warzywa ImageUploadedByForum BabyBoom1408737583.148809.jpg

A co do informowania, to 21/09 mam urodziny i zamierzam powiedziec oficjalnie o ciazy. W sumie poinformuje pewnie moj synek, zdjęciem z tshirtem pt. "big brother". Bedzie to 11/12tc wiec mysle ze spoko, z reszta co ma byc to bedzie.

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1408737583.148809.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1408737583.148809.jpg
    85,7 KB · Wyświetleń: 52
Iza zazdrosze ogrodka!!! Super sprawa :) ja niestety nie mam czasu ale nie wykluczam ze w przyszlym roku czegos w koncu nie posadze.

Z figura moja... zeby nie bylo tak kolorowo to moze i waga mniej pokazywala ale za to cycki zflaczaly i ogolnie cialo juz nie takie sprezyste. Ale to tez i moja wina bo ja do sportow jestem kaleka :)) po porodzie na pewno to zmienie,mam psa ktory potrzebuje duuuzo ruchu wiec bede z nim biegac :)) Przynajmniej taki jest plan ;)

Co do zdrowego odzywiania ja tez zwracam uwage na to co kupuje. Chce wierzyc ze napis organic mowi prawde... Czytam etykiety na produktach,ostatnio zrezygnowalismy z platkow sniadaniowych i zastapilismy zdrowsza owsianka. Nawet mlody sie przekonal i wcina :) jeszcze tylko maszyne do pieczenia chleba musze nabyc...

O diecie bezglutenowej slyszalam bardzo dobre opinie i byc moze sie w koncu nia zainteresuje.

u nas też ogródek:tak:
co do diety to hmm u mnie to raczej sposób na życie już. Przyswoiłam po części z każdego. Nieco paleo (czli dieta bogata w tłuszcze, mięcho i warzywa) z wyeliminowaniem glutenu, czasem owies tylko i żyto, pszenica jest u mnie zupełnie zdyskwalifikowana, no i to łączę z IG:rofl2:
Schudłam od porodu 15kg, na tej diecie czyli dużo masła, śmietany, oleju koko:tak:

Masz racje, zaczynam od diety ale celem jest zmiana stylu odżywiania, nawyków. Mam cały słoik oleju kokosowego ale jeszcze go nie otworzyłam. Mama namawia mnie teraz na zakup jakis alg chlorelli,spiruliny ..ale musze jeszcze poczytać jak to sie ma do ciazy ;) znasz?slyszalas o tym?

15kg schudłas od marca?!?

Wiadomo ze po ciazy ciało juz nie to samo, ale wiek tez napewno gra role no i geny przede wszystkim. Łudzę sie ze przy dobrej diecie i odrobinie sportu wrócę do sylwetki ktora miałam kiedys.

Hej w nocy dostalam krwawienia ale nie takze cieklo bardzo ale to byla zywa krew. Wlasnie wrocilam od lekarza z IP zrobil usg okazalo sie na szczescie ze jest dzidzius ale krwiak wiekszy tuz obok :( mam lezec brac duphaston i acard. W poniedzialek na usg bedzie widac wtedy serduszko ciaza o tydzien mlodsza....

Dobry :-)
Przez ten remont wogule nie mam czasu :-(.
Asiulka to sie strachu napedzilas :-(, uważaj na siebie ...
Witam serdecznie nowe mamusie i życzę udanej ciąży.
U mnie tez wiecej widac ciąże niż za pierwszym razem... ( wtedy do 6 mogłam ukrywać) a teraz juz jest cieżko. Ale to przez apetyt , co godzinę mam silnego gloda .. katastrofa :-(.
Rodzina jeszcze nie wie .. , szefowa i dwie koleżanki z pracy no i mój :-).
Miłego dnia :-)

Asiulka na pewno wszystko będzie dobrze, trzymamy kciuki!

Ja przed ciążą jadłam same zdrowe rzeczy, owoce warzywa, soki warzywne, mój mąż tak samo i pewnie dlatego tak szybko udało nam się zajść w ciążę, ale odkąd jestem w ciąży na widok soku warzywnego zbiera mi się na wymioty i mam ochotę na same niezdrowe jedzenie:/

Miłego dnia wszystkim!

Łykałam chloerellę, celem oczyszczania, przy algach trzeba sporo pić. Spirulinę zresztą też łykałam..a zawsze można sobie z niej maseczkę zrobić ;-)
Teraz łykam kwas foliowy w formie metylowej i B12, do tego żelazo ale z ziół piję, koleżanka dała mi namairy na ten preparat (mam bardzo niskie żelazo) i nie wiem, czemu lekarze o nim nie mówią, jest o wiele łatwiej przyswajalny, z krótkim terminem, bez chemii.
Schudłam od porodu czyli od stycznia, od marca dołączyłam bezglutena i IG bo wyszła cukrzyca. No ale tamten czas do marca to raczej głodówka była ze stresu, wiadomo.
Zmieniłam swój sposób odżywiania o 180st. Z ciagłych wafelków i batoników (paczka ptasiego mleczka wystarczała do południa lekką ręką) na warzywa, mięso, jaja i tłuszcze no i owoce ale ograniczone, nasiona i orzechy, kasza jaglana i gryczana niepalona :-)

Kolejny dzień wielkiej niemocy, ledwo śniadanie dzieciom zrobiłam. Ale jajecznica z pieczarkami na śmietanie warta była poświęcenia.;-)

Asiulka przykro mi :( Też miałam krwiaka, u mnie na szczęście się wchłonął i nie krwawiłam. Pewnie zależy to też od umiejscowienia. Powodzenia i odpoczywaj!

reklama
Asiulka lez i wierz ze b edzie dobrze :) ja lezalam 7 tyg ale corcia jest sliczna :)

ja powiedzialam dzieciom zaraz po usg z serduszkiem a wczoraj mojej rodzinie - mama az buzie rozdziawila ze zdzwienia hahaha
tesciowie jeszcze nie wiedza bo ich nie ma

do tego okazalo sie ze sasiadka z dolu tez w ciazy i ma termin o tydzien szybciej niz ja :D

co do brzucha to mam juz mocno widoczny - ale wiekszosc to przez wzdecia :( na szczescie glownie chodze w sukienkach wiec jeszcze mam w czym chodzic
ja musialam natychmiast wdrozyc diete cukrzycowa choc w tak wczesnej ciazy nie jest to latwe bo jak nie jem to jest mi niedobrze :( a do tego wiekszosc mi nie smakuje albo nie mam na to ochoty :( echhh

Do góry