reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
Jestem nowa na forum ale dołączam się do noworocznych życzeń coby dzieci były zdrowe (przede wszystkim), nie brakło cierpliwości, pogody ducha, życzliwości ludzi wokół. Żeby problemy (jeśli już się zdarzą) były małe jak mrówka, a radości wielkie jak góra.

Anekha, jak moja Lusia miała strasznie odparzoną pupę po Huggies (niestety uczulenie) to lekarz przepisał nam maść robioną z lanoliny, parafiny i wazeliny po 50g każdej. Odparzenie przeszło, a tej maści używam na stałe do pielęgnacji przy przewijaniu. Wychodzi tuba 150 g za ok. 10 zł, więc niedrogo a skutecznie.
Co do Oilatum to mogę polecić tańszy odpowiednik Oilan od Oceanic.

hej wszystkim
jeszcze na chwile zajrze do Was:-)
Co u Was?
gdzie balujecie?
my w tym roku w domku;-)

z małą idę do lekarza teraz ...z tą pupa...no i chyba ospą..niby krostek więcej nie ma ale tempka jej rośnie wiec sie może coś wykluć...niech ją obejrzy bo jutro to tylko pogotowie ...

Angi
witamy:-)
co do odpowiednika oilatum...to wszystko fajnie,testowalam kilka...ale teraz używamy oilatum plus( z środkiem przeciwświądowym) bo mała sie drapie jak ją uczuli coś...więc jakbyś tego odpowiednik znała to będę wdzięczna za podpowiedź:-)
A Ty o sobie może coś napisz..... ;-)

Ada
a Amirek tylko mleko czy jak?????moja niby je te zupki...ale nadal zabielane i z butli bo sie drze jak tylko wiciągnę łyżeczke..nawet nie zblizając jej do buzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mała złosnica..no nic kiedyś w końcu nauczy się sztuścami jesc..hehe chyba że nie i będzie dorosla i butle ze smokiem na obiad se będzie szykować:-D:rofl2::-D

Lady, Ruda, Renatka,Bubu,Rybusia...co u Was?:-)Pozdrawiam!!!:-)

dobra zmykam znieść sobie ten diabelny wózek:crazy:

Do miłego kochane...być moze już zobaczymy się"za rok" hahahaha:-D
Udanego wieczorku i nocy zyczę..i wszystkiego naj jeszce raz na nowy Roczek...jakbym już nei zakukała:tak:

HELOŁ!!!!!!!!!

ANEKHA mój nie zje nic nic kompletnie owszem dałam mandarynke zjadł(alergie dostał) poskubał bułkę słodką tak zrobiłam wczoraj pomidorówkę a gdzie :crazy: mi to ręce opadają ja nie wiem co z nim jest nie zje łyżkę to kompletnie a w butli też nie dałam mu trochę marhcewki do mleka i wyczuł nie zjadł ja nie wiem co z nim będzie:baffled::nerd: jeden raz weźmie a drugi raz jak zaczyna wyć ło matko jak syrena strażacka...lipa po całości...:dry:

Anekha mój miał tak odparzoną pupe przy zastzrykach jeju starsznie ja tylko wietrzyłam często sudocream i mąka ziemiaczana przeszło po 5 dniach ale darcia było......bo to tak boli....no faktycznie idź do lekarza bo prawdopodobnie to może być ospa....jak wejdziesz do przychdoni krzyknij ,ze masz dziecko z ospą to cię przepuszczą wszysycy:-D:-D:-D

no i ja z mym lubym też sylwek w domu ale mały spać a my se posiedzimy tylko sąsiad z óry robi balange a ten to potrafi więc nie wiem czy mi dziecko pośpi:baffled:

reszte pozdrawiam...

Ada04 jeżeli mały nie chce jeść zupek spróbuj mieszać smaki ze słodkimi. Ja do marchewki z kurczakiem dodaję jabłko albo banana i mała wsuwa aż się uszy trzęsą. Przede wszystkim nie dawaj cytrusów. Są transportowane z daleka i opryskiwane żeby przetrwały podróż dlatego mogą uczulać.

Anekha może da radę zaprzyjaźnić maleństwo z łyżeczką jak dasz ją do zabawy. Moja mała jak pierwszy raz zobaczyła łyżeczkę to potraktowała jak gryzaczek :) ale nie było większych problemów z karmieniem.

Ostatnio Lusia mało je. Samego mleka zje może 100 i się wykręca. Już nawet zaczęłam dolewać soku żeby zmienić smak i zachęcić do jedzenia. Na szczęście kleik z jabłkiem zjada chętnie w większej ilości. Z zupkami to różnie, raz zje 200, innym razem 100 i ucieka. Ma już 6 ząbków, ale zastanawiam się czy kolejne nie idą i jedzenie ją drażni.

Ostatnia edycja:
ANGIE witaj na kwietniówkach:-)

ja mieszam ze słodkimi kiedyś lubiał tak jeść ale od 2 mieisecy odrzucił wszystko odkąd zachorował i od tamtej pory klapa a wcześniej jadł wszystko warzywa owoce...teraz nie tknie za cholere....a ja daję łyżeczkę do ręki daje papu do ręki,żeby sam jadł smaruję rączki jedzeniem bo bierze do buzi ale nic nie pomaga póki co.....

dobra lece nakarmić i spadam na zakupy:-) do usłyszenia:-)

Angie
no kiedys na pewno sie zaprzyjazni z lyzeczka:-Ddawalam do zabawy ale teraz ryczy jak tylko widzi lyzeczke wiec narazie nie wyciagam...moja jak i Ady miala etap[ niejedzenia....z synem nie bylo takich problemow;-)

Ada
my to juz z naszymi dziecmi duzo rzeczy testowalysmy...z mlekiem, z sinlackiem z kaszka na slodko, doprawione...z mieskiem i bez...mix warzywek i oddzielnie...haha...kiedys sie przemoga i beda jesc normalnie....chyba:-p:-D:rofl2::-D:-p

aaa no i mała ma ospe jednak....

Ostatnia edycja:
a tu moje dzieci dziś z rana:-)
gggggg.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
ANEKHA oby jej szybko ospa przeszła i nie swędziała tak;-):happy:

a co do testowania masz rację mi pomysłu brak już....no ja myślę,że od 2009 zaczną se pewnie myślą,że od nowego roku zrobią nam niespodziankę:-D:-D:-D

Szykuję dla nas na wieczór papu i zaś będe siedzieć i jeść ech....sama przyjemność:-p:-):happy::rofl2:

Do góry