reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Ada
a co szykujesz do papu?ja chetnie wpadmne bo mi sie robic jakos nic nie chce:-Dhihino ale cos trzeba zrobic.....zmusze sie jakos:-D:-p:-D

reklama
Święta, Święta i po Świętach,
nikt już o nich nie pamięta,
bo Sylwester już za pasem,
bawmy ostro się w tym czasie.:)

wszystkiego naj kochane w tym 2009 roku

teraz troszkę codziennych spraw

witam nową mamuśkę Angie_G :-)
ale malutka ma dużo ząbków WOW :szok:
jak przechodziła tak intensywne ząbkowanie:confused:
napisz jak masz na imię i parę słów o sobie bo my tu jak wielka rodzinka :-D
napisz jak tam malutka się rozwija jaką ma wagę upodobania itd.

Aga
no to pech OSPA potrzebna jak świni siodło na to zakończenie roku
ale z was twardziele i przejdziecie ją pewnie gładko :tak:

Ada ja też jestem ciekawa jak te nasze bąble będą dziś spać :szok:
u mnie też wszędzie na około imprezy
ale to pikuś bo ja też mam imprezę
ale bardziej boję się reakcji na fajerwerki :-(
nie wiem czy mały nie będzie się bał

ok spadać muszę szykować nasze balety
już prawie mam całe jedzonko przygotowane ale trzeba jeszcze chatę ogarnąć
więc papa i miłej zabawy :tak::-)

RUDA no właśnie u mnie strzelają już od rana raz sie wysrtaszył ale w noc najgorzej będzie no nic da sie rade...

ANEKHA w sumie nic takiego robię lasagne sałatki zrobiłam sernik na zimno to dla nas dwójki tylko ale i tak za dużó tego hehe....ale zje się:-pw końcu cała noc przed nami:-D:-D

oki zaraz młody wstanie i bedziemy się bawić:sorry2::blink:do wieczorka a potem nyny:-)może jeszcze zajrzę...:-):happy:

HEJAAAA :)

Dzieki za zyczenia :) wzajemnie!

Agnes a nie mowilam izolacja byla a mala i tak zlapapala ale jeszcze taka mala ze sie az tak chyba nie podrapie?!!oby!!!! przynajmniej juz bedzie miala to za soba bo starsze dzieci czasem tak sie drapia jak cholera i maja blizny........

Ale macie z tym jedzeniem moj wpierdziela slicznie wszystko i w dobrych ilosciach takze nie mama na co nazekac ... przespia mi cale nocki nie je juz w nocy zas duzoo pije nad ranem kolo 6.....

wstaje juz sam trzeba wiecej go pilnowac...wstaje i chce isc i upada skubaniec sie nie boi... raczkuje powolutku daje rade jak mnie widzi to tylko mama mam i raczki ..a tak to siedzi i sam sie bawi na dywanie tylko musze go zasypac zabawkami co najsmieszniejsze ze nie jego tylko dominika bardziej go rajcuja pilke ladnie kopie non stop by kopal i kopal......

jeju jakie to zyci fajne jak dzieci zdrowe sa ....psychicznie odpoczywam juz..... maly chodzi w chodziku od pokoju do pokoju sam po chacie na troszku rece wolne :)kiwa juz glowa na tak i mowi przy tym jak sie puytam go tak??? a on kiwa i mowi taaaaa :) 2 tygodnie a takie postepy zrobil szok....

je mi juz chlebek z maselkiem ladnie male kawlki mu daje i slicznie je se juz sie nie dlawi jemy grubsze kawalki wazyw juz nie miksuje na mial i super se radzi..... przytyl mi taki papusiek sie zrobil :)

Ja u rodzicow jestem caly czas i se siedzimy odwalilam sie jak nie wiem dla meza hihihihihih anigdzie sie nie idzie:p

a jak tam u Was????opowiodajcie bo ja strasznie ciekawa jestem jak u was poszly postepy u dzieci przez te 14 dni????

pozdrawiam goraco i bawcie sie dobrze!!!!

dziewczynki już po pogrzebie ciężko było ale jakoś dałam rade ...
kubica został u kuzynki jak pisałam .. a i wiecie co okazało sie że z niego cygańskie dziecko jak to się mówi tzn że nawet sie nie przejąl jak wyszłam był bardzo grzeczny bawił sie z dziećmi i zjadł cały obiadek i 4 ciastka mój kochany synek ...
wiecie co podaje też mu już na śniadanko kanapeczki z szynusią lub jajeczkiem i na serio super mu to wychodzi ... nie dławi się grysie mieli i połyka hahahahah ....

a i kochane oczywiście życze wam wszystkiego najlepszego w nowym roku aby ten 2009 był jeszcze lepszy od tego i zdrówka i wszystkiego czego sobie wymażycie

my spędzamy sylwka w domku w rodzinnym gronie a kuba to pewnie prześpi

a i musze się pochwalić że kubuś prubuje chodzić dosłownie niemożliwy jest ...
pcha ten pchacz co dostał od mikusia i gna na przud troche mu pomagamy ale naprawde tylko troszke
buziaki :-)))

Witam dziewczynki w Nowym Roku 2009:)
Życzę Wam wszystkiego dobrego, dużo miłości, radości i przede wszystkim pociechy z tych naszych kochanych urwisów;) POZDRAWIAM:)

My też spędziliśmy sylwka w domku, Mała poszła spać dopiero około 23.00...jeszcze trochę i by dotrwała do nowego roku;) mAM PYTANKO, ILE RAZY W CIĄGU DNIA WASZE MALEŃSTWA PIJĄ MLECZKI, BO MOJA TERAZ TYLKO TRZY RAZY, RANO JAK SIĘ OBUDZI, PÓŻNIEJ PO OBIADKU OKOŁO 17.00 - 18.00, I PRZED ZAŚNIĘCIEM...JESTEM CIEKAWA, CZY U WAS TEŻ TAK JEST...MIŁEGO DNIA ŻYCZĘ WSZYSTKIM MAMUSIOM:)

moncia23 mój mały pije mleczko 2 razy dziennie rano kaszkę na mlesio i po południu pije koktajl np z banana jabłka melona i mlesia sama mu zawsze robie ...

jak po sylwestrze dziewczyny ? kubuś przespał oczywiście ale jak zaczeli strzelać to troszkę płakał ale dostał smoka i dalej w kimono ...

wiecie co wczoraj jak myłam ząbki małemu to znalazłam ząbka to już piąty hehehehe dwujeczka u góry po lewo

Ostatnia edycja:
Rybusia gratulujemy ząbka!
Moja mała na raty dostawała ząbków. Najpierw dwa dolne, potem dwa górne i zaraz po nich dwa kolejne. Wszystkie w ciągu miesiąca wyszły. Były problemy żeby ją karmić w czasie gdy się przebijały bo smoczek drażnił. Teraz chyba któryś boczny jeszcze jej wychodzi bo się wścieka, ślini i pcha wszystko do buzi, a do tego znów po małej porcji przestaje jeść.

Trochę się martwię że są kłopoty przy karmieniu bo przy 70 cm waży 8 kg, to jest trochę powyżej 10 centyla.. Jest drobnej budowy i dużo się rusza. Muszę ją teraz częściej karmić mniejszymi porcjami. Ale nie ma powodów by sądzić że się nie najada

Sylwestra to ok. 22-24 spała, a potem do 4 szalała. Byłyśmy u moich rodziców i nie było gdzie jej położyć bo łóżeczko turystyczne jeszcze nie dotarło i jedynie do wózka mogłam. Niestety Lusia się buntowała i w końcu spała ze mną na ramieniu. Nie wiem skąd bierze siłę bo o 8 już wstała i dopiero o 11 ucięła sobie drzemkę dwie godziny. Chyba z powodu zębów ostatnio późno zasypia i w nocy często się budzi. 4 noce z rzędu zasypiała po 3. Chyba to ją zmęczyło i już o 20 zasnęła dziś.

reklama
Do góry