reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Zmykam bo coś czuję, że mój zamówiony kurczaczek już chyba zaraz do mnie przyleci:-p:-p:-p kolacyjka idzie

dobranoc kwietnióweczki

reklama
Hej wy pewnie myślicie,że ja szpitalne łóżko okupuję a tu sporajs....:-):-):-):-):-) JESTEM:-)
odebrałam dziś wyniki i sama jestem w szoku....mocz ok zero czegokolwiek....morfologia trochę słaba ale ostatnio miałam hemoglobinke 9 a teraz 11.00 jestem hepi jak mi się podniosła nie wnikam....mam tylko lekko podwyższone PLT,WBC,NEUT,HDW...ale nie dużo podwyższone a co ozancza nie wiem ogólnie powiedzieli,że dobre....miałam robiony jonogram,magnez,cukier i niczego mi nie brakuję....tylko zastanwiam się nad tymi PLT itp....co to oznacza czemu lekko podwyższone....:confused: ale powiedzieli,że gdybym czuła się dalej osłabiona mam przyjechać dz szpitala....ale póki co trzymam sie ok....może sama za dużo od siebie wymagam....

No i pisała LADY eska:
"muszę tu być jakis czas,mam anemię podłączyli mnie pod kroplówki,Tętno SANDRY spadło do 104,lekarze szybko mnie nie wypuszczą...boję się i ryczę całuję was mocno mam nadzieję,że wy i wasze niunie macie się dobrze....ciągle mnie kłują i jestem załamana...":-:)-:)-:)-(

LADY trzymamy kciuki aby było wszystko dobrze z Tobą i Sandrunią....:-(

KACHURKU IWONKO GRATULUJĘ 9 OKIENKA....

Poszukałam se w internecie bo musiałam se zitnerpretować se wyniki sama hehehe i wychodzi mi niedobór żelaza....KACHURKU POWIESZ MI JAK WPADNIESZ
WBC-11.77
NEUT-9.18
RBC-4.66
HGB-11.00
HCT_35.1
PLT-480
HDW-3.7
MPV-7.6
PDW-38.1
i co oznacza hypochromia +++:confused::confused::confused:

Czesc
Ada norma na hemoglobine z tego co sie nie myle wynosi 11.5 wiec nie wiele ci barkuje .. popraw diete przez 2 tyg i bedziesz w normie:-)... fajnie ze jestes i ze cie nie polozyli..
oki ja zmykam bo jakos ostatnio nie mam ochoty na pisanie KISS

Hypochromia: Obecność nadmiernie dużego przejaśnienia środkowego w erytrocycie, powyżej 1/3 jego całkowitej średnicy, wynikająca z niedostatecznej hemoglobinizacji

cos takiego znalazlam w necie:-)

ide pa

No wiem KASIU to się cieszę właśnie ale ja myślę o tych pozostałych raczej bo nie znam się....a wydaję mi się że ginka szybko spojrzała bo spieszyła się na CC i mam schizę,że może czegoś nie dopatrzyła.....:confused: wiem głupie to ale co poradzę martwię się....
KASIU mam nadzieję,że wsio ok u Cię....kasiu też to znalazłam a za cholerę nie wiem co to oznacza:-)

Lady trzymaj sie dzielnei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dobrze że jesteś w szpitalu szybko zareaguja jak trzeba bedzie!!

No wiem KASIU to się cieszę właśnie ale ja myślę o tych pozostałych raczej bo nie znam się....a wydaję mi się że ginka szybko spojrzała bo spieszyła się na CC i mam schizę,że może czegoś nie dopatrzyła.....:confused: wiem głupie to ale co poradzę martwię się....
KASIU mam nadzieję,że wsio ok u Cię....kasiu też to znalazłam a za cholerę nie wiem co to oznacza:-)

Nie przejmuj się wynikami, skoro ginka powiedziała, że OK. W ciąży lepiej nie szukać interpretacji wyników w necie- wiem to z autopsji. Na początku sama szukałam wszystkiego i wyszło mi, że mam białaczkę wg. informacji jakie znalazłam w necie, a to był normalny podwyższony parametr w ciąży, który w innej sytuacji mógłby wskazywać na podejrzenie białaczki.
Lekarka napewno niczego nie przeoczyła, przy ich wprawie, złe parametry same rzucają się w oczy, poza tym większość złych wyników jest zaznaczana na karcie wyników już w laboratorium (zazwyczaj gwiazdkami *)

Gulgag skoro tak mówisz to pozostaje mi uwierzyć a z tą białaczką to dobre ja też tak wyszukałam ale się uśmiałam ale wiesz jak to jest człowiek się głupi i się boi no cóż bywa....wiem,że dla kobiet w ciąży to inaczej się patrzy....ale muszę popracować nad hemoglobinką i reszta wsio ok a masz rację lepiej nie szukać.....bo człowiek wyszuka tylko bzdury....:tak::-) aha i nigdzie nie mam gwiazdki chyba,że panie laborantki nie uznają tego typu wskaźnika hehehe :-) :-)

reklama
Hej Kobitki

Witam wieczorową porą. Melduję się dopiero dziś bo miałam bardzo ciężką niedzielę i poniedziałek-lekko się rozłożyłam. Na szczęście juz dziś lepiej i małż odebrał mnie z Kalisza. Dopadła mnie grypa jelitówka i hemoroidy-masakra:( a teraz idę poczytać co u Was.

Do góry