reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Hej dziewuszki :))

Wczoraj wieczorem przeczytałam co napisałyście, ale nie miałam wogóle sił by się zebrać i odpisać. Nie wiem czy od tego latania, czy od białka w moczu zrobiłam się jakaś słaba jak dętka, paluchy od rąk i łydki mi spuchły i skóra na nich zaczęła mnie swędzieć.
Dzisiaj jest ciut lepiej chociaż nadal wyglądam jak serdelek hehe.

ADUNIA - kotuś, co za cudowna wiadomość, że jednak nie musisz się wylegiwać w szpitalu, i że wyniki Ci się poprawiły!!! Z kolei jak przeczytałam o Lady, to mi się smutno zrobiło - ona zawsze taka roześmiana i wesolutka, teraz leży w szpitalu i płacze... I jeszcze ta anemia i słabsze tętno dzidzi. Dobrze jednak, że poszła do tego szpitala, tam jest na stałym podglądzie i lekarze mogą zareagować w razie czego.

Gosia - u mnie w laboratorium zaznaczają nieprawidłowe wyniki literką H jak jest powyżej normy i L jak jest poniżej. U mnie np w ostatnim badaniu moczu H zostało oznaczone biało 66 mg i liczne moczany.

An30 - jejku, jak mi Cię żal, nie dość, że grypa jelitowa, to jeszcze hemki (oj biednaś Ty, wiem co czujesz, bo też ostatnio miałam ostry ich atak). Wybierz się może do lekarza, niech Ci przepisze na receptę Posterisan H, mi bardzo pomógł, bo nie mogłam ani chodzić, ani siedzieć, nawet leżenie sprawiało ból. A teraz wszystko przeszło, hemki się zmniejszyły, prawie całe wchłonęły i już nie bolą. teraz tylko już profilaktycznie zwykłym Posterisanem smaruję...

Lucky - dziękuję, że o mnie pamiętasz :)) Nie musisz się spieszyć, młody na razie ma mnóstwo innych leków do zażywania a wiem, że mając dwóch chłopców na Twojej tylko głowie możesz nie mieć czasu na głupotki :)
Wiesz, że chyba szybciej zjadłabym wątróbkę niż szpinak? Bleee.... kiedyś z ciekawości zamówiłam go w restauracji, jadłam z tego względu, że Dominiś patrzył i chciałam mu dać dobry przykład, ale myślałam że z każdym kęsem zaraz pawia puszczę.... :baffled:
I masz wizytę na prima aprilis - to nie będzie wiadomo, czy lekarz mówi poważnie, czy sobie jaja robi :))

No to czekam, aż się zaczniecie zlatywać, no chyba że utnę komara, bo jakoś tak szaro za oknem a ja rano nie mogłam się zwlec z łóżka.... ale piesek mnie wygonił na dwór. No to do zobaczyska!

reklama
I ja się witam z rana :tak:
Iza czy ty wstajesz żeby obejrzeć "na wspólnej"? hihi :-) Bo jakos cie tu widze o tej porze a ja wlasnie na serialik czekam bo wieczorkiem to chce spedzac z mezem czas :-)
Ada super że wyniki sie poprawiły i wogóle że już lepiej się czujesz :tak: ja wczoraj też miałam lekki zawrocik głowy ale ja tak raz na jakiś czas mam i na szczęście jak siedzę to jakoś się tym nie przejmuję :sorry2:
Lady kochana wszystkie kwietnióweczki trzymają kciuki!
An no i jak poszedł egzamin? do przodu? Bidulka przypałetało się i do ciebie choróbstwo jakies:baffled: mam nadzieje ze szybciutko minie :tak:
Asia ty już chiba dziś 9 okienko - GRATULUJE :-)
Lucky co ty robisz że tak "dużo" przytyłas? :-D Dobrze ze mała rośnie :tak:
Maja a 61 cm to już chyba rozmiarek 56 nie wejdzie?:confused: Ja nie mam pojęcia jaki rozmiarek body wziąść do szpitala, bo mam takie tyci malusie takie normalne jakies moze 56/62... Oj choć mam nadzieje że u mnie klocuszka nie będzie :-p dzis ide do ginka to może mi coś powie, ostatnio w 24 tyg ważyła 1100 :sorry2:

Dzień doberek babeczki1
W końcu się wyspałam u boku męża! Bo 4 poprzednie noce bez niego były straszne! A jak poczułam Tomusia obok to od razu miałam spokojny sen! Jakieś kojące fluidy wydziela! Wrócił wczoraj zmęczony jak mops ( bez obrazy Maśku:-D:-D) i przywiózł cały samochód rzeczy dla małego od moich rodziców. Ja nie wiem jak my się z tym wszystkim zmiescimy w 2 pokojoch. Muszę się zaraz zabrać za porządki i zrobić jakieś szlaki co by się móc jakoś poruszać po mieszkaniu. Ale już bym chciała mieć domek!
A więc dziadki zaszaleli i mamy od nich wózek, kocyki, rożki, ręczniczki, podkłady, bodziaki, spodenki, śpioszki, butelkę, smoczek, grechotkę, pampersy, chusteczki, płyny do mycia i smarowania itp, itd. Ależ ta moja mama śliczności nakupowała! Dzisiaj się biorę za wielkie pranie!
Aha czy taką wyściółkę z gondoli też trzeba prać? Po tym artykule Lucky o wózkach myślę że chyba tak?:confused:
No i przyjechał jeszcze fotelik maxi cosi cabrio od brata.
Luckymama fajnie masz z ta lampeczką wina codziennie!:tak::tak::tak:

Czesc DZIEWCZYNKI

Ja dzis czekam na kuriera z lozeczkiem i tymi wszytkimi bajerami do niego.... ;-)

Samopoczucie mama jakies dziwne ... wczoraj mialam jakis power a dzis jestem do doooopy ehh nawet mi sie pisac nie chce ..kiss

No wiem KASIU to się cieszę właśnie ale ja myślę o tych pozostałych raczej bo nie znam się....a wydaję mi się że ginka szybko spojrzała bo spieszyła się na CC i mam schizę,że może czegoś nie dopatrzyła.....:confused: wiem głupie to ale co poradzę martwię się....
KASIU mam nadzieję,że wsio ok u Cię....kasiu też to znalazłam a za cholerę nie wiem co to oznacza:-)
Adunia u mnie ogolnie wszyko oki .. ale mi sie klikac nie chce cos ostatnio;-)len mnie ogarnal;-)..

buziole dla wszytkich koz:-)

dzień dobry
patrzcie wstałam przed 12:-)

Kachurku zmęczony jak mops?? no nie:happy2: czyli brzuch do góry i chrapie?? Albo uwali się na pańci i w ucho chrapie:tak:
a i uwaga bo zmęczony jak mops powinno znaczyć szuka co by zbroić:-D

Kachurek to teraz wicie gniazdka bedzie na cełego! :-) Ja juz uprzątnełam wszystkie rzeczy od teściów a uwierz mi że też ledwo można było się po domu poruszać :tak:już mam poprane i poprasowane, także życze przyjemnej pracy :-p
a coś mi się obiło o uszy że wy tu pieluchy pierzecie i prasujecie?ale wy je bedziecie zakladac czy do czego używać (głupie pytanie ale ja nie wiem :zawstydzona/y:)? a kocyki tez trzeba? i reczniki?
Kasia głowa do góry :tak: i tobie tez buźki :-)

Iwonka... no wypadalo by wyprac te pieluchy przed pierwszym uzytkiem i wyprasowac.. beda ladniejsze ;-) pieluchy terowe uzywa sie do wycierania buzki , do kapieli, itp...

A co do kocykow .. ja nie piore ..reczniki dla malego piore gdyz lepiej bede wchlaniac wode .. podczas wycierania

dzięki Kasia!
Oki, a powiedzcie mi jeszcze, np. rożek i ubrania wierzchnie (kurteczka, bluza i spodnie) Teściowa mówiła że można tylko wyprasować z parą i będzie oki bo dziecko nie ma z tym bezpośrednio styku :dry:

dzięki Kasia!
Oki, a powiedzcie mi jeszcze, np. rożek i ubrania wierzchnie (kurteczka, bluza i spodnie) Teściowa mówiła że można tylko wyprasować z parą i będzie oki bo dziecko nie ma z tym bezpośrednio styku :dry:
Rozek wypralam .. a co do ubran wierzchnich .. wyjatkowo zgodze sie z twoja tesciowa .. nie ma sensu prac nawet chyba prasowac ...no chyba ze sa pogniecione;-)

reklama
kachurku bez przesady z wózkami, ja tej wyściółki nie piorę i tak kocykiem wyłożę na początku, jak mój szkrabina będzie mały. I jak się przyjrzeć tej liście to na niej są wózki takie co całe są plastikowe. Patrzę na mojego x-landera i jestem spokojna. Gondola nie jest gola tylko materiałem obita.
I przy okazji przyglądania się zauważyłam w moim wózku 2wady: przy składaniu i rozkładaniu butki od gondoli robi klik i to dość głośno, a druga to, żeby wypiąć gondolę mimo łatwych przycisków trzeba się nagimnastykować by ją zdjąć. Ale i tak na razie mi się strasznie podoba:tak:

Do góry