Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja rzadko żartuję z takich spraw. Znam zbyt wiele przypadków, ze przelot samolotem był przyczyną poronienia. Jedna dziewczyna dostała krwotoku jeszcze w samolocie zanim wylądowali. Latanie nie jest bezpieczne w pierwszym i ostatnim trymestrze. Ale to twoja ciąża, ja bym wolała nie ryzykować życia własnego dziecka tylko dlatego, że jakiś doktorek kazał przylecieć żeby więcej kasy zgarnąć. Bo niestety tak wygląda chwilowo polska służba zdrowia. W Angli też możesz znaleźć polskiego lekarza i iść na prywatną wizytę - tak chodzą moje koleżanki które tam mieszkają i wcale nie muszą latać do polski żeby wydawać fortunę na przeloty i badania. Jeszcze wręcz lekarze odradzają im zbyt częstych lotów, a każdy lek można sprowadzić na export, tak jak robi się to w polsce. Trzeba tylko chcieć.Hihi - dobry zart!