reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

pisze bo mnie napierdziela.. wiesz jak???
wogole nie pisze bo nie moge mysli zebrac ........ ide pranie wstawic:-) i w nogi:-)

wiem jak:rofl2:

Heh... ja miałam skurcze co 4-7 minut i okropny ból w podbrzuszu i mi położna na Izbie Przyjęć powiedziała, że to nie są jeszcze skurcze porodowe, bo gdyby były, to nie miałabym siły z nią rozmawiać... Tylko to jest tak, że to jest moje pierwsze dziecko i ja na prawdę nie mam pojęcia czego mam się spodziewać...

No wlasnie ciut wiecej zrozumienia dla pierworodek, bo ja mam wrazenie ze dla nich to jest chleb powszedni i ze wszyscy wiedza jak to jest:crazy:
Ja na ktg mialam takie skurcze ze slowa nie moglam wydobyc a oni ze to nie to, a guzik bo to bylo to, co polozna to definicja:nerd:,

Dziendoberek wszystkim:-)

Lady GRATKI:rofl2:

reklama
Reniu dzień dobry :-D

No właśnie, te położne niektóre, są tak przemądrzałe, że aż strach się bać... Ja miałam wrażenie, że ona się ze mnie wyśmiewa, że ja już przyjechałam, że jak ja mogę nie wiedzieć jak to jest... Straszna była :crazy: Ale tym razem bez synka już stąd nie wychodzę :-D

Sila wiem co czujesz, ja nie chce narzekac na polska sluzbe zdrowia bo sa gorsze;-):-D, ale podejscie niektorych:baffled:, ja jak rodzilam to uslyszalam - ooooo pierworodka no to moze do jutra Pani urodzi, a naprawde z bolu nie wiedzialam jak sie nazywam, i wiesz jak jest zaczynasz myslec, wyolbrzymiac i dodawac sobie:baffled:, no bo tak dzialamy:happy:, tylko ze ja mialam to szczescie ze u mnie szybko szlo i jak przyszedl lekarz to i poloznej sie zebralo za jej madrosci:tak:, tyle mego;-),
Suma sumarum:rofl2:, takie mieli do mnie podejscie, bo pierwsze rodze, ze synka o malo do muszli nie wypuscilam:sorry2:- bo ja sie nie znam- tylko po co ?

Jak juz bedziesz rodzic Alankowi siostrzyczke to bedziesz o jeden porod madrzejsza

Dzień dobry.
nie pytajcie się mnie jak się nazywam, od 8siedziałam z Leo na cycku:baffled: w końcu hrabia chyba się najadł, dał sobie smoka wcisnąć, utulić i śpi.

Silka ta krew to pewnie po masażu szyjki, ale jak jest jej więcej i galaretowato co czop z krwią, a to już lada moment. Wiesz jak mi Leo tak naciskał na krocze to przez to mi przerwały się błony i poszły wody. No ale reszta to już wiecie:laugh2:

Jejku jak ja Wam zazdroszczę tych wszystkich objawów porodu. Ja tam może czasem w nocy mam jakieś skurczyki, ale jak się powiercę albo wstanę i pochodzę to mijają...

Lady - wrzuć jakiś obrazek ze swojego ogródka, tak naopowiadałaś, że jestem teraz strasznie ciekawa jak to wygląda (bo w mojej wyobraźni musi być bosko).

DD zaciągnął mnie na plac zabaw w Gdyni, ale wypasiony, dawno tam nie byliśmy a postawili sporo nowych sprzętów, jakieś pajęczynki, skałki, rewelka. W pewnym momencie aż mi zaginął w tym labiryncie :) A ja się wygrzewałam na ławeczce, na słoneczku. Co za przyjemność... I mnóstwo szkrabów w każdym wieku dookoła :)

Masiu, bidulko, ten Twój hrabia, to rzeczywiście Cię nie oszczędza :-D Ale co ja bym dała, żeby już swojego hrabię mieć przy sobie :happy:

Jeśli chodzi o tą wydzielinę, to galaretkowata jest :tak: a ta główka, to tak mnie dziś męczy, że szooooooooook ;-)

wsadziłam hrabiego w kombinezon na głowie dwie czapeczki, przykryty kocem i na balkon, takie fajne powietrze niech się zapoznaje. Mam nadzieję, że jutro pani pediatra mnie nie ochrzani.

z tą główką jak sobie przypomnę jak mnie naciskał tak, że bałam się usiąść. Silka wiem, że jesteś w szpitalu, ale może idź pochodzić po schodach itp. powyginaj się, w szkole rodzenia położna mówiła, że postawa wertykalna czyt. pionowa pomaga w rozwieraniu szyjki i spłaszczaniu:tak: nawet notatki znalazłam, polecały siedzieć jak najbardziej po turecku

Masiu, spaceruję cały czas po korytarzu :tak: Po schodach nie mam jak, bo akurat ten oddział jest zamknięty, otoczony dwoma innymi... Ale po korytarzu łażę prawie cały czas :tak: A na łóżku od teraz będę po turecku siedzieć :-) A powiedz mi jak Ty się czujesz ?? Wróciłaś już do siebie ?? Jak Ci połóg mija ??

Renia, masz rację :tak: Trudno... Jakoś się tu jeszcze pomęczę, chociaż lekarze mówią, że już tuż, tuż ( tzn.kilka dni ) Najgorsze to rozwarcie... Nie bardzo postępuje :sorry2: Bo gdyby było, to pewnie na porodówkę bym pojechała, a tam już jakiś dopalacz bym dostała.... No, zawsze pozostaje mi trochę pochodzić i może samo pójdzie :-D W każdym razie już bliżej niż dalej :laugh2:

Ps. Masz śliczne oczy :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Masiu napewno cie nie opieprzy, zdrowe powietrze dooobrze hrabiemu zrobi:-D:tak:, noz ckarakterny ten Wasz synus ciekawe po kim;-):-D:rofl2:?

Dzieki Sila :-D:-D

Do góry